Joensuun kaupunki

Kirjastonhoitaja

  • Sijainti Joensuu
  • Julkaistu 01.12.2022, 8:00
  • Suljettu 15.12.2022, 15:42
  • Tätä työpaikkaa voit hakea käyttäen Osaajaprofiilia pohjana!

Kirjastonhoitaja

Joensuussa töissäkin on helppo hengittää! 

Meijän jengissä ei huuli mutristu. 

Tuu meille töihin!  

Kaunis kaupunki, mutkaton meininki ja kolmisen tuhatta työkaveria. Mitä vielä arvot?

Joensuun hommissa on helppo hengittää. Meillä saa olla sellainen kun on. Kukaan ei katso nenänvartta pitkin, vaikka marssisi kaupungintalolle reinot jaloissa. Kaikkien ajatuksille riittää aikaa ja jokainen porukastamme on yhtä arvokas. Joensuussa on kiva olla töissä!

Joensuun kaupungilla on noin 2800 työntekijää muun muassa päivähoidon, koulutuksen, kulttuurin, vapaa-ajan ja kaupunkiympäristön toimialoilla. Hommat hoituvat karjalaisella hulluudella ja huumorilla. Me-henki on vahva ja kavereita autetaan!   

Idän houkuttelevin 

Joensuussa arki sujuu ja luonto on iholla. Työmatkat polkaisee vaikka fillarilla ja lähin retkireitti löytyy kivenheiton päästä. Elämässä riittää väljyyttä, ja kiristelyn voi laskea minimiin.

Joensuu on vetovoimainen, kestävä ja rohkeasti uudistuva kasvukeskus. 77 000 asukkaan kaupungissa on valtavasti tapahtumia, harrastusmahdollisuudet ovat huippuluokkaa ja palvelut pelaavat.

Joensuulaisuutta on muiden huomiointi, välittömyys ja elämänilo. Morjenstamme varuilta sekä tutut että tuntemattomat. Uskallamme avata keskusteluja kaikenlaisten ihmisten kanssa, ja kuuntelemme aidosti, mitä toinen on mieltä. Olemme helposti lähestyttäviä ja tuttavallisia – niin töissä kuin vapaa-ajalla.

Nyt meille haetaan vakituiseen tehtävään kirjastonhoitajaa Joensuun seutukirjastoon.

Arvostamme yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta työyhteisössämme ja kannustamme monenlaisista taustoista tulevia hakemaan meille töihin. Käytämme tässä haussa anonyymin rekrytoinnin menetelmää, jossa hakijan nimi, yhteystiedot sekä muut henkilöön viittaavat tiedot (ml. CV) ovat piilossa sinne saakka, kun haastateltavat on valittu. Teemme alkuvaiheen karsinnan vain hakulomakkeella antamiesi tietojen perusteella. Kerrothan hakulomakkeella siis tehtävän kannalta olennaisesta osaamisestasi ja kokemuksestasi, mutta vältä kertomassa tietoja, josta sinut voi tunnistaa.

Joensuun seutukirjasto on viiden kunnan yhteinen kirjasto, jonka alueella asuu yhteensä noin 115 000 asukasta. Meillä tehdään työtä itäisellä ilolla ja koko Pohjois-Karjalan kirjastoväen kanssa: kuulumme Vaara-kirjastojen kimppaan ja alueellinen kehittämistehtävämme ulottuu samalle alueelle.

Kirjastonhoitaja työskentelee Karsikon, Nepenmäen ja Rantakylän kirjastoissa. Uudet Karsikon (2022) ja Nepenmäen (2018) kirjastot toimivat koulujen yhteydessä ja palvelevat myös omatoimikirjastoina. Rantakylän kirjastosta on remontin myötä tulossa myös omatoimikirjasto vuonna 2023 ja kirjasto tekee tiiviisti yhteistyötä nuorisotoimen kanssa. Alueella tehdään paljon koulu- ja varhaiskasvatusyhteistyötä.

Etsimämme tekijä innostuu lasten ja nuorten kirjastotyöstä ja sen kehittämisestä sekä monipuolisesta yhteistyöstä paikallisten yhteistyökumppanien kanssa. Tarjoamme työn, jossa pääsee toteuttamaan lasten ja nuorten kirjastotyötä alueen kirjastoissa sekä osallistumaan suunnitteluun ja kehittämiseen alueella ja koko seutukirjastossa.  Työ sisältää mm. kirjavinkkausta ja kirjastonkäytön sekä tiedonhallintataitojen opetusta Vaara-kirjastojen kirjastopolun mukaisesti. Lisäksi työhön kuuluvat osallistuminen kirjastojen asiakaspalveluun ja kokoelmatyöhön sekä monipuolinen yhteistyö ja sen edistäminen paikallisten yhteistyökumppanien, etenkin yhteisissä tiloissa toimivien koulujen kanssa. Kirjastonhoitaja osallistuu myös tapahtumien järjestämiseen sekä seutukirjaston tiedottamiseen.

Toivomme hakijalta joustavuutta, innokkuutta ja positiivista otetta lasten ja erityisesti nuorten kanssa työskentelyä kohtaan sekä kiinnostusta kokeilla uusia työtapoja kaikissa kirjaston palveluissa. Esiintymis- ja tiimityötaidot sekä tieto- ja viestintätekninen osaaminen ovat myös oleellisia tässä työssä.

Työ on kaksivuorotyötä ja satunnaisesti siihen voi myös liittyä viikonlopputyötä.

Joensuun kaupungin työpaikat ovat savuttomia.

Tehtävään valittavalta edellytetään soveltuvaa korkeakoulututkintoa, johon sisältyy tai jonka lisäksi on suoritettu vähintään 60 opintopisteen laajuiset korkeakoulutasoiset kirjasto- ja informaatioalan opinnot.

Tehtäväkohtainen palkka on 2482,04€/kk. Tiesithän, että kunta-alalla on pitkät vuosilomat ja vuosilomapäiviä kuluu vain 5 päivää viikossa. Vuosiloman pituus vaihtelee työhistoriastasi riippuen 23 – 38 päivän välillä.

Tehtävä täytetään 2.1.2023 alkaen tai sopimuksen mukaan. Meistä on reilua, että uuden kirjastonhoitajan ura meillä alkaa kuuden (6) kuukauden koeajalla. Sinä aikana tavoite on tietenkin tehdä puolin ja toisin paras mahdollinen vaikutelma, ja jatkaa siitä eteenpäinkin antoisaa yhteistä työelämää.

Hakuaika päättyy 15.12.2022 klo:15.00. Haastattelut pidetään viikolla 51.

Tiedusteluihin vastaavat kirjastopalvelujohtaja Suvi Pirnes-Toivanen, puh. 050-4725352, suvi.pirnes-toivanen@joensuu.fi ja alueinformaatikko Katri Pesonen, puh. 050-3092591, katri.pesonen@joensuu.fi.

Tiesitkö muuten, että:

  • Joensuun konserniin kuuluu 16 tytäryhtiötä, 11 osakkuusyhteisöä ja kaupunki on mukana kolmessa kuntayhtymässä. Joensuun kaupunkikonsernin vuotuinen kulubudjetti on lähes 800 miljoonaa euroa
  • Olemme tehneet sote-uudistuksen etunojassa. Sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastuslaitos ovat maakunnassamme omassa kuntayhtymässään.
  • Joensuu on Suomen toiseksi turvallisin kaupunki (poliisin katuturvallisuusindeksi)
  • Joensuussa kolmannes asukkaista on alle 25-vuotiaita
  • Joensuussa on eniten koululaisia ja opiskelijoita suhteutettuna asukasmäärään
  • 96 prosenttia joensuulaisista suosittelisi Joensuuta ystäville ja tuttaville asuinkuntana
  • Yli 90 prosenttia työntekijöistämme on ollut kysyttäessä sitä mieltä, että kaupungilla on hyvä olla töissä
  • Vuonna 2017 Joensuu sai STM:n ja Sitran myöntämän työelämäpalkinnon
  • Joensuussa juodaan maailman parasta vettä
  • Joensuussa 32 prosenttia kaikista arjen matkoista tehdään pyöräillen
  • Joensuu on valittu vuoden 2021 ilmastokunnaksi ja tavoittelee hiilineutraaliutta vuoteen 2025 mennessä

Osaamisalue: