Webinaari: Tilaajavastuulaki pähkinänkuoressa – tilaajan selvitysvelvollisuudet

20.01.2021 09.00 – 12.00

Viimeinen ilmoittautumispäivä 13.01.2021

KOULUTUSPAIKKA
Verkkokurssi, VerkkokurssiLISÄTIETOJA
info@yritysakatemia.fiPERUSHINTA (EI SIS. ALV)
390.00 € (ei sis. alv)AIHEALUEET
Johtaminen
SopimusoikeusASIASANAT
tilaajavastuulakiAIHEALUEET
WebinaariKUVAUS
Ulkomaista työvoimaa koskeva lainsäädäntö muuttuu! 

Uusi laki edellyttää niin työn tilaajalta kuin työnantajalta muutoksia nykytilanteeseen verrattuna. Koulutuksessa käsitellään, mitä tilaajan ja pääurakoitsijan tulee ottaa huomioon, kun ulkomainen sopimuskumppani lähettää työvoimaa komennukselle Suomeen. Lähettyä työvoimaa koskevan lain muutokset vaikuttavat muun muassa tilaajavastuulain soveltamiseen.
 
Tilaajavastuulain keskeisenä tarkoituksena on edistää tasavertaista kilpailua sekä torjua harmaata taloutta. Lain tarkoituksen toteutumiseksi tilaajavastuulaki asettaa tilaajalle velvollisuuden selvittää, että sen sopimuskumppanit täyttävät lakisääteiset velvollisuutensa. Lain säännösten rikkomisesta voidaan määrätä laiminlyöntimaksu.

Tilaajavastuulaki koskee pääsääntöisesti myös työntekijöiden lähettämistä. Näin ollen, kun tilaaja solmii vuokratyö- tai alihankintasopimuksen työntekijöitä lähettävän yrityksen kanssa, on tilaajan otettava huomioon myös tilaajavastuulain velvoitteet.

Mitä selvityksiä ja todistuksia sopimuskumppanista tulee hankkia? Miten selvitysvelvollisuus täytetään ulkomaalaisten yritysten kohdalla? Mitä lähetetyllä työntekijällä tarkoitetaan? Entäpä mitä velvoitteita lähetetyn työvoiman käytöstä aiheutuu tilaajalle? Koulutuksessa käsittelemme käytännönläheisesti ja yksityiskohtaisesti oikeuskäytännön valossa tilaajavastuulain keskeisen sisällön sekä lähetettyjä työntekijöitä koskevat säännökset.

Tilaisuus lähetetään suorana, Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi.

Kaikki striimiin ilmoittautuneet saavat tallenteen käyttöoikeuden 30 päiväksi, eli tilaisuuteen kannattaa ilmoittautua, vaikka ajankohta ei sopisikaan kalenteriisi.

Saat viimeistään edellisenä päivänä ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Koulutuksen jälkeen saat koulutusaineiston sähköisenä ilmoittamaasi sähköpostiin.

Muista varmistaa, että tietokoneesi internetyhteys toimii, koneen ääniresurssit ovat käytössä ja äänenvoimakkuus sopivalla tasolla. Suosittelemme kuulokkeiden käyttöä.

Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan sähköpostilla ilmoittautuminen@yritysakatemia.fi tai soittamalla 09-696 2950.

 

Osallistumisohjeet webinaareihin ja livewebinaareihin

WEBINAARIPÄIVÄT:

29.10.2020 Tilaajavastuulaki pähkinänkuoressa – tilaajan selvitysvelvollisuudet – webinaari
09.12.2020 Tilaajavastuulaki pähkinänkuoressa – tilaajan selvitysvelvollisuudet – webinaari

Osaamisalue: