SOS-lapsikyläsäätiö

Perhekumppani, Vihti/Karkkila

  • Sijainti Vihti
  • Julkaistu 19.08.2022, 10:00
  • Suljettu 05.09.2022, 0:45
  • Tätä työpaikkaa voit hakea käyttäen Osaajaprofiilia pohjana!

Perhekumppani, Vihti/Karkkila

 SOS-Lapsikylän perhekumppani® –palvelu on valikoitunut Lapset SIB Karviainen -ohjelman toteutuskumppaniksi. Lapset SIB Karviainen ohjelmaan otetaan mukaan syntymättömiä tai 0-6kk vanhoja lapsia perheineen. Perheet tarvitsevat tukea arkeen ja elämään ja heillä voi olla tutkimusten mukaan riski myöhempiin haasteisiin elämässään. Perheillä voi esimerkiksi olla heikot tukiverkostot, jonka lisäksi vanhemmuutta perheessä varjostavat vanhemman omat haastavat lapsuuden kokemukset.

Tunnetko paloa perheiden auttamiseen? Tule työskentelemään perhekumppani® -palveluun ja kehittämään uuden vuosikymmenen perhepalveluita! 

Perhekumppani® auttaa järjestämään perheen palvelut ja tarjoaa perheille varhaista tukea tilanteissa, joissa perhe ei aiemmin ole saanut tarvitsemiaan palveluita. Työskentelyn avulla on tarkoitus löytää erilaisten haasteiden juurisyyt ja perheen tuen tarpeet ennen ongelmien kasautumista. Perhekumppani® asettuu perheiden rinnalla kulkijaksi ja luo luottamusta. Hän selvittää syitä, jotka ovat johtaneet palveluiden toimimattomuuteen ja etsii yhdessä perheen kanssa ratkaisuja, joita tiiviissä yhteistyössä kunnallisen palvelujärjestelmän kanssa viedään eteenpäin. 

Mitä haemme? 

Etsimme innostavaa osaajaa, jolla on kykyä kohdata perheet sekä taitoa rakentaa yhteistyötä lasten ja perheiden parissa toimivien tahojen kanssa. Sinulla on näkemystä tai osaamista lapsiperheiden parissa tehtävästä tavoitteellisesta ja muutokseen tähtäävästä kehittämistyöstä. Osaat asettua perheen puolelle ja perheiden kanssa työskennellessäsi käyttää soveltuvia menetelmiä. Työssä tarvitaan myös ennakkoluulotonta asennetta. Tärkeimpänä taitonasi on kyky kohdata perheet ja rakentaa luottamus. Sinulta löytyy varhaisen vuorovaikutuksen ymmärrystä ja tuntemusta. Omaat hyvät ihmissuhdetaidot ja kyvyn kuunnella. 

SIB-ohjelma on kehittämishanke, jossa kuullaan perheiden tarpeita ja palvelumuotoillaan erilaisia tuen muotoja. Toivomme, että sinulla on osaamista ja kiinnostusta työn kehittämiseen, vaikuttavuuden mittaamiseen sekä mm. erilaisten ryhmätoimintojen suunniteluun ja vetämiseen.

Koulutusvaatimuksena on vähintään sosiaali- tai terveysalan AMK-tutkinto tai siihen rinnastettava vanhempi tutkinto. Sinulla on kokemusta lapsiperhepalveluista useamman vuoden ajalta sekä palvelujärjestelmän tuntemusta. Oman auton käyttö on välttämätöntä työn sujuvuuden kannalta. Työ sisältää jossain määrin myös ilta- ja viikonlopputöitä.

Mitä tarjoamme?

Tarjoamme sinulle monipuolisen, vastuullisen ja merkityksellisen tehtävän lastensuojelun asiantuntijaorganisaatiossa. Pääset osaksi yli 250 työntekijän muodostamaa SOS-lapsikyläyhteisöä ja saat työkavereiksesi työstään innostuneita, eri alan ammattilaisia. Työsi tukena on esihenkilösi ja työyhteisön antama tuki sekä mahdollisuus työnohjaukseen. 

SOS-Lapsikylä tukee henkilöstön hyvinvointia muun muassa liikunta-, hyvinvointi- ja lounasedulla, vapaa-ajan tapaturmavakuutuksella sekä mahdollisuudella kattavaan työterveyshuoltoon. Perehtymisesi tukena toimii oman esihenkilön ja tiimin lisäksi SOS-Lapsikylän sähköinen oppimisympäristö Kyläkoulu.

Lisätiedot:

Lisätietoja tehtävästä antaa Kumppanuuspalveluiden ohjelmapäällikkö Miia Lahtela, p. 040 738 3753 (soittoajat ti 23.8. klo 11-13, pe 26.8. klo 11-13 ja pe 2.9. klo 12-14). Hae tehtävää 4.9.2022 mennessä verkkosivujemme sähköisellä hakulomakkeella https://sos-lapsikyla.rekrytointi.com/paikat/?o=A_A&jid=344. Tehtävä on toistaiseksi voimassa oleva ja se alkaa sopimuksen mukaan mahdollisimman pian. Työpisteesi voi sijaita joko Myrskylän neuvolassa Vihdissä tai Karkkilan neuvolassa.

Tehtävään valitun tulee esittää rikosrekisteriote: Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 504/2002.

Lapset SIB Karviainen on osa seitsemän kunnan Lapset SIB -hanketta, jossa kunta maksaa suoritteiden sijaan tuloksista. Vaikuttavuusinvestoimisen hanketta ja siihen liittyvää rahastoa hallinnoi S-Pankki, interventiokokonaisuuksia koordinoi Lastensuojelun Keskusliitto. Lisätietoja www.lapsetsib.fi

SOS-Lapsikylä on lapsen oikeuksia edistävä kansainvälinen lastensuojelujärjestö. Tavoitteenamme on, että jokainen lapsi ja nuori saa tarvitsemansa tuen kasvaakseen mahdollisuuksiensa mittoihin. Olemme voittoa tavoittelematon lastensuojelun asiantuntija, palveluntuottaja sekä lasten, nuorten ja perheiden auttaja. SOS-Lapsikylä on toiminut Suomessa vuodesta 1962 ja se on kansainvälisen SOS Children’s Villages -järjestön jäsen. Järjestöllä on toimintaa yli 130 maassa. Suomen toimintaan voi tutustua osoitteessa www.sos-lapsikyla.fi ja kansainvälisen SOS-lapsikyläjärjestön työhön osoitteessa www.sos-childrensvillages.org. 

Osaamisalue: