Asiantuntija kaupparaportoinnin valvontaan

Oletko työskennellyt kaupparaportoinnin tai EMIR-raportoinnin parissa? Ymmärrätkö arvopaperikaupankäyntiä ja sen velvoitteita? Onko sinulla monipuoliset it-taidot?

Haemme joukkoomme

MARKKINAVALVOJAA

osaksi sijoituspalvelun tarjoajien kaupparaportoinnin sekä mm. EMIR- ja SFTR-raportoinnin valvontatiimiä.

Markkinavalvojana osallistut kaupparaportoinnin laadun valvontaan. Olet mukana EMIR- ja SFTR-raportoinnin valvonnassa sekä osallistut raportoidun tiedon analysointiin, hyödyntämiseen valvonnassa ja valvonnan kehittämiseen. Olet myös mukana muissa pääomamarkkinoiden valvonnan tehtävissä, kuten esimerkiksi kauppojen sisäisten toteuttajien valvonnassa. Kaikkea ei tarvitse osata yksin, sillä sinulla on osaava työpari

Tehtävässä menestyäksesi

  • sinulla on erinomaiset it-taidot. Osaat hakea ja käsitellä tietoa tietokannoista, analysoida dataa ja tuottaa visuaalisesti selkeitä yhteenvetoja. 
  • tunnet arvopaperimarkkinoiden toimintaa, erityisesti kaupankäyntiä.
  • sinulla on kokemusta kaupparaportoinnista, EMIR-raportoinnista tai SFTR-raportoinnin suunnittelusta. 
  • ymmärrät juridista tekstiä, tunnet rahoitusmarkkinoita koskevaa lainsäädäntöä (MiFID II/MiFIR, EMIR, SFTR) ainakin raportointivelvoitteiden osalta.
  • kommunikoit sujuvasti suomeksi ja englanniksi sekä suullisesti että kirjallisesti.
  • sinulla on ylempi korkeakoulututkinto, esimerkiksi tekniikan tai kauppatieteen alalta. 

Olet yhteistyöhakuinen, aikaansaava ja analyyttinen. Hahmotat olennaiset asiat laajoista kokonaisuuksista. Haet oma-aloitteisesti parhaita ratkaisuja valvonnan kehittämiseksi. 

Tarjoamme sinulle näköalapaikan arvopaperimarkkinoiden toimintaan, haasteellisia työtehtäviä, mahdollisuuden oppia paljon uutta ja kivat työkaverit. Markkinavalvojana olet edistämässä pääomamarkkinoiden valvonnan toteutumista osaavien ja mukavien asiantuntijoiden joukossa. Saatat myös osallistua myös Euroopan arvopaperimarkkinaviranomaisen ESMAn valvonta- ja sääntely-yhteistyöhön. 

Virkasuhde on vakinainen. Tehtävän palkkaus (vaativuusluokka 17 tai 16, kokemuksestasi ja osaamisestasi riippuen) ja muut edut määräytyvät Suomen Pankin palkkauskäytäntöjen mukaan. 

Kiinnostaako? Lisätietoja antaa toimistopäällikkö Maria Rekola, p. 09 183 5265 tai maria.rekola(at)finanssivalvonta.fi.

Fiva työllistää noin 230 rahoitus- ja vakuutusalan asiantuntijaa. Toimintamme tavoitteena on finanssimarkkinoiden vakauden edellyttämä luotto-, vakuutus- ja eläkelaitosten ja muiden valvottavien vakaa toiminta. Tavoitteenamme on myös vakuutettujen etujen turvaaminen ja yleisen luottamuksen säilyminen finanssimarkkinoiden toimintaan. Lisäksi tehtäviimme kuuluu edistää hyvien menettelytapojen noudattamista finanssimarkkinoilla ja yleisön tietämystä finanssimarkkinoista.

Toimimme Suomen Pankin yhteydessä, mutta olemme päätöksenteossamme itsenäisiä. Toimipisteemme sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa.

Finanssivalvonta.fi | Twitter.com/FIN_FSA

Osaamisalue: