Me Metsähallituksessa kasvatamme huomista. Hoidamme ja suojelemme luontoa, luomme mahdollisuuksia vastuulliselle liiketoiminnalle, tuotamme kestävästi hoidetuista metsistä uusiutuvaa raaka-ainetta sekä tarjoamme mahdollisuuksia nauttia luonnosta retkeillen ja eräillen. Miljoonat ihmiset saavat työstämme iloa, terveyttä ja hyvinvointia. Meitä on yli tuhat ympäri Suomen, liity osaksi monimuotoista joukkoamme.

Haemme nyt joukkoomme vankityönjohtoa tekevää puistomestaria toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen Rannikon luontopalvelut-yksikköön Vantaalle 1.1.2022 alkaen, tai aloitus sopimuksen mukaan. 

Työalueina ovat pääkaupunkiseudun valtion omistamat luonnonsuojelualueet, erityisesti Vallisaari ja Sipoonkorven kansallispuisto. Lähtökohtana on, että puistomestari työskentelee kesäkauden Vallisaaressa ja talvikauden Sipoonkorven kansallispuistossa. 

Puistomestarina vastaat ensisijaisesti luonnonhoitotöiden toteutuksesta, kuten vieraslajien poistosta, niitoista ja harvennuksista, sekä retkeilypalvelujen huollosta, kunnostuksesta ja rakentamisesta. Huolehdit siitä, että Luontopalveluiden hallinnassa olevat rakenteet ja rakennelmat, kuten pitkokset, taukopaikat ja sillat ovat parhaassa mahdollisessa kunnossa ja käytössä. Suunnittelet työmaiden toteutusta itsenäisesti. Maastotyöt tehdään yhdessä Keravan ja Suomenlinnan avovankiloiden vankiryhmien  kanssa. Osallistut aktiivisesti vankityön kehittämiseen, ja tuet osaltasi vankien hyvinvoinnin ja terveyden sekä opiskelun toteutumista mm. ottamalla vastaan opiskelevien vankien näyttöjä. Työssä tehdään välillä useamman päivän työmatkoja.

Tehtävässä menestyminen edellyttää koulutusta ja/tai vahvaa työkokemusta edellä mainituista tehtävistä sekä työkalujen ja koneiden käyttötaitoa (esim. moottorisaha, raivaussaha, mönkijä). Sinulla on hyvät veneilytaidot ja olet suorittanut tai sitoudut suorittamaan SRC-tutkinnon. Tunnet työturvallisuusmääräykset ja asiakasturvallisuuden vaatimukset rakennetuilla kohteilla.  Sinulla on hyvät yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot, työnjohtokokemusta sekä vähintään BE-ajokortti. Puhut sujuvasti ainakin suomea ja englantia, ja osallistut aktiivisesti alueesi some-viestintään. C-ajo-oikeus ja kokemus vastaavien ajoneuvojen kuljettamisesta sekä luonnonhoito- ja turvallisuusosaaminen katsotaan eduksi.

Tehtävään valittavasta henkilöstä tehdään hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (Turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi

Tarjoamme sinulle monipuolisen ja aktiivisen tehtäväkuvan yhteiskunnallisesti merkityksellisessä organisaatiossa. Saat työskennellä Suomen arvokkaimpien luonto- ja kulttuurikohteiden parissa, ja olet osa mukavaa työyhteisöä. Palkkaus määräytyy Metsähallituksessa noudatettavan palkkausjärjestelmän mukaan työn vaativuuden ja henkilökohtaisen työsuorituksen perusteella.

Täytäthän sähköisen hakemuksen mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 19.12.2021 osoitteessa www.metsa.fi/avoimet-tyopaikat

Pyydämme liittämään mukaan myös CV:si.

Annamme mielellämme lisätietoja tehtävästä. Kysymyksiisi vastaa kenttäpäällikkö Anssi Riihiaho, puh. 040 552 7516.

Osaamisalue: ,

Metsähallitus

Metsähallitus on valtion liikelaitos, jonka tehtävät on jaettu liiketoimintaan ja pääasiassa budjettivaroin hoidettaviin julkisiin hallintotehtäviin. Eri toiminnot on eriytetty omiin vastuualueisiin.

Metsähallitus työskentelee luonnonvarojen vastuullisen käytön ja hoidon sekä luonnon monimuotoisuuden ja kulttuuriperinnön puolesta. Metsähallituksen hallinnassa on reilut 12 miljoonaa hehtaaria valtion omistamia maa- ja vesialueita, ja sen haastavana tehtävänä on hoitaa ja käyttää näitä alueita niin, että ne hyödyttäisivät suomalaista yhteiskuntaa mahdollisimman hyvin.

Henkilöstöä Metsähallituksella on yhteensä yli tuhat henkilöä ympäri Suomen.

www.metsa.fi