Onko sinulla kokemusta finanssialan lainsäädännöstä ja haastavista juridisista tehtävistä? Haluatko tehdä töitä eurooppalaisen finanssialan sääntely- ja valvontatyön näköalapaikalla ja vaativien oikeudellisten tulkintakysymysten parissa? Tule Finanssivalvontaan hankkimaan uutta ja erilaista näkökulmaa urallesi.

Haemme Lakiasiat-yksikköömme

LAKIMIESTÄ 

Lakimiehenä valmistelet toimintaamme liittyviä vaativia oikeudellisia päätöksiä, kuten hallinnollisia sanktioita. Olet johdon ja muun organisaation tukena oikeudellisissa tulkintakysymyksissä ja valvontapäätösten valmistelussa. Tehtävän hoitaminen edellyttää hyvää kokemusta vähintään yhdestä osa-alueesta: finanssialan sääntelystä, julkisuus- ja hallintolainsäädännöstä, tietosuojalainsäädännöstä, compliance-toiminnasta, oikeudellisten päätösten tai sanktioiden valmistelusta. Lisäksi tehtäviisi kuuluu omien vastuualueittesi osalta kotimaisen ja kansainvälisen sääntelyn muutosten toimeenpano Finanssivalvonnassa.

Sinulla on ylempi oikeustieteellinen korkeakoulututkinto ja vähintään 6 vuoden kokemus juridisten tehtävien hoitamisesta. Olet tavoitteellinen asiantuntija, joka etsii aktiivisesti parhaita ratkaisuja, ja sinulla on vahva paineensietokyky ja hyvät työyhteisötaidot. Kirjoitat täsmällistä asiatekstiä suomeksi, ja sinulla on sujuva englannin kielen taito.

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden työskennellä finanssimarkkinoiden kannalta keskeisessä viranomaisessa ja muuttuvassa eurooppalaisessa sääntely- ja valvontaympäristössä. Meillä pääset työskentelemään monipuolisten ja haasteellisten tehtävien parissa. Tässä tehtävässä sinulla on mahdollisuus kehittyä finanssialan asiantuntijaksi osaavassa työyhteisössä.

Lakiasiat-yksikkömme vastaa Finanssivalvonnan oikeudellisten linjausten ja päätösten sekä hallinnollisten seuraamusten valmistelusta. Lisäksi sen vastuulla on Finanssivalvonnan määräys- ja ohjekokoelman koordinointi. Yksikön tehtävänä on varmistaa Finanssivalvonnan eri osastojen tulkintojen yhdenmukaisuus sekä toimia johdon ja muun organisaation oikeudellisena tukena. Eurooppalaiseen yhteistyöhön osallistuminen on osa arkeamme.

Virkasuhde on vakinainen. Tehtävä sijoittuu palkkausjärjestelmässä vaativuusluokkaan 17 (tehtäväkohtainen palkanosa 4667 e/kk, minkä lisäksi maksetaan suoriutumiseen ja ammatinhallintaan perustuvaa palkanosaa enintään 48 % tehtäväkohtaisesta palkasta). Muut edut määräytyvät Suomen Pankin palkkauskäytäntöjen mukaan.

Lisätietoja antaa Lakiasiat-yksikön päällikkö Tero Kurenmaa, p. 09 183 5381 tai tero.kurenmaa@finanssivalvonta.fi

Finanssivalvonta työllistää noin 230 rahoitus- ja vakuutusalan asiantuntijaa. Toimintamme tavoitteena on finanssimarkkinoiden vakauden edellyttämä luotto-, vakuutus- ja eläkelaitosten ja muiden valvottavien vakaa toiminta. Tavoitteenamme on myös vakuutettujen etujen turvaaminen ja yleisen luottamuksen säilyminen finanssimarkkinoiden toimintaan. Lisäksi tehtäviimme kuuluu edistää hyvien menettelytapojen noudattamista finanssimarkkinoilla ja yleisön tietämystä finanssimarkkinoista.

Toimimme Suomen Pankin yhteydessä, mutta olemme päätöksenteossamme itsenäisiä. Toimipisteemme sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa.

Finanssivalvonta.fi | Twitter.com/FIN_FSA

Osaamisalue: