Joensuun kaupunki

Elinkeino- ja kansainvälisten asioiden päällikkö

  • Sijainti Joensuu
  • Julkaistu 30.05.2023, 8:00
  • Suljettu 21.06.2023, 12:42
  • Tätä työpaikkaa voit hakea käyttäen Osaajaprofiilia pohjana!

Elinkeino- ja kansainvälisten asioiden päällikkö

Joensuun kaupunki hakee elinkeino- ja kansainvälisten asioiden päällikköä. 

Suomen suuriin kaupunkeihin kuuluva Joensuu on vetovoimainen, kestävä ja rohkeasti uudistuva kasvukeskus. Yliopiston ja ammattikorkeakoulun kaupunkiin tuomat nuoret aikuiset puskevat paikkakuntaa pysymään liikkeessä ja pitämään katseen tulevaisuudessa. 78 000 asukkaan kaupungissa joka kolmas vastaantulija onkin opiskelija. Vahva vientiteollisuus toimii kaupungin elinkeinoelämän moottorina. 

Joensuu tähtää strategiassaan 80 000 ihmisen kaupungiksi. Tähän tarvitsemme vauhdittajaa. Olemme juuri laatimassa Opiskelijakaupunki Joensuu ja Yrityskaupunki Joensuu -ohjelmia, jotka toimivat strategian ohella työsi ohjenuorina. Elinkeino- ja kansainvälisten asioiden päällikkönä toimit tiiviissä yhteistyössä alueellisen elinkeinoyhtiön Business Joensuu Oy:n, elinkeinoelämän, oppilaitosten ja kansainvälisten verkostojen kanssa. 

Elinkeino- ja kansainvälisten asioiden päällikön tehtäviin kuuluu mm.:

  • edistää ja koordinoi kaupungin kansainvälistä toimintaa ja vaikuttavuutta sekä toimii aktiivisesti verkostoissa (esim. Green deal, Iclei, muut EU-verkostot)
  • kehittää ja koordinoi kaupungin elinkeinopolitiikkaa yhdessä kaupungin toimialojen, konserniyhtiöiden sekä aktiivisessa vuorovaikutuksessa elinkeinoelämän ja sidosryhmien kanssa
  • valmistelee, koordinoi sekä toimeenpanee TEM:n ja Joensuun kaupungin välistä ekosysteemisopimustyötä tai jatkossa muita vastaavia  
  • vastaa Yrityskaupunki Joensuu – ohjelman toimeenpanosta, seurannasta ja kehittämisestä
  • vastaa kaupungin vieraanvaraisuudesta, yhteistyökumppaneiden kontaktoinnista ja jälkimarkkinoinnista

Kelpoisuusehtona virkaan on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä soveltuva alan kokemus. Lisäksi edellytämme hakijalta hyvää englannin kielen taitoa. Muu kielitaito katsotaan eduksi. Viran menestyksellinen hoitaminen edellyttää avoimuutta sekä erinomaisia verkosto-, yhteistyö-, viestintä- ja vuorovaikutustaitoja. Arvostamme kokemusta elinkeinoelämästä ja kehittämisestä. Myös talousosaaminen katsotaan eduksi.

Tehtäväkohtainen palkka on 4 700 €/kk. Sen lisäksi voidaan maksaa työkokemuslisää.

Tiesithän, että kunta-alalla on pitkät vuosilomat ja vuosilomapäiviä kuluu vain 5 päivää viikossa.
 Vuosiloman pituus vaihtelee työhistoriastasi riippuen 23–38 päivän välillä.

Virkaan valitun on ennen viran vastaanottamista esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus.

Virka täytetään aikaisintaan 14.8.2023 tai sopimuksen mukaan.

Meistä on reilua, että uuden elinkeino- ja kansainvälisten asioiden päällikön ura meillä alkaa kuuden (6) kuukauden koeajalla. Sinä aikana tavoite on tietenkin tehdä puolin ja toisin paras mahdollinen vaikutelma, ja jatkaa siitä eteenpäinkin antoisaa yhteistä työelämää.

Hakuaika päättyy 21.6. klo 12.00. Haastattelu järjestetään viikolla 26.

Arvostamme yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta työyhteisössämme ja kannustamme monenlaisista taustoista tulevia hakemaan meille töihin. Käytämme tässä haussa anonyymin rekrytoinnin menetelmää, jossa hakijan nimi, yhteystiedot sekä muut henkilöön viittaavat tiedot (ml. CV) ovat piilossa sinne saakka, kun haastateltavat on valittu. Teemme alkuvaiheen karsinnan vain hakulomakkeella antamiesi tietojen perusteella. Kerrothan hakulomakkeella siis tehtävän kannalta olennaisesta osaamisestasi ja kokemuksestasi, mutta vältä kertomassa tietoja, josta sinut voi tunnistaa.

Lisätietoja antaa virka-aikana kansliapäällikkö Jenni Jokela, jenni.jokela@joensuu.fi, puh. 050 380 3552

Osaamisalue: