Haemme asiakkaallemme Transitar Oy:lle toimistosihteeriä vuoden määräaikaiseen työsuhteeseen.  Työtehtäväsi koostuu pääasiallisesti laskutuksesta. 

Etsimämme henkilö on oma-aloitteinen, huolellinen, omaa hyvät tiimityöskentely ja vuorovaikutustaidot ja hallitsee tarvittavat MS-office työkalut(excel, word). Lisäksi katsomme eduksi aiemman kokemuksen kyseisistä työtehtävistä sekä kuljetusalan tietämyksen. Määräajan jälkeen sinulla on mahdollisuus vakituiseen työsuhteeseen.

Työtä tehdään arkisin Maanantai-Perjantai. Työsuhde alkaa mahdollisimman nopeasti, mutta viimeistään tammikuussa 2022. Palkkaus sopimuksen mukaan.

Mikäli kiinnostuit, jätäthän hakemuksesi ja CV:si oheisen linkin kautta pikimmiten. Paikka täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä.

Lisätietoja työpaikasta voit tiedustella Juho Keräseltä sähköpostitse osoitteesta juho.keranen@innolink.fi

Innolink Henkilöstöpalvelut on nuorekas ja luotettava henkilöstöalan yritys. Meille on tärkeää, että löydämme työnhakijoille työpaikat, joissa on hyvä olla. Olemme toimineet työntekijöiden ja yritysten matchmakerina jo vuodesta 2009. Tule osaksi meidän kasvavaa joukkuettamme!

Osaamisalue: