Webinaari: Uusi PSI-direktiivi ja avoin data käytännössä – mitä uutta ja kenelle?

26.06.2020 14.00 – 16.00

Viimeinen ilmoittautumispäivä 25.06.2020

KOULUTUSPAIKKA
Verkkokurssi, VerkkokurssiLISÄTIETOJA
info@yritysakatemia.fiPERUSHINTA (EI SIS. ALV)
147.00 € (ei sis. alv)AIHEALUEET
Johtaminen
WebinaariKUVAUS

Julkinen tietopääoma pitää saada tehokkaampaan käyttöön. Sillä parannetaan yhteiskunnan eri toimijoiden edellytyksiä hyödyntää julkisen sektorin hallussa olevia tietoja. Uudelleenkäytöllä on mahdollisuus käyttää julkisessa hallinnossa tehtävien yhteydessä tuotettuja ja kertyneitä tietoja muuhun kuin alkuperäiseen tarkoitukseen.

 

Tietojen saanti on perusoikeus ja tiedon merkitys kasvaa. Julkisen datan osalta on tärkeämpää päästä myös reaaliaikaisesti luotettavaan tietoon. EU:ssa tietojen saatavuuden lainsäädäntöä ja julkisen sektorin hallussa olevien tietojen uudelleenkäyttöä on ohjattu ns. PSI-direktiivillä. Direktiivi annettiin 20.6.2019. Suomessa kansallinen toimeenpano pitäisi alkaa ja näkyä lainsäädännössä viimeistään 17.7.2021.

 

Pääperiaate on, että sallitaan kaikkien asiakirjojen uudelleenkäyttö kaupallisiin ja ei-kaupallisiin tarkoituksiin. Poikkeuksena kansalliset säännöt ovat tietojen saatavuudelle tai elleivät ne kuulu direktiivin poikkeusten piiriin mm. kolmansien osapuolten teollis- tai tekijänoikeudet.

 

Vanha PSI-direktiiivi oli jo voimassa 15 vuotta edelleen edistäen julkisen sektorin hallussa olevan tiedon uudelleenkäyttöä. Kuitenkin tietoresurssien hyödyntämistä koskevat säännöt ja käytännöt vaihtelevat edelleen jäsenvaltioiden välillä. Komissio esitti direktiivin uudistamista ja samalla direktiivin soveltamisalan laajentamista uusiin tietoaineistoihin sekä toimijoihin.

Ilmoittautuneet saavat sähköpostitse linkin webinaariin ennen koulutusta.

Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan sähköpostilla ilmoittautuminen@yritysakatemia.fi tai soittamalla 09-696 2950.

Osallistumisohjeet webinaareihin ja livewebinaareihin

Osaamisalue: , ,