Vantaan kaupunki

Sosiaaliohjaaja, 2 paikkaa, asumisen sosiaaliohjaus

  • Sijainti Vantaa
  • Julkaistu 03.08.2022, 13:00
  • Suljettu 24.08.2022, 16:42
  • Tätä työpaikkaa voit hakea käyttäen Osaajaprofiilia pohjana!

Sosiaaliohjaaja, 2 paikkaa, asumisen sosiaaliohjaus

Vantaan kaupunki, Sosiaali- ja terveystoimi, Perhe- ja sosiaalipalvelut
Aikuisten ja nuorten sosiaalipalvelut/ Asunnottomuutta ennaltaehkäisevä asumisen sosiaaliohjaus

Karsikkokuja 15 01360 Vantaa, Jönsaksentie 4 01600 Vantaa

Työsuhteen kesto: Vakituinen, alkaen  01.09.2022 (tai sopimuksen mukaan)

Tule kanssamme kehittämään Asumisen sosiaalityön ja sosiaalisen kuntoutuksen palveluita! Asumisen sosiaalityö ja sosiaalinen kuntoutus on osa Vantaan kaupungin aikuisten ja nuorten sosiaalipalveluita. Haemme joukkoomme innokkaita sosiaaliohjaajia työskentelemään merkitykselliseen työhön asunnottomuutta ennaltaehkäisevän asumisen sosiaaliohjauksen tiimiin.

Tiimiimme haetaan nyt kahta sosiaaliohjaajaa vakituiseen työsuhteeseen. Asunnottomuutta ennaltaehkäisevän asumisen sosiaaliohjauksen tiimissä työskentelee yhteensä 4 sosiaaliohjaajaa. Asiakkaat tulevat Aikuisten ja nuorten sosiaalipalveluiden työntekijöiltä, jotka toimivat omatyöntekijöinä koko prosessin ajan. Työskentelyn keskiössä on asunnottomuuden ennaltaehkäiseminen.

Sosiaaliohjaajana tuot työryhmään ja asiakkaille mm. oman asiantuntemuksesi palveluohjauksellisesta työskentelystä kokonaisvaltaisen elämänhallinnan lisääntymiseksi.  Lisäksi työssä oleellista on neuvonta ja ohjaus taloudenhallintaan ja asumisen turvaamiseen liittyvissä asioissa. Tavoitteellisuus ja suunnitelmallisuus ohjaavat työskentelyä asiakkaan kanssa kohti merkityksellistä ja toimivaa arkea. Työntekijä toimii asiakkaan rinnalla kulkijana vahvistaen asiakkaan toimintakykyä ja selviytymistä ajoittain kriisiytyneissäkin tilanteissa.

Arvostamme iloista asennetta, vastuunottokykyä, joustavaa työotetta ja kehittämismyönteisyyttä. Työ on itsenäistä, mutta tukenasi toimii vahvan ammattitaidon omaava ja toisiaan tukeva sosiaalisen kuntoutuksen tiimi sekä vastaava ohjaaja. Lisäksi asiakkaan omatyöntekijä ja muut mahdolliset verkostot ovat mukana työskentelyssä koko prosessin ajan. Uskomme, että yhdessä tekemällä ja keskustelemalla löydämme hyviä ratkaisuja ja pystymme kehittämään työtämme siten, että asiakkaamme saavat heidän hyvinvointiaan lisäävää palvelua. Kannustamme kokeilemaan matalalla kynnyksellä uusia toimintatapoja ja odotamme innolla sinun tuoreita näkemyksiäsi. Pääset mukaan ideoimaan ja kehittämään työn sisältöjä ja tekemisen tapoja siirryttäessä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle vuoden 2023 alusta.

Työssäsi sinulla on käytössäsi mm. kannettava tietokone, älypuhelin ja asiantunteva työyhteisö. Vantaan kaupunki tukee työmatkojasi työmatkaseteleinä. Työpiste sijaitsee keskeisillä paikoilla juna-asemien läheisyydessä joko Koivukylässä tai Myyrmäessä. Työnohjaus on kuukausittain ja tiimipalaverit pidetään viikoittain. Etätyötä voi tehdä joustavasti työtehtävien sen salliessa. Vantaalla on monipuolinen koulutustarjonta.

Haastattelut saatetaan aloittaa jo hakuaikana.

Tervetuloa meille töihin!

Tehtävä siirtyy 1.1.2023 Vantaan kaupungin organisaatiosta hyvinvointialueelle. 

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue tuottaa sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut vuoden 2023 alussa 275 000 asukkaalle. Hyvinvointialueella työskentelee tuolloin 4 800 asiantuntijaa ja ammattilaista. Rakennamme dynaamista ja kehittyvää toimintatapaa voidaksemme lunastaa lupauksemme olla asiakkaan asialla. 

Työsuhteen tietoja

Kelpoisuusvaatimus: Sosiaaliohjaaja (Laki 817/2015 8§ mukainen laillistus)

Luemme eduksi: 

  • Aikaisemman kokemuksen asumissosiaalisesta työstä 
  • Itsenäisen työotteen sekä kyvyn työskennellä osana tiimiä 
  • Hyvät vuorovaikutus- ja tiimityötaidot 
  • Apotti-asiakastietojärjestelmän tunteminen

Palvelussuhteen ehdot määräytyvät Sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimuksen (SOTE-sopimus) mukaisesti.

Palkkaus: 2544,43e/kk
euroa/kk, lisäksi mahdollinen aikaisempaan työkokemukseen perustuva lisä.

Edellytettävät luvat: Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48§:n mukaista rokotussuojaa

Työpaikkojen lukumäärä: 2

Koeaika: Tehtävässä noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa

Kokoaika-/osa-aikatyö: Kokoaikainen

Palvelusuhteen muoto: Työsuhde

Työaika: 38 h 15 min/viikko 

Yhteystiedot:

vastaava ohjaaja
Nääppä Niina
0405148324
niina.naappa@vantaa.fi

Tavoitettavissa arkisin klo 8-16

Sosiaalityön esimies
Kankkunen Liisa 
043 826 7658
liisa.kankkunen@vantaa.fi

Vantaa on vastuullinen työnantaja. Tuemme työntekijöidemme hyvinvointia ja osaamista sekä työyhteisöjen hyvää ilmapiiriä. Kehitämme jatkuvasti esimiestyötämme.

Lähetä hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta. Vantaan hakujen hakuaika päättyy klo 16:00.

Rekrytointiprosessissa saatetaan käyttää videohaastattelua.

Osaamisalue: