Opi löytämään parhaat talentit!

 

Osaavaa työvoimaa on voimakkaasti kasvavilla aloilla tarjolla niukasti. Esimerkiksi ohjelmistokehittäjistä käydään jatkuvaa kilpailua ja yritykset kaipaavat erityisosaamista näiden osaajien löytämiseen. Lisäksi esimerkiksi työhyvinvointi ja sen merkitys on nouseva aihe yrityksissä, joten taitavaa henkilöstöhallintaa tarvitaan enemmän kuin koskaan.

Sarasen uusi Talent Acquisition & HR Academy -koulutusohjelma kasvattaa sinusta rekrytoinnin ja henkilöstöhallinnon ammattilaisen!

Viisi kuukautta kestävän (15.10.2019 – 8.3.2020) koulutusohjelman aikana pääset osallistumaan 18 lähiopetuspäivään, 5 itsenäisen opiskelun päivään sekä työskentelemään yrityksessä 77 päivää.

Täysin uusi koulutus

Asiantuntijoiden pitämien lähiopetuspäivien lisäksi uudistimme koulutuskonseptiamme. Tässä koulutusohjelmassa saat oppeja kokeneilta HR-ammattilaisilta mentoroinnin muodossa; organisoimme erilaisia mentorointitilaisuuksia, joissa pääset keskustelemaan alan ammattilaisten kanssa erilaisista rekrytointiin ja henkilöstöhallintoon liittyvistä asioista. Mentorointitilaisuudet ovat loistava mahdollisuus päästä verkostoitumaan oululaisten HR- osaajien kanssa sekä omaksumaan heiltä parhaat vinkit ja opit esimerkiksi rekrytointiin.

Koulutuksen lähiopetuspäivät takaavat laadukkaan ja mielenkiintoisen näkymän henkilöstöhallinnon eri osa-alueisiin. Koulutuksessa käsitellään mm. seuraavia aiheita:

  • HR liiketoiminnan kumppanina
  • Mentorointipäivät
  • Rekrytointi prosessina
  • LinkedIn rekrytoinnissa
  • ICT-alan rekrytointi & osaajahaasteet
  • Osaamisen johtaminen
  • Ratkaisukeskeinen viestintä & valmentava esimiestyö
  • Työntekijäkokemus & työhyvinvointi

Lisäksi koulutuksen aikana tehdään konkreettinen harjoitustehtävä yhteistyöyrityksessä, kuten henkilöstön hyvinvointikysely, mikä toimii suoraan omana työnäytteenä jatkoa ajatellen.

Töihin koulutusohjelman kautta

Haemme ohjelmaamme henkilöitä, joilla on palava halu päästä HR-alan työtehtäviin. Koulutustaustasi voi olla esimerkiksi kaupallinen, tekninen tai yhteiskuntatieteellinen. Varsinaista pohjaosaamisvaatimusta ohjelmaan ei ole. Yritykset ovat monelta eri toimialalta, joten esimerkiksi tekninen tausta voi sopia hyvin teknisen puolen yritykseen jne.

Tärkeä osa koulutusohjelmaa on riittävän pitkä työssäoppiminen. Pääset siirtämään kaiken koulutuksessa opitun heti käytäntöön ja välittömästi kehittämään yhteistyöyrityksesi HR- prosesseja.

Koulutusohjelma toimii kilpailuetuna myös omassa työnhaussa; yrityksillä ei ole ohjelman aikana palkanmaksuvelvoitetta, joten ohjelman kautta on huomattavasti pienempi riski ottaa osaaja töihin. Ideana on, että yritykselle sopiva henkilö oppii ohjelman aikana päteväksi. Tärkein tavoite on työsopimuksen saaminen ohjelman lopuksi!

Autamme löytämään sinulle sopivan yrityspaikan taustasi ja kiinnostuksesi mukaan – Sarasella on vankka työmarkkinatuntemus ja meitä kutsutaankin ”piilotyöpaikkojen metsästäjiksi”. Ohjelman lopulliset valintapäätökset tekevät rekrytoivat yritykset.

Hakeminen

Voidaksesi hakea koulutusohjelmaan, tulee sinun olla TE-toimiston asiakas. Voit olla esimerkiksi työtön työnhakija tai työttömyysuhan alla.

Jätäthän hakemuksen heti! Hakuaikaa on 29.8. saakka.

Näin haet:

1. Pääset täyttämään TE-toimiston hakemuksesi alta tai lähimmässä TE-toimistossasi. https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/687227?searchPhrase=saranen&&&announced=0&sort=1

2. Täytä myös sähköinen osaamisprofiili Saraselle. Kerro itsestäsi ja osaamisestasi – tämä profiili toimii käyntikorttinasi uusia osaajia rekrytoiviin kumppaniyrityksiin. https://www.saranen.fi/rekrytointikoulutus/talent-acquisition-hr-academy/

Lisätiedot

Tervetuloa kuulemaan lisää koulutusohjelmasta Sarasen 100 työpaikkaa -tapahtumaan torstaina 22.8. klo 9.00! Tilaisuus järjestetään Technopoliksen Reykjavik-tilassa osoitteessa Sepänkatu 20.

www.saranen.fi

Voit myös olla yhteydessä suoraan ohjelman yhteyshenkilöön Anne Kauppiin, 045 631 2298, anne.kauppi@saranen.fi

Osaamisalue: