Julkisten hankintojen jatkokurssi I – yritysten ja tarjousten arviointi, tarkastus ja vertailu (Helsinki)

28.08.2018 9.00 – 16.00

Viimeinen ilmoittautumispäivä 13.08.2018

Koulutuspaikka
Scandic Simonkenttä, Helsinki Lisätietoja
info@yritysakatemia.fi Perushinta (ei sis. alv)
495.00 € (ei sis. alv) Kaupungit
Helsinki
Jyväskylä
Oulu
Joensuu Aihealueet
Sopimusoikeus Asiasanat
julkiset hankinnat Kuvaus
Päivän ensimmäisenä teemana käsitellään tarjoajien valintaa rajoitetussa menettelyssä: Miten tarjoajien valinta käytännössä toteutetaan? Miten määritellään vertailuun perusteet, joilla saadaan mukaan vain hyviä tarjoajia? Entä miten ehdokkaiden osaamista kannattaa arvioida: tehdäänkö arviointi ESPD-lomakkeen perusteella vai pyydetäänkö tarjoajilta tarkemmat selvitykset? Seuraavaksi perehdytään siihen, miten ryhmittymään ja alihankkijaan liittyvät tiedot tulee pyytää ilmoittamaan tarjouksessa ja osallistumishakemuksessa.

Päivän toinen aihe on tarjouksen tarjouspyynnön mukaisuus. Mitä erilaisia variaatioita ja tilanteita prosessissa voi tulla ratkaistavaksi tarjousten puutteiden vuoksi? Mikä on oikea tapa edetä virheiden tarkastuksessa ja täsmennyksessä? Tässä osiossa käsitellään syvällisesti erilaisia skenaarioita tarjousten täsmentämisestä.

Kolmantena aiheena käsitellään tarjousten vertailuperusteita, myös käänteistä kilpailua ja uutta elinkaarimallia. Tämän jälkeen siirrytään tarjousvertailun tekemiseen käytännössä. Osiossa esitetään käytännön esimerkkejä sekä parhaita käytäntöjä hinta- ja laatuvertailuista.

Kurssilla jaetaan runsaasti hankintaprosessin malliasiakirjoja mm.

  •  osallistumishakemuslomake, uusi ESPD-ohje
  •  tarjoajien valintaa koskeva päätös
  •  hankintapäätös
  •  vertailumalli

Asiakirjat saa myös Word-muodossa kurssin jälkeen.

Kurssi soveltuu henkilöille, jotka hallitsevat hankintaprosessin perusteet (esim. peruskurssi on jo käyty) ja haluavat syventää osaamistaan. Asiat käsitellään enimmäkseen hankintayksikön näkökulmasta. Kurssi on silti hyödyllinen myös tarjoajille, jotka haluavat ymmärtää julkisten hankintojen pelisäännöt tilaajan näkökulmasta.

Tilaisuuden järjestäjänä toimii PTCServices Oy, joka hoitaa käytännön järjestelyt ja laskutuksen.

KOULUTUKSEN MUUT PÄIVÄT:

Osaamisalue:

Samankaltaisia ilmoituksia

Etkö löytänyt sopivaa ilmoitusta?

Anna potentiaalisten työnantajien löytää sinut luomalla itsellesi osaajaprofiili ilmaiseen Rekrytointi.com Osaajapankkiin. Profiilisi avulla Suomen parhaat työnantajat voivat tarjota sinulle kokemustasi ja osaamistasi vastaavia työtehtäviä.

Luo osaajaprofiili

Lähetä tämä ystävällesi