Raahen tehdas hakee satamaan

Satamapalvelupäällikköä

Satamapalvelupäällikkönä vastaat sataman infran ja laitteiden kunnossapidosta ja kehittämisestä. Toimit laivanselvityspalveluiden esimiehenä sekä avainasemassa satamalaskutusten ja tarjouslaskennan suhteen. Tehtävässäsi valvot palveluntoimittajien toimintaa satamassa ja kehität toimintaa yhteistyössä eri osapuolien kanssa. Olet mukana projektien ja kehityshankkeiden määrittelyssä ja toimit sataman osalta niiden valvojana. Osallistut sataman henkilöstöasioiden hoitamiseen työntekijöiden osalta. Huolehdit vastuualueesi turvallisuustyön toteutumisesta, kehittämisestä ja riskien arvioinneista sekä vastaat urakoitsijoiden turvallisuuskoulutuksista. Tarvittaessa toimit satamapäällikön sijaisena.

Tehtävässä menestyminen edellyttää aktiivista ja kehittämislähtöistä työotetta, kuin myös vahvaa oma-aloitteisuutta sekä hyviä esimiestaitoja – erinomaiset yhteistyötaidot ovat tarpeen. Sujuva englannin kielen kirjallinen ja suullinen osaaminen ovat välttämättömiä. Edellytämme diplomi-insinöörin, insinöörin tai muuta vastaavaa AMK-tason koulutusta.

Kokemus satamaympäristössä tai meriliikenteessä toimimisesta luetaan eduksi, kuin myös infra- ja konepuolen vahva osaaminen. Työ tulee sisältämään ISPS-päivystysvastuuta, joten ISPS-turvapäällikön pätevyys katsotaan myös eduksi.

Tehtävä täytetään mahdollisimman pian, se on määräaikainen kestäen 30.6.2023 saakka.

Lisätietoa antaa satamapäällikkö Ari Harju, p. 050 3144 409 / ari.harju@ssab.com.

Jätä hakemuksesi viimeistään 10.12.2021. Haastattelut aloitamme jo hakuaikana.

Osaamisalue:

SSAB Europe Oy

Miksi SSAB

Terästeollisuudessa on teräksentuotannon lisäksi kyse myös ihmisistä. Haluamme, että henkilöstömme kokee olevansa osa työyhteisöä, ja että työntekijämme ovat motivoituneita kehittämään itseään. Siksi haluammekin olla hyvä työpaikka ja houkutteleva työnantaja. SSAB tarjoaa mahdollisuuden työskennellä ja kehittyä innovatiivisessa ympäristössä. Meitä vie eteenpäin yhteinen pyrkimys jatkuvaan parantamiseen.

SSAB haluaa olla hyvä työpaikka ja houkutteleva työnantaja. Haluamme, että henkilöstömme kokee olevansa osa työyhteisöä, ja että työntekijämme ovat motivoituneita kehittämään itseään.