Rekrytointi.com

Harjoittelupaikkoja – Useita työnantajia

  • Sijainti Ahvenanmaa, Etelä-Karjala, Etelä-Pohjanmaa, Etelä-Savo, Kanta-Häme, Kymenlaakso, Pohjanmaa, Pohjois-Karjala, Pohjois-Pohjanmaa, Päijät-Häme, Satakunta, Varsinais-Suomi, Kainuu, Uusimaa, Lappi, Keski-Suomi, Pääkaupunkiseutu, Pohjois-Savo, Ulkomaat, Pirkanmaa, Keski-Pohjanmaa
  • Julkaistu 08.06.2017, 11:13

Harjoittelupaikkoja – Useita työnantajia

Onko edessäsi työharjoittelu tai opintojesi lopputyö? Vai oletko valmistunut ja etsit nyt töitä? Harjoittelupaikat-sivultamme löydät harjoittelupaikkoja, Trainee-ohjelmia ja opinnäytetyö- tai oppisopimuspaikkoja tarjoavia tahoja.

Helpottaaksemme harjoittelupaikan saamista, olemme keränneet sinulle harjoittelu-, oppisopimus- ja opinnäytetyöpaikkoja tarjoavia yrityksiä ja organisaatioita. Listauksestamme löydät paikkoja ympäri Suomea ja myös ulkomailta. Käy tutustumassa harjoittelupaikkoja tarjoaviin työnantajiin!

Työharjoittelu on useille ensimmäinen askel kohti työelämää ja työuraa. Se onkin loistava tilaisuus näyttää mitä osaat. Harjoittelun aikana pääset oppimaan tärkeitä työelämän taitoja ja soveltamaan koulussa opittuja asioita. Saat myös arvokasta työkokemusta ja lisää pituutta ansioluetteloosi.

Monet yritykset palkkaavat mielellään harjoittelijoita, mutta usein harjoittelupaikan saaminen edellyttää omaa aktiivisuutta. Harjoittelupaikkoja voi löytää soittamalla suoraan yrityksiin, omien verkostojen ja kontaktien kautta, työnhakusivustoilta, sosiaalisesta mediasta, rekrytointimessuilta ja koulusi intrasta.

Ensimmäinen askel harjoittelupaikan löytämiseksi on päättää millä alalla haluat työllistyä ja minkälaista työtä haluat tehdä tulevaisuudessa. Harjoittelu voi poikia sinulle myös kesätyöpaikan tai vakituisen työsuhteen, joten valitse sellainen harjoittelupaikka, missä voisit viihtyä myös tulevaisuudessa.

Kun haet harjoittelupaikkoja, pidä mielessäsi nämä neuvot:

  • Käy työnhakuprosessisi yksin läpi. Voit kysyä neuvoa muilta, mutta harjoittelupaikan haku on sinun vastuullasi.
  • Jos heti ei tärppää, älä luovuta muutaman yrityksen jälkeen, vaan jatka sinnikkäästi etsimistä.
  • Vieraile etenkin pienissä yrityksissä, niissä tarvitaan usein lisäkäsiä.
  • Hymy ja katsekontakti viestivät hyvästä asenteesta.
  • Jos et käy henkilökohtaisesti kysymässä työpaikkaa, voit soittaa. Soitto on parempi vaihtoehto, kuin sähköposti.

Harjoittelun aikana kannattaa osoittaa aktiivisuutta ja ottaa vastaan haastavampiakin tehtäviä. Harjoittelun tarkoituksena on oppia, joten hyödynnä esimiehesi ja muiden työntekijöiden vinkit ja neuvot. Kysy rohkeasti apua, jos jokin askarruttaa! Vaikka työtehtävät saattavat olla monissa yrityksissä enimmäkseen avustavia tehtäviä, niin usein myös harjoittelijalla on mahdollisuus vaikuttaa oman työnsä sisältöön. Ilmaise halukkuutesi ja kiinnostuksesi, jos uskot, että selviät vaikeammistakin tehtävistä.

Lisää vinkkejä saat täältä.


Here you will find the list of the trainee programs and internships in Finland and abroad. Although this page is in Finnish, many of the links will be in English, so take a look!

If you find it hard to find a job in Finland take a look to our site Nostetta urallesi! You will find the most useful tips for your career in Finland (in English of course).

 

Osaamisalue: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,