SOS-lapsikyläsäätiö

Ohjaajia, vastaava ohjaaja ja johtaja, Ylitornio

  • Sijainti Ylitornio
  • Julkaistu 11.08.2022, 13:00
  • Suljettu 25.08.2022, 0:42
  • Tätä työpaikkaa voit hakea käyttäen Osaajaprofiilia pohjana!

Ohjaajia, vastaava ohjaaja ja johtaja, Ylitornio

Haemme ohjaajia, vastaavaa ohjaajaa ja yksikön johtajaa sotatila-alueelta saapuville lapsille avattavaan lastenkotiin Ylitorniossa

Avaamme Ylitornioon uudet erityisen ja perustason tuen lastenkodit sotatila-alueelta ilman vanhempiaan saapuville, huostaanotetuille lapsille. Lastensuojelun, terveydenhuollon tai kasvatusalan ammattilainen, liity joukkoomme auttamaan sodan keskeltä pakenevia lapsia ja nuoria kuntoutumaan ja kotoutumaan turvallisessa ja kodinomaisessa ympäristössä. Haemme nyt tiimiimme ohjaajia, vastaavaa ohjaajaa sekä yksikön johtajaa. Toivomme, että voit aloittaa mahdollisimman pian. Kaikki tehtävät ovat toistaiseksi voimassa olevia.

Sodan keskeltä saapuvat lapset tarvitsevat kiireellistä tukea, hoitoa ja turvaa. Ensisijainen tehtävämme on tarjota heille turvallinen koti ja luotettavat aikuiset varmistamaan perustarpeiden täyttyminen. Arvioimme jokaisen lapsen tilanteen ja tarjoamme heille yksilöllistä apua moniammatillisen tiimimme yhteistyönä terapeuttisella, traumatietoisella ja kulttuurisensitiivisellä otteella. Katsommekin hakijoille eduksi sotatraumojen hoitamiseen liittyvän osaamisen.

Toivomme hakemuksia myös ukrainan- tai venäjänkielisiltä hakijoilta, jotka pystyvät työskentelemään lisäksi suomen kielellä.

Ohjaajat

Rakennamme lastenkotiin moniammatillista tiimiä, joka koostuu pääasiassa sosionomeista, sairaanhoitajista sekä lähihoitajista. Ohjaajana teet lasten hoito- ja kasvatustyötä ja tiivistä omaohjaajatyöskentelyä. Työaikasi on jaksotyöaika ja se sisältää aamu-, ilta-, yö- ja viikonloppuvuoroja. Yksi ohjaajista työskentelee yöohjaajana, jonka työ painottuu ilta- ja yövuoroihin.

Jos sinulle on luontevaa työskennellä yhdessä muun työyhteisön kanssa lapsen edun mukaisesti ja pidät tärkeänä lapsilähtöistä, itseohjautuvaa ja ratkaisukeskeistä työotetta, hae meille töihin! Haluamme, että tulevat ammattilaisemme omaavat tutkivan mielen ja halun ymmärtää lapsen taustaa ja kokemuksia. Pääset hyödyntämään näitä taitojasi, kun tavoittelemme lapsen kuntoutumista sekä kykyä rakentaa myönteisiä vuorovaikutussuhteita aikuisiin ja toisiin lapsiin.

Odotamme hakijoilta aiempaa lastensuojelun työkokemusta; erityisesti kokemusta sijaishuollosta, omaohjaajatyöstä ja lasten ja perheiden kanssa tehtävästä työstä. Tehtävä edellyttää sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa (lähihoitaja) tai sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan AMK-tutkintoa (sosionomi/sairaanhoitaja/yhteisöpedagogi). Katsomme eduksi psykiatrisen osaamisen, kokemuksen traumatyöstä ja lääkehoidosta sekä nepsy-osaamisen. Arvostamme myös erilaista toiminnallista ja menetelmällistä osaamista lasten kanssa työskentelyssä. Työn luonteen vuoksi tehtävässä vaaditaan ajokortti.

Vastaava ohjaaja

Vastaavan ohjaajan työssä korostuu laadukkaan asiakastyön ohjaus ja tuki. Pääset tekemään lasten hoito- ja kasvatustyötä, osallistut monipuolisesti lastenkodin arkeen ja tuet ohjaajia haastavassa asiakastyössä. Työskentelet lastenkodin johtajan tiiviinä työparina ja sijaistat häntä tarvittaessa. Työ on 2-vuorotyötä, johon voi sisältyä satunnaisia yövuoroja sovittaessa.

Tehtävä edellyttää sosiaalialan korkeakoulututkintoa (esim. sosionomi tai sairaanhoitaja AMK) sekä aiempaa lastensuojelun työkokemusta; erityisesti kokemusta sijaishuollosta sekä lasten ja perheiden kanssa tehtävästä työstä. Katsomme eduksi psykiatrisen osaamisen, kokemuksen traumatyöstä ja lääkehoidosta sekä nepsy-osaamisen. Arvostamme myös erilaista toiminnallista ja menetelmällistä osaamista lasten kanssa työskentelyssä.

Aiempi kokemus vastaavan ohjaajan tehtävistä on hakijalle eduksi. Tehtävässä tarvitaan kuitenkin ennen kaikkea monipuolisia tiimityöskentelytaitoja, ratkaisukeskeisyyttä ja valmiutta ottaa vastuuta. Uskallat tehdä rohkeasti päätöksiä ja omaat hyvän paineensietokyvyn.

Johtaja

Vastaat lastenkodin ympärivuorokautisesta toiminnasta, taloudesta, raportoinnista ja kehittämistyöstä, sekä toimit lähiesihenkilönä tiimillesi. Tehtävässä pääset avaamaan uutta laitosyksikköä sekä vaikuttamaan lastenkodin arjen rakentumiseen. Työlläsi luot konkreettisesti edellytykset sekä lasten että henkilöstön viihtyvyydelle ja palvelun vaikuttavuudelle. 

Kelpoisuusvaatimuksena tehtävään on sosiaalihuoltolain (1301/2014) 46 a §:n 3 mom mukaisesti tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto (esimerkiksi sosionomi AMK). Hakijan tulee olla laillistettu sosiaalihuollon ammattihenkilö. 

Odotamme sinulta aiempaa työkokemusta lastensuojelusta, hyviä vuorovaikutustaitoja sekä aiempaa kokemusta esihenkilötehtävistä. Eduksi katsomme johtamisen opinnot sekä kokemuksen esihenkilötyöstä lastensuojelun laitoshoidossa. Tehtävässä noudatetaan kokonaistyöaikaa.

Tarjoamme:

Kyseessä on ainutlaatuinen tilaisuus tulla mukaan perustamaan uutta lastenkotia ja auttaa sotatila-alueelta saapuvia lapsia ja nuoria uuden elämän alkuun. Työ on vastuullista, monipuolista ja palkitsevaa. SOS-Lapsikylässä autamme sodan keskeltä paenneita myös kesäkuussa avatun Let’s chat -digipalvelumme kautta, joka palvelee ukrainalaisia lapsia ja nuoria heidän omalla kielellään.

SOS-Lapsikylässä lapsi on aina toimintamme keskiössä ja hoidon vaikuttavuus, yksilöllisyys ja lasten ja nuorten osallisuus ovat meille keskeisiä arvoja. Työssäsi onnistumista tukevat esihenkilösi lisäksi ammattitaitoinen, ukrainan- ja venäjänkielentaitoinen ja kehityshaluinen työtiimi sekä tarvittavat muut ammattilaiset, kuten sosiaalityöntekijä ja psykologi/perheterapeutti.

Tuemme henkilöstömme hyvinvointia muun muassa liikunta- ja hyvinvointiedulla, vapaa-ajan tapaturmavakuutuksella sekä mahdollisuudella kattavaan työterveyshuoltoon (mm. kattavat etäpalvelut 24/7 ja mielen hyvinvoinnin digipalvelut).

Lisätietoja:

Liity joukkoomme ja hae tehtävää viimeistään 24.8.2022. Olemme tehneet hakemisen sinulle helpoksi ja voit nyt hakea tehtävää ilman CV:tä tai hakemusta sivulla https://duunitori.fi/tyopaikat/tyo/sos-lapsikyla-ohjaajia-vastaava-ohjaaja-ja-yksikon-johtaja-sdsuu-15368182#uusitapa. Vastaat vain muutamaan kysymykseen ja olet mukana haussa! Käsittelemme hakemuksia ja aloitamme haastattelut jo hakuaikana. Lisätietoja tehtävistä antaa Oulu-Rovaniemen lapsikylän johtaja Taru Luiro, p. 044 790 7771, tai taru.luiro@sos-lapsikyla.fi.
 
 Tehtävään valittavan tulee esittää rikosrekisteriote: Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 504/2002. Lisäksi tehtävissä edellytetään tartuntatautilain mukaista covid-19-suojaa.

 

SOS-Lapsikylä on lapsen oikeuksia edistävä kansainvälinen lastensuojelujärjestö. Tavoitteenamme on, että jokainen lapsi ja nuori saa tarvitsemansa tuen kasvaakseen mahdollisuuksiensa mittoihin. Olemme voittoa tavoittelematon lastensuojelun asiantuntija, palveluntuottaja sekä lasten, nuorten ja perheiden auttaja. SOS-Lapsikylä on toiminut Suomessa vuodesta 1962 ja se on kansainvälisen SOS Children’s Villages -järjestön jäsen. Järjestöllä on toimintaa yli 130 maassa. Suomen toimintaan voi tutustua osoitteessa www.sos-lapsikyla.fi ja kansainvälisen SOS-lapsikyläjärjestön työhön osoitteessa www.sos-childrensvillages.org.  

Osaamisalue: