Finanssivalvonta

Tarkastaja finanssisektorin IT- ja kyberriskien tarkastustehtäviin

  • Sijainti Helsinki
  • Julkaistu 05.04.2023, 15:00
  • Suljettu 01.05.2023, 0:48
  • Tätä työpaikkaa voit hakea käyttäen Osaajaprofiilia pohjana!

Tarkastaja finanssisektorin IT- ja kyberriskien tarkastustehtäviin

Tule tekemään kanssamme valvontaa, jolla on vaikutusta! Etsimme tarkastustehtäviin sinua, joka hallitset IT- ja kyberriskit.

Haemme

TARKASTAJAA

pankkien ja muiden finanssisektorin toimijoiden IT- ja kyberriskien tarkastustehtäviin.

Tarkastat valvottaviemme operatiivisia riskejä, erityisesti IT-riskejä ja kyberturvallisuutta. Työskentelet vanhempana tarkastajana toimistossa, joka vastaa yhteistyössä Euroopan keskuspankin (EKP) kanssa pankkien tarkastuksista ja sisäisten mallien valvonnasta. Monipuolisten työtehtävien lisäksi sinulla on mahdollisuus kehittää omaa osaamistasi. 

Kokemuksesi mukaan toimit joko kansainvälisen tarkastustiimin vetäjänä tai tiimin jäsenenä suurimpiin pankkeihin kohdistuvissa EKP:n tarkastuksissa. Tarkastusten kohteina on myös pienempiä pankkeja. Lisäksi voit osallistua muidenkin Finanssivalvonnan valvottavien kuin pankkien tarkastuksiin (esim. maksulaitosten).

Mitä odotamme sinulta?

Etsimme sinua, jolla on hyvää osaamista ja kokemusta IT- ja kyberriskien hallinnasta. Ymmärrät nykyaikaisia IT-järjestelmiä ja niiden tietoturvariskejä. Arvostamme kokemusta finanssimarkkinoiden tarkastamisesta, kuten esimerkiksi sisäisestä tai ulkoisesta tarkastuksesta. Arvostamme myös, jos sinulla on osaamista nykyaikaisista dataa hyödyntävistä tarkastustyökaluista ja -menetelmistä. Mikäli sinulla ei ole aiempaa tarkastuskokemusta, koulutamme sinut tarkastustyöhön. 

Olet tavoitteellinen ja aikaansaava asiantuntija, joka etsii aktiivisesti parhaita ratkaisuja ja sitoutuu sovittuihin tavoitteisiin ja aikatauluihin. Toimintatapasi ryhmässä on rakentava sekä ratkaisukeskeinen, ja olet innostunut laajentamaan osaamisalueitasi.  Olet aktiivinen, yhteistyökykyinen ja innostava kollega, joka viestii sujuvasti suomeksi ja englanniksi. Ruotsin kielen taidosta on tehtävässä hyötyä. Lisäksi olet suorittanut tehtävään soveltuvan ylemmän korkeakoulututkinnon.

Mitä voit odottaa meiltä?

Tarjoamme haastavan ja motivoivan tehtävän. Pääset tekemään yhteiskunnallisesti vaikuttavaa työtä ja valvontaa, jolla on vaikutusta sekä yksittäisiin toimijoihin että koko finanssisektoriin. Tarjoamme sinulle mahdollisuuden kehittää osaamistasi finanssimarkkinoiden eurooppalaisessa valvontaympäristössä sekä mahdollisuuden työskennellä finanssialan valvonnan huippuammattilaisten parissa. 

Meiltä saat lisäksi hyvät edut: mm. kattavat työterveyshuollon palvelut, reilut vuosilomat, laajan lounasedun, liikunta- ja kulttuuriedun, polkupyöräedun sekä mahdollisuuden yhteisten vapaa-ajantilojen käyttöön Saariselällä ja Helsingissä. Olemme perheystävällinen työpaikka, ja meillä on joustavat työnteon tavat sekä hyvät etätyömahdollisuudet. Toimipisteemme sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa.

Vanhemman tarkastajan virka on vakinainen. Tehtävä sijoittuu palkkausjärjestelmässä vaativuusluokkaan 17. Tehtäväkohtainen palkanosa on 4 737 euroa/kk. Lisäksi maksetaan suoriutumiseen ja ammatinhallintaan perustuvaa palkanosaa enintään 48 % tehtäväkohtaisesta palkasta. Henkilökohtainen osa määritellään valitun henkilön kokemuksen ja osaamisen mukaan. Muut edut määräytyvät Suomen Pankin palkkauskäytäntöjen mukaan.

Lisätietoja antavat 

•    toimistopäällikkö Anne-Mari Juutinen, p. 09 183 5516 tai anne-mari.juutinen@finanssivalvonta.fi

•    johtava tarkastaja Romina Thessman, p. 09 183 5015 tai romina.thessman@finanssivalvonta.fi.

Hakijalle voidaan tämän suostumuksella tehdä turvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014), terveystarkastus ja huumetesti. Osana rekrytointiprosessia voidaan käyttää myös soveltuvuusarviointia.

Monimuotoisuus, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo ovat meille tärkeitä arvoja ja teemmekin jatkuvaa työtä monimuotoisuuden ja syrjimättömyyden varmistamiseksi. Arvostamme jokaisen asiantuntijuutta ja toimimme yhdessä tasavertaisina. Työilmapiirimme on turvallinen ja meillä jokaisen yksilöllinen tausta ja näkökulma nähdään arvokkaana voimavarana. Kannustamme hakijoita eri taustoista hakemaan osaksi organisaatiotamme.

Finanssivalvonta työllistää noin 230 rahoitus- ja vakuutusalan asiantuntijaa. Toimintamme tavoitteena on finanssimarkkinoiden vakauden edellyttämä luotto-, vakuutus- ja eläkelaitosten ja muiden valvottavien vakaa toiminta. Tavoitteenamme on myös vakuutettujen etujen turvaaminen ja yleisen luottamuksen säilyminen finanssimarkkinoiden toimintaan. Lisäksi tehtäviimme kuuluu edistää hyvien menettelytapojen noudattamista finanssimarkkinoilla ja yleisön tietämystä finanssimarkkinoista.

Toimimme Suomen Pankin yhteydessä, mutta olemme päätöksenteossamme itsenäisiä. Toimipisteemme sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa.

Finanssivalvonta.fi | Twitter.com/FIN_FSA

Osaamisalue: