OLETKO JUURI SINÄ ETSIMÄMME

MATKAILUYRITTÄJÄ?

 

Konneveden kunta hakee innovativista yritäjää Häyrylänrannan satama-alueele operoimaan ja kehitämään matkailualueta sekä sihen lityviä muita palveluja. Tavoitteena on, että uusi yrittäjä aloittaa toimintansa mahdollisimman pian, viimeistään kesäkaudeksi 2021.

Häyrylänrannan alue on yksi Konneveden merkitävimmistä matkailukohteista ja toimi myös vesiteitse portina Etelä-Konneveden kansalispuistoon. Kävijämäärältään Etelä-Konneveden kansallispuisto on Keski-Suomen suurin. Kävijöitä kuluvana vuonna on Metsähallituksen arvion mukaan 45 000. Kävijämäärä on kasvanut tasaisesti puiston perustamisvuodesta 2014 alkaen.

Häyrylänranta sijaitsee keskeisellä paikalla hyvien vesi- ja liikenneyhteyksien varrella Keski-Suomessa, Konnevedellä. Konneveden kunta näkee, että laadukkaalla Häyrylänrannan alueella ja sen satamapalveluilla on merkittävä vaikutus matkailijoiden houkuttelemiseksi alueelle vierailemaan, virkistäytymään ja käyttämään myös matkailualueen muita palveluita. Näemme, että alueella on edellytykset kehittyä yhdeksi maan vetovoimaisimmista ja laadukkaimmista matkailun keskittymistä. Katsomme eduksi, mikäli toimijalla on mahdollisuus järjestää omatoimisesti alueella erilaisia tapahtumia.

Häyrylänrannan varustukseen kuuluvat tällä hetkellä ravintolarakennus, rantakioski, sähköistetty vierasvenelaituri, polttoaineenjakelu, septin imutyhjennys, juomavesi, sauna, caravan- ja telttailualue, veneen nosto- ja laskupaikka, kierrätysasema, matonpesupaikka ja uimaranta hyppytorneineen. Satamassa on myös kesäkaudella säännöllistä risteilytoimintaa.

Konneveden kunnan tavoitteena on löytää alueelle toimija, joka innovatiivisella otteella kehittää nykyisiä ja uusia palveluita alueella – säilyttäen kuitenkin julkisessa käytössä olevan sataman ja uimarannan toiminnot. Toimijalla tulee olla taloudelliset ja toiminnalliset edellytykset suunnitelman toteuttamiseen ja alueen pitkäaikaiseen kehittämiseen.

Hakemukset tulee jättää perjantaihin 30.10.2020 kello 12.00 mennessä. Hakemukset toimitetaan liitteineen ensisijaisesti sähköpostitse oheisen hakupainikkeen kautta tai vaihtoehtoisesti postitse otsikolla ”Häyrylänranta” osoitteeseen:

Kauppatie 25
44300 Konnevesi

Kiinnostuitko? Lue lisää: konnevesi.fi

 

Osaamisalue: