Finanssivalvonta

Pankkien riskimallinnuksen asiantuntija

  • Sijainti Helsinki
  • Julkaistu 23.11.2022, 10:00
  • Suljettu 14.12.2022, 0:42
  • Tätä työpaikkaa voit hakea käyttäen Osaajaprofiilia pohjana!

Pankkien riskimallinnuksen asiantuntija

Onko sinulla pankkien luottoriskien matemaattisessa mallinnuksessa vaadittavaa osaamista? Tervetuloa Finanssivalvontaan hakemaan uutta ja laajempaa näkökulmaa urallesi, sillä haemme 

PANKKITARKASTAJAA

luottoriskimallien arviointiin. Vastuullasi on pankkien luottoriskimallien tarkastaminen. Arvioit sääntelyn noudattamista Finanssivalvonnan ja EKP:n tarjoamien työkalujen ja menetelmien avulla. Haastat tarvittaessa pankin toimintatavat ja löydät ratkaisuja vaativissakin tilanteissa.

Sinulla on koulutustaustasi ja työkokemuksesi ansiosta edellytykset tarkastella pankkien luottoriskien arvioinnissa soveltamia matemaattisia malleja ja niihin liittyviä prosesseja. Arvostamme kvantitatiivisiin menetelmiin painottuvaa akateemista tutkintoa. Lopullinen tehtävänkuva muodostuu osaamisesi mukaisesti. Olet tavoitteellinen asiantuntija, joka etsii aktiivisesti parhaita ratkaisuja. Olet innostunut laajentamaan osaamistasi ja toimintatapasi ryhmässä on rakentava ja ratkaisukeskeinen. Työssä vaaditaan sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa. 

Mitä voimme tarjota sinulle

Tarjoamme mielenkiintoisen tehtäväkokonaisuuden kotimaisessa ja eurooppalaisessa valvontayhteisössä. Meillä on mukavan työskentelyilmapiirin lisäksi keskustelevan asiantuntijajoukon tuki ja mahdollisuus jatkuvaan osaamisen kehittämiseen myös kansainvälisiä verkostoja ja koulutusmahdollisuuksia hyödyntäen. Henkilöstöetumme ovat kilpailukykyiset; meillä on mm. kattavat työterveyshuollon palvelut, liikunta- ja kulttuurietu sekä vapaa-ajantiloja Saariselällä ja Helsingissä. Olemme perheystävällinen työpaikka ja meillä on joustavat työnteon tavat sekä hyvät etätyömahdollisuudet.

Virka on vakinainen. Tehtävä sijoittuu palkkausjärjestelmässä vaativuusluokkaan 17. Tehtäväkohtainen palkanosa on 4737 euroa/kk. Lisäksi maksetaan suoriutumiseen ja ammatinhallintaan perustuvaa palkanosaa enintään 48 % tehtäväkohtaisesta palkasta. Henkilökohtainen osa määritellään valitun henkilön kokemuksen ja osaamisen mukaan. Muut edut määräytyvät Suomen Pankin palkkauskäytäntöjen mukaan.

Kiinnostuitko? Lisätietoja antaa osastopäällikkö Jyri Helenius (p. 09 183 5312 tai jyri.helenius(at)finanssivalvonta.fi).

Finanssivalvonta työllistää noin 230 rahoitus- ja vakuutusalan asiantuntijaa. Toimintamme tavoitteena on finanssimarkkinoiden vakauden edellyttämä luotto-, vakuutus- ja eläkelaitosten ja muiden valvottavien vakaa toiminta. Tavoitteenamme on myös vakuutettujen etujen turvaaminen ja yleisen luottamuksen säilyminen finanssimarkkinoiden toimintaan. Lisäksi tehtäviimme kuuluu edistää hyvien menettelytapojen noudattamista finanssimarkkinoilla ja yleisön tietämystä finanssimarkkinoista.

Toimimme Suomen Pankin yhteydessä, mutta olemme päätöksenteossamme itsenäisiä. Toimipisteemme sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa.

Finanssivalvonta.fi | Twitter.com/FIN_FSA

Osaamisalue: