Vantaan kaupunki

Johtava palotarkastaja

  • Sijainti Vantaa
  • Julkaistu 08.08.2022, 13:00
  • Suljettu 19.09.2022, 16:42
  • Tätä työpaikkaa voit hakea käyttäen Osaajaprofiilia pohjana!

Johtava palotarkastaja

Vantaan kaupunki, Kaupunkistrategia ja johto, Keski-Uudenmaan pelastuslaitos

Työsuhteen kesto: Vakituinen, alkaen 19.09.2022 (tai sopimuksen mukaan)

Haemme joukkoomme johtavaa palotarkastajaa johtamaan pelastuslaitoksen onnettomuuksien ehkäisyn palvelutuotantoa.

Me pelastuslaitoksessa toteutamme onnettomuuksien ehkäisyn toimenpiteitä, kuten ohjausta, neuvontaa, koulutusta ja valvontatehtäviä, joiden tavoitteena on pienentää onnettomuuksien todennäköisyyttä sekä ennalta varautua vähentämään onnettomuuksista aiheutuvia vahinkoja. Me teemme jatkuvaa riskianalyysityötä, jonka avulla kohdennamme ja suunnittelemme toimintaamme riskiperusteisesti.

Haemme työyhteisöömme ihmisten johtamisesta, palvelutuotannon koordinoinnista, onnettomuuksien ehkäisystä sekä tiedolla johtamisen ratkaisujen soveltamisesta kiinnostunutta esihenkilöä. Meillä pääset tekemään yhteiskunnallisesti merkityksellistä ja vaikuttavaa työtä. Johtavana palotarkastajana toimit palotarkastajien ja paloinsinöörien esihenkilönä ja vastaat onnettomuuksien ehkäisyn palvelutuotannon toteuttamisesta. Lähikollegoitasi ovat palvelutuotannon palopäälliköt sekä onnettomuuksien ehkäisyn suunnittelusta ja kehittämisestä vastaava valvontapäällikkö. Toimit palvelutuotannon pelastuspäällikön alaisuudessa. 

Esihenkilötehtävässä menestyminen edellyttää sinulta hyviä vuorovaikutustaitoja ja kykyä valmentavaan työotteeseen. Odotamme sinun olevan oma-aloitteinen ja ratkaisuhakuinen. Olet lisäksi suunnitelmallinen, tarkka ja tehokas ja sinulla on hyvät organisointitaidot. Sinun ei tarvitse tuntea pelastustoimen tehtäväkenttää ennalta, mutta olet valmis sukeltamaan sen yksityiskohtiin asian vaatimalla tarkkuudella. Uusien tietojen ja taitojen omaksuminen ei ole sinulle hankalaa, vaan haluat kehittää niin itseäsi kuin organisaation toimintaakin. Olemme uudistamassa toimintatapojamme ja -kulttuuriamme, joten tehtävä vaatii sinulta kykyä sietää keskeneräisyyttä ja vahvaa motivaatiota luoda uusia tapoja ja toimintamalleja sekä kykyä vakiinnuttaa niitä osaksi arkista toimintaa.

Edellytämme sinulla olevan näyttöjä kyvyistä hallita vaativia kokonaisuuksia, koordinoida toimintaa menestyksellisesti sekä toimia tuloksellisesti myös haastavissa neuvottelutilanteissa. Odotamme sinun kykenevän avoimeen vuorovaikutukseen ja toimivaan yhteistyöhön erilaisten ihmisten kanssa. Olet sujuva esiintyjä ja sinulla on erinomaiset kirjalliset ja suulliset viestintätaidot. Tehtävässä tarvitset myös erinomaisia tietoteknisiä taitoja. 

Tarjoamme sinulle työyhteisön, jossa pääset tekemään käytäntöä lähellä olevaa esihenkilötyötä turvallisuuden edistämiseksi. Jos kiinnostuit, kuulisimme sinusta mielellämme lisää. Lähetä meille hakemus pikimmiten, mutta kuitenkin viimeistään 19.9.2022. Tehtävän tämänhetkinen sijoituspaikka on Vantaalla, vaikka tehtäväsi kattaakin koko toimialueemme.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos toimii kahdeksan kunnan alueella suurten liikenneväylien ja kansainvälisen lentokentän kupeessa. Palveluksessamme on noin 460 turvallisuusalan ammattilaista. Keskeisenä tehtävänämme on onnettomuuksien ehkäisy sekä pelastus- ja lääkintätoiminta onnettomuustilanteissa. Lisäksi huolehdimme varautumiseen ja väestönsuojeluun kuuluvista tehtävistä.  

Tehtävä siirtyy 1.1.2023 Vantaan kaupungin organisaatiosta hyvinvointialueelle. 
 
 Vantaan ja Keravan hyvinvointialue tuottaa sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut vuoden 2023 alussa 275 000 asukkaalle. Hyvinvointialueella työskentelee tuolloin 4 800 asiantuntijaa ja ammattilaista. Rakennamme dynaamista ja kehittyvää toimintatapaa voidaksemme lunastaa lupauksemme olla asiakkaan asialla.

Työsuhteen tietoja

Kelpoisuusvaatimus:  Soveltuva korkeakoulututkinto tai teknisessä oppilaitoksessa suoritettu tutkinto ja riittävä perehtyneisyys pelastustoimen tehtäviin sekä B-luokan voimassa oleva ajokortti

Kelpoisuusvaatimuksen lisäksi edellytämme: suostumusta turvallisuusselvityksen tekemiseen, virkaan soveltuvuuden tarkistamiseksi virkaan valitun on ennen viran vastaanottamista esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan ja huumausainetestauksesta

Palvelussuhteen ehdot määräytyvät Kunnallisen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimus (TS) mukaisesti.

Palkkaus: 3941,17€
euroa/kk, lisäksi mahdollinen aikaisempaan työkokemukseen perustuva lisä.

Työpaikkojen lukumäärä: 1

Koeaika: Tehtävässä noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa

Kokoaika-/osa-aikatyö: Kokoaikainen

Palvelusuhteen muoto: Virkasuhde

Työaika: 36 h 15 min/viikko 

Yhteystiedot:

Pelastuspäällikkö Jorma Alho, jorma.alho@vantaa.fi, 0407181884
Tavoitettavissa arkisin klo 9-15 (ei vko 35).

Valvontapäällikkö Sanna Nordman, sanna.nordman@vantaa.fi, 040 559 2812.
Tavoitettavissa arkisin klo 9-15.

Vantaa on vastuullinen työnantaja. Tuemme työntekijöidemme hyvinvointia ja osaamista sekä työyhteisöjen hyvää ilmapiiriä. Kehitämme jatkuvasti esimiestyötämme.

Lähetä hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta. Vantaan hakujen hakuaika päättyy klo 16:00.

Rekrytointiprosessissa saatetaan käyttää videohaastattelua.

Osaamisalue: