SOS-lapsikyläsäätiö

Ehkäisevän työn koordinaattori, Tampere/Oulu

  • Sijainti Tampere
  • Julkaistu 05.08.2022, 10:45
  • Suljettu 20.08.2022, 0:42
  • Tätä työpaikkaa voit hakea käyttäen Osaajaprofiilia pohjana!

Ehkäisevän työn koordinaattori, Tampere/Oulu

Mitä haemme? 

Ehkäisevän työmme laajentuessa haemme Tampere-Jyväskylän ja Oulu-Rovaniemen toiminta-alueille innovatiivista ja organisointikykyistä ehkäisevän työn koordinaattoria toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Haemme yhtä koordinaattoria per alue ja työpisteet sijoittuvat Tampereelle ja Ouluun.

Ehkäisevän työn koordinaattori vastaa SOS-Lapsikylän yleishyödyllisen lasten suojelutyön järjestämisestä ja koordinoinnista omalla toiminta-alueellaan. Koordinaattorin tehtävänä on lisätä ja kehittää ehkäisevää työtä yhteistyössä valtakunnallisesti kaikkiin lapsikyliin sijoittuneiden ehkäisevän työn koordinaattoreiden ja toimintokohtaisten kehittämissuunnittelijoiden kanssa. Hänen keskeinen tehtävänsä on luoda omalla alueellaan ymmärrys millaista ehkäisevää työtä heikoimmassa asemassa olevat lapset, nuorten ja perheet tarvitsevat ja saada alueelle laajennettavat ehkäisevän työn toiminnot käyntiin. Lisäksi koordinaattori vastaa vapaaehtoisten rekrytoinnista sekä heidän tukemisestaan ja osallistuu itsekin toimintojen toteuttamiseen alueellaan.  

Alueelle laajennettavia toimintoja ovat esimerkiksi Mummun ja vaarin tupa, Unelmista totta-harrastustuki, vapaaehtoisen aikuiskaveritoiminnan käynnistäminen ja osallisuustyön laajentaminen koskemaan myös muita kuin SOS-Lapsikylään sijoitettuja lapsia ja nuoria. 

Käytännössä tehtävään sisältyy seuraavat osa-alueet: 

  • Mummun ja vaarin tupien, eli matalan kynnyksen kohtaamispaikkojen toiminnan sisällönsuunnittelu, toiminnan järjestäminen ja toiminnasta viestiminen.  
  • SOS-Lapsikylän paikallisen nuorten osallisuustoiminnan käynnistäminen, toiminnan suunnittelu, kehittäminen ja nuorten ryhmien ohjaaminen.  
  • Aikuiskaveritoiminnan käynnistäminen ja toiminnan vapaaehtoisten koordinointi. 
  • Yhteistyö alueen koulujen kanssa harrastustukitoiminnan mahdollistamiseksi. 
  • Ehkäisevän työn kehittäminen SOS-Lapsikylän toiminta-alueella. 
  • Vapaaehtoistoiminnan koordinointi, ohjaaminen ja tukeminen. 

Mitä odotamme sinulta?  

Jos olet sydämeltäsi lapsen oikeuksien puolustaja, tunnet lasten ja nuorten hyvinvointiin vaikuttavat trendit, olet kiinnostunut heikoimmassa asemassa olevien lasten ja nuorten tukemisesta ja olet aikaansaava ja tuloksellinen kehittäjäluonne, olet todennäköisesti etsimämme henkilö. 

Odotamme sinulta soveltuvaa sote- tai nuorisoalan korkeakoulututkintoa, itseohjautuvaa työotetta ja innostusta tehdä töitä lasten, nuorten ja perheiden parissa. Koska tehtävä vaatii hyviä toimeenpano- ja yhteistyötaitoja sekä taitoa käynnistää ja ylläpitää toimintaa ja kumppanuuksia ja kouluttajakokemusta sekä ryhmänohjaustaitoja, odotamme näitä koordinaattoriltamme. Lisäksi odotamme sinulta kokemusta vapaaehtoisten koordinoimisesta ja taitoa ja kiinnostusta tehdä hyvin käytännönläheistä, lapsiperheiden ja ikäihmisten kohtaamis- ja tukemistyötä arjessa.    

Toivomme sinulta kokemusta lastensuojelu- ja/tai nuorisotyöstä, samoin lapsiperheiden tukipalvelujen tuntemus ja osallisuusmenetelmien hallinta sekä osallisuustoiminnan kokemus ovat eduksi. Tehtävä edellyttää jonkin verran matkustamista. 

Mitä tarjoamme? 

Tarjoamme sinulle monipuolisen ja vastuullisen tehtävän lastensuojelun asiantuntijaorganisaatiossa. Pääset osaksi yli 250 työntekijän uudistushaluista SOS-lapsikyläyhteisöä. Työpisteesi sijaitsee alueesta riippuen joko Tampereella tai Oulussa, hyvien kulkuyhteyksien varrella. Meillä on käytössä joustava hybridityön malli ja sinulla on mahdollisuus tehdä töitä itseohjautuvasti ja itsenäisesti työyhteisön tuella. Perehtymisesi tukena on SOS-Lapsikylän sähköinen oppimisympäristö Kyläkoulu. 

SOS-Lapsikylä tukee henkilöstön jaksamista mm. mahdollisuudella kattavaan työterveyshuoltoon sekä liikunta- ja hyvinvointiedulla. Lisäksi tuemme lounasruokailua ja tarjoamme henkilöstöllemme vapaa-ajan vakuutuksen. 

Lisätietoja: 

Lisätietoja tehtävästä antaa ehkäisevän työn päällikkö Jonna Laitinen (to 11.8. klo 9-11 ja ti 16.8. klo 14-16), p. 044 765 0006, tai jonna.laitinen@sos-lapsikyla.fi. Hae tehtävää 19.8.2022 mennessä verkkosivujemme sähköisellä hakulomakkeella (https://sos-lapsikyla.rekrytointi.com/paikat/?o=A_A&jid=339)Merkitsethän hakemuslomakkeeseen selvästi, kummalle toiminta-alueelle haet. Toivomme kuulevamme sinusta pian! Tehtävä alkaa 1.10.2022 tai sopimuksen mukaan. 

 

SOS-Lapsikylä on lapsen oikeuksia edistävä kansainvälinen lastensuojelujärjestö. Tavoitteenamme on, että jokainen lapsi ja nuori saa tarvitsemansa tuen kasvaakseen mahdollisuuksiensa mittoihin. Olemme voittoa tavoittelematon lastensuojelun asiantuntija, palveluntuottaja sekä lasten, nuorten ja perheiden auttaja. SOS-Lapsikylä on toiminut Suomessa vuodesta 1962 ja se on kansainvälisen SOS Children’s Villages -järjestön jäsen. Järjestöllä on toimintaa yli 130 maassa. Suomen toimintaan voi tutustua osoitteessa www.sos-lapsikyla.fi ja kansainvälisen SOS-lapsikyläjärjestön työhön osoitteessa www.sos-childrensvillages.org.  

Osaamisalue: