Metsähallitus

Sovellusasiantuntija (SATJ), Luontopalvelut

  • Sijainti Varsinais-Suomi, Pääkaupunkiseutu, Uusimaa, Satakunta, Pohjois-Savo, Pohjois-Pohjanmaa, Pohjois-Karjala, Pohjanmaa, Pirkanmaa, Lappi, Kymenlaakso, Keski-Suomi, Kanta-Häme, Kainuu, Etelä-Savo
  • Julkaistu 15.06.2022, 16:00
  • Suljettu 30.06.2022, 0:42
  • Tätä työpaikkaa voit hakea käyttäen Osaajaprofiilia pohjana!

Sovellusasiantuntija (SATJ), Luontopalvelut

Me Metsähallituksessa kasvatamme huomista. Hoidamme ja suojelemme luontoa, luomme mahdollisuuksia vastuulliselle liiketoiminnalle, tuotamme kestävästi hoidetuista metsistä uusiutuvaa raaka-ainetta sekä tarjoamme mahdollisuuksia nauttia luonnosta retkeillen ja eräillen. Miljoonat ihmiset saavat työstämme iloa, terveyttä ja hyvinvointia. Meitä on yli tuhat ympäri Suomen, liity osaksi monimuotoista joukkoamme. 

Suojelualuetietojärjestelmä on osa Metsähallituksen ESRI-tuotteisiin perustava Uljas-paikkatietojärjestelmäkokonaisuutta, joka sisältää kuusi eri osajärjestelmää monipuolisiin käyttötarkoituksiin Metsähallituksen kiinteistöjen ja alueiden hallinnasta luonnonsuojelualueiden perustamiseen ja luontotyyppi- ja lajitietojen hallintaan. SATJ-järjestelmää käytetään sekä valtion luonnonsuojelualueiden että yksityismaan suojelukohteiden perustamiseen liittyvissä tehtävissä ja sillä on Metsähallituksen lisäksi päivityskäyttäjiä myös ELY-keskuksissa.

Haemme nyt joukkoomme sovellusasiantuntijaa suojelualuetietojärjestelmän (SATJ) kehittämisen ja ylläpidon tehtäviin määräaikaiseen työsuhteeseen 1.8.2022-31.7.2023 väliseksi ajaksi. Tehtävä sijoittuu Luontopalvelujen ja Eräpalvelujen yhteiseen Digi- ja asiakaskokemus -yksikköön. Tehtävän toimipaikka sovittavissa.

Sovellusasiantuntijana toimit SATJ-järjestelmän palvelupäällikön roolissa. Vastaat järjestelmän kehittämisestä ja ylläpidosta sekä siihen liittyvästä yhteistyöstä järjestelmätoimittajan, sovelluksen omistajan ja Metsähallituksen ICT-palvelutoimittajan kanssa. Osallistut SATJ:n pääkäyttäjäverkoston toiminnan kehittämiseen yhdessä pääkäyttäjien kanssa sekä vastaat verkoston tarjoaman käytön tuen järjestämisestä. Työskentelet yhdessä muiden Uljas-järjestelmien palvelupäälliköiden, pääkäyttäjien ja muiden Metsähallituksen paikkatietoasiantuntijoiden kanssa ja lisäksi pääset tekemään yhteistyötä ELY-keskusten, ympäristöministeriön ja SYKEn kanssa. Tässä tehtävässä pääset myös tuomaan omaa osaamistasi paikkatietojärjestelmien seuraavan sukupolven ratkaisujen kehittämiseen.

Tehtävässä menestyminen edellyttää soveltuvaa koulutustaustaa (esim. paikkatieto, tietotekninen tai luonto/luonnonvara-alan koulutus) sekä kokemusta paikkatietoa hyödyntävien tietojärjestelmien kehittämisestä ja ylläpidosta. Työssäsi tarvitset osaamista ja kokemusta Esrin paikkatieto-ohjelmistoista, erityisesti ArcMap-ohjelmistosta, sekä relaatiotietokannoista, mielellään Oraclesta. Eduksi katsotaan valtion luonnonsuojeluhallinnon tuntemus, erityisesti yksityismaan suojelukohteiden ja valtion luonnonsuojelualueiden perustamisen ja niihin kytkeytyvän maanhankinnan toimintaprosessien tuntemus ja prosesseja tukevan Uljas-järjestelmäkokonaisuuden tuntemus. Samoin eduksi katsotaan Azure DevOpsin tuntemus, SQL-kielen ja raportoinnin kehittämiseen liittyvä osaaminen sekä avoimen lähdekoodin paikkatietotuotteisiin liittyvä osaaminen ja kokemus. Olet innostunut kehittämisestä ja uuden oppimisesta, sinulla on hyvät vuorovaikutustaidot ja saat asiat tapahtumaan.

Tarjoamme sinulle monipuolisen ja innostavan työympäristön yhteiskunnallisesti merkityksellisessä organisaatiossa. Sovellusasiantuntijana pääset vaikuttamaan ja työskentelemään tulevaisuuden ratkaisujen parissa yhdessä mukavan ja osaavan tiimin kanssa. Palkkaus määräytyy Metsähallituksessa noudatettavan palkkausjärjestelmän mukaan työn vaativuuden ja henkilökohtaisen työsuorituksen perusteella.

Täytäthän sähköisen hakemuksen mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 29.6.2022 osoitteessa www.metsa.fi/avoimet-tyopaikat

Pyydämme liittämään mukaan myös CV:si. Käsittelemme hakemuksia ja aloitamme haastattelut jo hakuaikana.

Annamme mielellämme lisätietoja tehtävästä. Kysymyksiisi vastaa digi- ja asiakkuusjohtaja Minja Vitikka, puh. 040 184 1591, soittoaika 17.6.2022 klo 10.00 – 11.00 tai 29.6.2022 klo 10.00 – 12.00.

 

Osaamisalue:

Metsähallitus

Metsähallitus on valtion liikelaitos, jonka tehtävät on jaettu liiketoimintaan ja pääasiassa budjettivaroin hoidettaviin julkisiin hallintotehtäviin. Eri toiminnot on eriytetty omiin vastuualueisiin.

Metsähallitus työskentelee luonnonvarojen vastuullisen käytön ja hoidon sekä luonnon monimuotoisuuden ja kulttuuriperinnön puolesta. Metsähallituksen hallinnassa on reilut 12 miljoonaa hehtaaria valtion omistamia maa- ja vesialueita, ja sen haastavana tehtävänä on hoitaa ja käyttää näitä alueita niin, että ne hyödyttäisivät suomalaista yhteiskuntaa mahdollisimman hyvin.

Henkilöstöä Metsähallituksella on yhteensä yli tuhat henkilöä ympäri Suomen.

www.metsa.fi