Me Metsähallituksessa kasvatamme huomista. Hoidamme ja suojelemme luontoa, luomme mahdollisuuksia vastuulliselle liiketoiminnalle, tuotamme kestävästi hoidetuista metsistä uusiutuvaa raaka-ainetta sekä tarjoamme mahdollisuuksia nauttia luonnosta retkeillen ja eräillen. Miljoonat ihmiset saavat työstämme iloa, terveyttä ja hyvinvointia. Meitä on yli tuhat ympäri Suomen, liity osaksi monimuotoista joukkoamme.

Haemme nyt joukkoomme juristia määräaikaiseen työsuhteeseen Lakiasiat ja vaatimustenmukaisuus -yksikköön Vantaalle, aloitus sopimuksen mukaan. Määräaikaisuuden alustava kesto on vuoden 2023 alkuun, jatko mahdollinen.

Juristina tehtäväaluettasi ovat Metsähallitus-konsernin oikeudelliset asiat sekä päätöksentekoon ja hallintoon liittyvät juridiset kysymykset. Vastaat sopimus- ja liikejuridiikan asioista sekä hankkeiden ja projektien oikeudellisesta tukemisesta niin Metsähallituksen liiketoiminnan kuin julkisten hallintotehtävien hoidolle. Toimit osana Metsähallituksen lakitiimiä ja raportoit lakiasiainjohtajalle. 

Tehtävässä menestyminen edellyttää soveltuvaa koulutustaustaa (OTM tai OTK) tai opintojen loppuvaihetta ja kokemusta vastaavista tehtävistä. Kielitaitovaatimuksena on hyvä suomen, ruotsin ja englannin kielen taitoa. Olet tottunut esiintyjä ja asiantuntijana vakuuttava. Viestit selkeästi sekä suullisesti että kirjallisesti. Työssä tarvitset hyviä osallistamisen ja vuorovaikuttamisen taitoja sekä käytännönläheistä ja ratkaisukeskeistä lähestymistapaa. Arvostamme kokemusta sopimustoiminnasta, kiinteistö- ja ympäristöjuridiikasta, dataa ja tiedonhallintaa koskevasta sääntelystä ja vaatimustenmukaisuuden (code of conduct ja compliance) prosesseista. Eduksi katsotaan luonnonvara-alojen tuntemus. Vastuullisuus ja vaatimustenmukaisuus ovat tekemisemme ytimessä.

Tarjoamme sinulle monipuolisen tehtäväkuvan yhteiskunnallisesti merkityksellisessä organisaatiossa, jossa sinulla on mahdollisuus työskennellä luonnonvarojen kestävän käytön edistämiseksi. Tehtävässä voit haastaa osaamistasi ja uudistaa käytäntöjä kehityshakuisessa, ammattitaitoisessa työyhteisössä. 

Hakuaikaa on jatkettu, aiemmin lähetetyt hakemukset otetaan automaattisesti huomioon. 

Täytäthän sähköisen hakemuksen mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 1.11.2021 osoitteessa www.metsa.fi/avoimet-tyopaikat

Pyydämme liittämään mukaan myös CV:si.

Annamme mielellämme lisätietoja tehtävästä. Kysymyksiisi vastaa lakimies Siiri Väätäinen, siiri.vaatainen@metsa.fi tai lakiasiainjohtaja Susanna Oikarinen, susanna.oikarinen@metsa.fi.

Osaamisalue:

Metsähallitus

Metsähallitus on valtion liikelaitos, jonka tehtävät on jaettu liiketoimintaan ja pääasiassa budjettivaroin hoidettaviin julkisiin hallintotehtäviin. Eri toiminnot on eriytetty omiin vastuualueisiin.

Metsähallitus työskentelee luonnonvarojen vastuullisen käytön ja hoidon sekä luonnon monimuotoisuuden ja kulttuuriperinnön puolesta. Metsähallituksen hallinnassa on reilut 12 miljoonaa hehtaaria valtion omistamia maa- ja vesialueita, ja sen haastavana tehtävänä on hoitaa ja käyttää näitä alueita niin, että ne hyödyttäisivät suomalaista yhteiskuntaa mahdollisimman hyvin.

Henkilöstöä Metsähallituksella on yhteensä yli tuhat henkilöä ympäri Suomen.

www.metsa.fi