Tehtävässäsi vastaat uusien CRM-ratkaisujen määrittelyistä ja suunnittelusta sekä omien kiinnostusten pohjalta myös toteuttamisesta ja olemassaolevein ratkaisujen jatkokehittämisestä. Normipäiväsi kootuu mm. asiakkaiden kanssa tiiviisti tehtävästä projektityöskentelystä erilaisten Dynamics/D365 CRM -kokonaisuuksien parissa, jonka lisäksi sparraat ja tuet asiakkaita heidän prosessiensa ja toimintansa kehittämisessä. Kuuntelet ja pääset kehittämään asiakkaidemme kanssa tapaa auttaa heidän liiketoimintansa arkea tietojärjestelmien ja prosessien avulla. Asiakkaina sinulla on Suomen merkittävimpiä bränditaloja ja julkishallinnon toimijoita, sekä kansainvälisiä konserneja.

Tehtävä edellyttää kokemusta MS Dynamics CRM -toimitusprojektien toimituselinkaaren parissa aina määrittelystä ratkaisun suunnitteluun ja järjestelmän mukauttamiseen asti. Asiakashallinnan keskeiset prosessit ja taktiikat ovat sinulle tuttuja. Osaat hyvin huomioida kokonaisvaltaisesti myynnissä asiakkaat ja heidän kehitystarpeensa. Hallitset Azuren. 

Ihmisenä olet helposti lähestyttävä ja ratkaisukeskeinen kolleega, jonka katse on suunnattu tekemisessä vahvasti eteenpäin. Pidät sujuvasti langat käsissäsi kiireenkin keskellä, jonka lisäksi olet tottunut esiintymään vakuuttavasti eduksesi niin erilaisissa sähköisissä kanavissa kuin kasvokkain tapahtuvan asiakastyönkin kautta. Työssäsi tarvitset sujuvaa englannin kieltä. Sinulla on palo kehittyä ja rakentaa asiantuntijuuttasi kanssamme.

Tarjoamme innostavan työyhteisön, loistavan kehittymisen polun, haastavat mielenkiintoiset projektit mielenkiintoisten asiakkaiden parissa. Joustavat työaikajärjestelyt ja kilpailukykyisen palkan. 

Osaamisalue: