Finanssivalvonta

Toimistopäällikkö pankkien tarkastukseen

  • Sijainti Helsinki
  • Julkaistu 26.07.2022, 12:00
  • Suljettu 21.08.2022, 10:42
  • Tätä työpaikkaa voit hakea käyttäen Osaajaprofiilia pohjana!

Toimistopäällikkö pankkien tarkastukseen

Haemme 

TOIMISTOPÄÄLLIKKÖÄ

johtamaan Pankkien tarkastus ja mallit -toimistoa. Toimistopäällikkönä raportoit Pankkivalvonnan osastopäällikölle ja kuulut osaston johtoryhmään. 

Pankkien tarkastus ja mallit -toimisto vastaa pankkien tarkastamisesta ja vakavaraisuuslaskennassa käytettävien sisäisten mallien arvioinnista. Työtä tehdään tiiviissä yhteistyössä Euroopan keskuspankin (EKP) kanssa. Lisäksi toimiston vastuulla on Finanssivalvonnan muun tarkastustoiminnan kehittäminen ja koordinointi. 

Olet pankkitoiminnan tarkastuksen ammattilainen, jolla on hyvät vuorovaikutustaidot. Sinulla on hyvät valmiudet toimiston johtamiseen. Osaat motivoida ja kannustaa toimiston asiantuntijoita sekä kehittää työtapoja myös yhdessä muiden Finanssivalvonnan yksiköiden kanssa. Pankkitoimintaa koskeva sääntely on sinulle tuttua ja pystyt tukemaan myös toimistosi sisäisten mallien asiantuntijoita työssään.   

Tehtävä edellyttää soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa ja valmiuksia työskennellä kansainvälisessä ympäristössä. Tässä työssä tarvitset suomen kielen lisäksi vahvaa englannin kielen taitoa.

Tarjoamme mielenkiintoisen tehtävän esihenkilönä rahoitusjärjestelmän kannalta keskeisessä viranomaisessa. Toimistopäällikkönä saat erinomaisen mahdollisuuden vaikuttaa Finanssivalvonnan tarkastustoiminnan kehitykseen. EKP:n pankkivalvonnan kautta pääset osallistumaan tarkastustoiminnan kehittämiseen koko pankkiunionin tasolla.  

Virkasuhde on vakinainen. Tehtävään valittava henkilö määrätään toimistopäällikön tehtävään viideksi vuodeksi. Tehtävän palkkaus (vaativuusluokka 19) ja muut edut määräytyvät Suomen Pankin palkkauskäytäntöjen mukaan. 

Lisätietoja antaa apulaisjohtaja Jyri Helenius, jyri.helenius@finanssivalvonta.fi, puhelin 09 183 5312

Finanssivalvonta työllistää noin 230 rahoitus- ja vakuutusalan asiantuntijaa. Toimintamme tavoitteena on finanssimarkkinoiden vakauden edellyttämä luotto-, vakuutus- ja eläkelaitosten ja muiden valvottavien vakaa toiminta. Tavoitteenamme on myös vakuutettujen etujen turvaaminen ja yleisen luottamuksen säilyminen finanssimarkkinoiden toimintaan. Lisäksi tehtäviimme kuuluu edistää hyvien menettelytapojen noudattamista finanssimarkkinoilla ja yleisön tietämystä finanssimarkkinoista.

Toimimme Suomen Pankin yhteydessä, mutta olemme päätöksenteossamme itsenäisiä. Toimipisteemme sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa.

Finanssivalvonta.fi | Twitter.com/FIN_FSA

Osaamisalue: , ,