Metsähallitus

Paikkatietoasiantuntija

  • Sijainti Vantaa
  • Julkaistu 09.11.2022, 9:00
  • Suljettu 25.11.2022, 0:42
  • Tätä työpaikkaa voit hakea käyttäen Osaajaprofiilia pohjana!

Paikkatietoasiantuntija

Me Metsähallituksessa kasvatamme huomista. Hoidamme ja suojelemme luontoa, luomme mahdollisuuksia vastuulliselle liiketoiminnalle, tuotamme kestävästi hoidetuista metsistä uusiutuvaa raaka-ainetta sekä tarjoamme mahdollisuuksia nauttia luonnosta retkeillen ja eräillen. Miljoonat ihmiset saavat työstämme iloa, terveyttä ja hyvinvointia. Meitä on yli tuhat ympäri Suomen, liity osaksi monimuotoista joukkoamme.

Metsähallitus hoitaa sille säädetyt julkiset hallintotehtävät liiketoiminnasta eriytetyssä julkisia hallintotehtävia (JHT) hoitavassa yksikössä (Luontopalvelut ja Eräpalvelut). Metsähallituksen julkisista hallintotehtävistä keskeisimpiä ovat valtion luonnonsuojelu-, erämaa- ja retkeilyalueiden hoito ja käytön ohjaus, mukaan lukien vesien ja merien suojelun sekä kulttuuriympäristön ja rakennusperinnön hoidon tehtävät, sekä eräpalvelut, joihin kuuluvat metsästys-, kalastus- ja maastoliikenneasiat sekä erävalvonta.

Haemme nyt joukkoomme paikkatietoasiantuntijaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen Digi- ja asiakaskokemus -yksikköön.

Paikkatietoasiantuntijana toimit Metsähallituksen Eräpalveluiden tehtäviin liittyvien paikkatietojärjestelmien kehittämisen parissa. Tehtäviisi kuuluvat ennen kaikkea valtion mailla tapahtuvan metsästyksen ja kalastuksen järjestämiseen kuuluvien paikkatietoaineistojen ylläpitoon, hallintaan, hyödyntämiseen ja jakeluun liittyvät monipuoliset asiantuntijatehtävät. 

Analysoit tietoa ja kehität aineistojen hyödyntämistä kohti tulevaisuuden ratkaisuja. Kehität paikkatieto-osaamista Metsähallituksen Eräpalveluiden tarpeisiin ja tuet Eräpalveluiden henkilöstöä paikkatietojärjestelmien käytössä sekä tuotat tarvittavia kartta-aineistoja. Tavoitteena on, että paikkatietoja käytetään sujuvasti osana Metsähallituksen toimintaa ja hyödynnetään sujuvasti niiden koko potentiaali. Tässä tehtävässä pääset tuomaan oman osaamisesi paikkatietojärjestelmien sekä paikkatietoa hyödyntävien seuraavan sukupolven ratkaisujen kehittämiseen.

Tehtävässä menestyminen edellyttää soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa (esim. maantiede, biologia tai luonnonvara-ala) sekä vahvaa ESRI-paikkatieto-osaamista ja aiempaa työkokemusta paikkatietojärjestelmien parissa. Työssä tarvitset myös hyviä yhteistyötaitoja ja joustavaa työotetta. Eduksi katsotaan metsästys- ja kalastusasioiden järjestämisen tuntemus valtion maa- ja vesialueilla. Olet innostunut kehittämisestä ja uuden oppimisesta, sinulla on hyvät vuorovaikutustaidot ja saat asiat tapahtumaan.

Tarjoamme sinulle monipuolisen ja innostavan työympäristön yhteiskunnallisesti merkityksellisessä organisaatiossa. Paikkatietoasiantuntijana pääset vaikuttamaan ja työskentelemään tulevaisuuden ratkaisujen parissa yhdessä mukavan ja osaavan tiimin kanssa. Palkkaus määräytyy Metsähallituksessa noudatettavan palkkausjärjestelmän mukaan työn vaativuuden ja henkilökohtaisen työsuorituksen perusteella.

Tehtävän sijoituspaikka voidaan sopia erikseen.

Täytäthän sähköisen hakemuksen mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 24.11.2022 osoitteessa www.metsa.fi/avoimet-tyopaikat.

Pyydämme liittämään mukaan myös CV:si.

Annamme mielellämme lisätietoja tehtävästä. Kysymyksiisi vastaa digipalvelupäällikkö Jari Haarala, puh. 0408052414. Soittoaika 15.11.2022 klo 10.00-12.00 tai 22.11.2022 klo 10.00-12.00. 

 

Osaamisalue:

Metsähallitus

Metsähallitus on valtion liikelaitos, jonka tehtävät on jaettu liiketoimintaan ja pääasiassa budjettivaroin hoidettaviin julkisiin hallintotehtäviin. Eri toiminnot on eriytetty omiin vastuualueisiin.

Metsähallitus työskentelee luonnonvarojen vastuullisen käytön ja hoidon sekä luonnon monimuotoisuuden ja kulttuuriperinnön puolesta. Metsähallituksen hallinnassa on reilut 12 miljoonaa hehtaaria valtion omistamia maa- ja vesialueita, ja sen haastavana tehtävänä on hoitaa ja käyttää näitä alueita niin, että ne hyödyttäisivät suomalaista yhteiskuntaa mahdollisimman hyvin.

Henkilöstöä Metsähallituksella on yhteensä yli tuhat henkilöä ympäri Suomen.

www.metsa.fi