Vantaan kaupunki

Sosiaaliohjaaja, sosiaalihuoltolain mukainen perhetyö

  • Sijainti Vantaa
  • Julkaistu 04.11.2022, 12:00
  • Suljettu 18.11.2022, 16:42
  • Tätä työpaikkaa voit hakea käyttäen Osaajaprofiilia pohjana!

Sosiaaliohjaaja, sosiaalihuoltolain mukainen perhetyö

Vantaan kaupunki, Sosiaali- ja terveystoimi, Perhe- ja sosiaalipalvelut
Lapsiperheiden varhaisen tuen yksikkö

Jönsaksentie 4, 01600 Vantaa

Työsuhteen kesto: Määräaikainen 28.11.2022 tai sopimuksen mukaan – 23.06.2023

Sosiaaliohjaaja, tule meille tekemään vaihtelevaa, merkityksellistä ja antoisaa työtä vantaalaisten lapsiperheiden hyväksi!  

Yksikössämme on avoinna määräaikainen sosiaaliohjaajan tehtävä 23.6.2022 saakka.  Nyt on hyvä tilaisuus tulla kokeilemaan, voisiko asiakkaiden kodeissa ja arkiympäristöissä tehtävä suunnitelmallinen perhetyö olla sinun juttusi!

Sosiaalihuoltolain mukainen perhetyö on tarkoitettu sosiaalihuollon asiakkuudessa oleville lapsille ja heidän perheilleen. Perhetyö on tavoitteellista ja määräaikaista, perheiden kodeissa tehtävää työtä. Työskentelyllä pyritään vahvistamaan vanhemmuutta ja perheen vuorovaikutussuhteita ohjaten, tukien ja neuvoen. Työskentelyn tavoitteet ja kesto määräytyvät tuen tarpeen ja lapsen asiakassuunnitelman mukaan. 

Työskentely tapahtuu pääasiassa arkisin, viikonlopputyötä on mahdollista tehdä asiakaslähtöisesti kerran kuukaudessa. Työvuorot sijoittuvat klo 7-22 välille ja työntekijöiltämme edellytetään tällä hetkellä sitoutumista kahteen iltavuoroon viikossa. Työntekijät suunnittelevat työvuoronsa itsenäisesti ja asiakaslähtöisesti, omaa työtään joustavasti organisoiden. Sosiaalihuoltolain mukainen perhetyö on pääsääntöisesti yksin tehtävää työtä, mutta tarvittaessa työtä voidaan tehdä myös työparina.  

Tiimissämme on tällä hetkellä seitsemän perhetyön sosiaaliohjaajaa, tukihenkilö- ja tukiperhekoordinaattori sekä vastaava sosiaaliohjaaja. Nyt haussa olevan toimen työtilat sijaitsevat Myyrmäessä, osoitteessa Jönsaksentie 4. Työtä tehdään kuitenkin asiakkaiden arkiympäristöissä, liikkuen tarvittaessa koko Vantaan alueella. Työskentelyä helpottaa oman auton käyttömahdollisuus, mutta käytössä on myös työmatkalippu. 

Työn menestyksellinen hoitaminen edellyttää hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja, itseohjautuvuutta, joustavuutta, tiimityötaitoja sekä kykyä toimia laaja-alaisissa verkostoissa. Lisäksi edellytämme hyvää suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa. Tarjoamme sinulle kannustavan, helposti lähestyttävän, keskustelevan ja rennon työyhteisön, johon on helppo tulla mukaan. Työ on vaihtelevaa, monipuolista ja palkitsevaa ja sisältää myös työn kehittämistä.  Meillä on erittäin hyvä tiimihenki ja lupaamme hyvän perehdytyksen, jonka avulla voit tehdä työstäsi oman näköistä ja hyödyntää laaja-alaisesti osaamistasi olet sitten vasta alalle tullut tai jo kokenut konkari. 

Työskentelyäsi tukevat toimivat rakenteet, oma tiimi ja lähiesimies, säännöllinen työnohjaus ja case -keskustelut, mahdollisuus työparityöskentelyyn, konsultaatiot sekä koulutukset. 

Tehtävä siirtyy 1.1.2023 Vantaan kaupungin organisaatiosta hyvinvointialueelle. Vantaan ja Keravan hyvinvointialue tuottaa sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut vuoden 2023 alussa 275 000 asukkaalle. Hyvinvointialueella työskentelee tuolloin 4 800 asiantuntijaa ja ammattilaista. Rakennamme dynaamista ja kehittyvää toimintatapaa voidaksemme lunastaa lupauksemme olla asiakkaan asialla.

Tervetuloa mukaan innostuneeseen ja kehittämismyönteiseen työyhteisöömme! Toimi nopeasti, sillä sopivan hakijan löytyessä paikka voidaan täyttää jo ennen hakuajan päättymistä!

Lapsiperheiden varhaisen tuen yksikkö koordinoi ja järjestää laajasti sosiaalihuoltolain mukaista avopalvelutoimintaa vantaalaisille lapsiperheille sekä omana työnä että ostopalveluna. Yksikössä ovat tällä hetkellä edustettuina omana työnä sosiaalihuoltolain mukainen perhetyö, tukihenkilö- ja tukiperhetoiminta sekä lapsiperheiden kotipalvelu. Palvelujen painopiste on jalkautuvissa, perheiden kotiin ja verkostoihin kohdistuvassa työskentelyssä. Yksikön henkilöstö muodostuu sosiaalihuollon eri ammattihenkilöistä ja henkilökuntaa on noin 30. Yhteistyötä tehdään laajasti eri toimijoiden kanssa sekä kaupungin sisällä että järjestöjen kanssa. 

Käy tutustumassa työhömme Instagramissa @vantaanshlperhetyo 

Työsuhteen tietoja

Kelpoisuusvaatimus: Sosiaaliohjaaja (Laki 817/2015 8§ mukainen laillistus)

Kelpoisuusvaatimuksen lisäksi edellytämme: Sosiaalihuolto- ja lastensuojelulain tuntemusta

Luemme eduksi: Dokumentointi- ja kirjaamisosaamista Kokemuksen lapsiperheiden kanssa tehtävästä työstä Hyvät tietotekniset taidot

Palvelussuhteen ehdot määräytyvät Sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimuksen (SOTE-sopimus) mukaisesti.

Palkkaus: 2686,92
euroa/kk, lisäksi mahdollinen aikaisempaan työkokemukseen perustuva lisä.

Edellytettävät luvat: Valitun henkilön tulee esittää voimassa oleva rikosrekisteriote. Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48§:n mukaista rokotussuojaa. Ennen valintaa on esitettävä hyväksyttävä työterveyshuollon todistus terveydentilasta.

Työpaikkojen lukumäärä: 1

Koeaika: Tehtävässä noudatetaan 4 kuukauden koeaikaa

Kokoaika-/osa-aikatyö: Kokoaikainen

Palvelusuhteen muoto: Työsuhde

Työaika: 38 h 15 min/viikko Keskimääräinen yleistyöaika

Yhteystiedot:

Vastaava sosiaaliohjaaja

Kaarema,Outi

0438268699

outi.kaarema@vantaa.fi

Tavoitettavissa Arkisin klo 8.00-16.00

Terhi Leskinen p. 040 554 5598 terhi.leskinen@vantaa.fi

Vantaa on vastuullinen työnantaja. Tuemme työntekijöidemme hyvinvointia ja osaamista sekä työyhteisöjen hyvää ilmapiiriä. Kehitämme jatkuvasti esimiestyötämme.

Lähetä hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta. Vantaan hakujen hakuaika päättyy klo 16:00.

Rekrytointiprosessissa saatetaan käyttää videohaastattelua.

Osaamisalue: