Metsähallitus työskentelee luonnonvarojen vastuullisen käytön ja hoidon sekä luonnon monimuotoisuuden ja kulttuuriperinnön puolesta. Henkilöstöä meillä on yhteensä noin 1300 henkilöä ympäri Suomen.

Haemme nyt joukkoomme suojelubiologia määräaikaiseen työsuhteeseen Järvi-Suomen luontopalveluihin Lieksaan ajalle 1.11.2019–31.8.2021. 

Suojelubiologina työtehtäviisi kuuluvat pääasiassa soiden ennallistamisen sekä lehtojen ja perinnebiotooppien hoidon toimenpidesuunnittelu, toteutuksen ohjaus ja seuranta, perinnebiotooppien hoidon koordinointi pääosin Pohjois-Karjalan alueella sekä erilaisia luonnonsuojelun asiantuntija- ja edunvalvontatehtäviä. Työhön kuuluu myös luonnonsuojelualueiden luontotyyppi-inventointia, vapaaehtoistyön organisointia sekä yhteistyötä Metsähallituksen sisäisten ja ulkoisten sidosryhmien kanssa. Toimipaikkana on Lieksa. 

Hakijalta edellytetään soveltuvaa korkeakoulututkintoa. Tehtävässä menestyminen edellyttää kokemusta soiden ennallistamisen suunnittelusta ja toteutuksen ohjauksesta sekä perinnebiotooppien hoidon hyvää tuntemusta. Työ sisältää matkustamista maastokohteille, ja maastossa tehtävään työhön tarvitset ajokortin, hyvät maastossa liikkumisen taidot ja kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Eduksi tehtävässä luetaan Metsähallituksen paikkatietojärjestelmien tuntemus sekä kokemus vapaaehtoistyön organisoinnista, haitallisten vieraslajien torjunnasta ja luontotyyppi-inventoinnista. Sidosryhmätyössä ja vapaaehtoistyötä organisoidessa puolestaan hyödyt hyvistä vuorovaikutus- ja tiimityöskentelytaidoista. Toimintatapojen kehittäminen on osa tiimimme toimintakulttuuria, joten toivomme Sinultakin kehittävää toimintaotetta.

Tarjoamme Sinulle monipuolisen tehtäväkuvan yhteiskunnallisesti merkityksellisessä organisaatiossa, osana Järvi-Suomen luontotiimiä. Metsähallitus tukee henkilöstön hyvinvointia liikunta- ja kulttuuriharrastuksiin, terveydenhuoltoon ja vapaa-aikaan liittyvillä henkilöstöeduilla.

Täytäthän sähköisen hakemuksen mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 6.9.2019 osoitteessa http://www.metsa.fi/avoimet-tyopaikat. Pyydämme liittämään hakemukseen myös CV:si. Tässä haussa käytössä on anonyymi rekrytointi.

Emme käsittele sähköpostitse jätettyjä hakemuksia.

Annamme mielellämme lisätietoja tehtävästä. Kysymyksiisi vastaa luonnonsuojelupäällikkö Jouni Penttinen, puh. 040 775 3902. 

Osaamisalue:

Metsähallitus

Metsähallitus on valtion liikelaitos, jonka tehtävät on jaettu liiketoimintaan ja pääasiassa budjettivaroin hoidettaviin julkisiin hallintotehtäviin. Eri toiminnot on eriytetty omiin vastuualueisiin.

Metsähallitus työskentelee luonnonvarojen vastuullisen käytön ja hoidon sekä luonnon monimuotoisuuden ja kulttuuriperinnön puolesta. Metsähallituksen hallinnassa on reilut 12 miljoonaa hehtaaria valtion omistamia maa- ja vesialueita, ja sen haastavana tehtävänä on hoitaa ja käyttää näitä alueita niin, että ne hyödyttäisivät suomalaista yhteiskuntaa mahdollisimman hyvin.

Henkilöstöä Metsähallituksella on yhteensä noin 1300 henkilöä ympäri Suomen.

Yksi meistä -artikkelisarjan uratarinoita löydät verkkosivuiltamme.

www.metsa.fi