Vantaan kaupunki

Sosiaaliohjaaja, lasten ja nuorten vastaanottotoiminta

  • Sijainti Vantaa
  • Julkaistu 20.07.2022, 13:00
  • Suljettu 16.08.2022, 16:42
  • Tätä työpaikkaa voit hakea käyttäen Osaajaprofiilia pohjana!

Sosiaaliohjaaja, lasten ja nuorten vastaanottotoiminta

Vantaan kaupunki, Sosiaali- ja terveystoimi, Perhe- ja sosiaalipalvelut
Lasten ja nuorten vastaanottotoiminta, osasto Vaahteramäki, Tammirinteentie 2, 01760 Vantaa

Työsuhteen kesto: Vakituinen alkaen 29.08.2022 tai sopimuksen mukaan.

Hei!

Haemme lastensuojelun vastaanotto- ja arviointityöstä kiinnostunutta työntekijää Vantaan lasten ja nuorten vastaanottotoiminnan yksikköön, osasto Vaahteramäkeen. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva, mutta haussa on myös kaksi määräaikaista sijaisuutta vuoden 2022 loppuun saakka Tammirinteentien toimipisteessä osasto Vaahteramäessä ja osasto Terholassa. Tässä haussa huomioidaan siis myös muut, kun kelpoisuusehdot täyttävät hakijat.

Vaahteramäki on keskittynyt suunnitelmallisiin, lyhytaikaisiin avohuollon sijoituksiin. Arviointi-osasto Vaahteramäkeen sijoitetaan lastensuojelullisin perustein 7 – 17 -vuotiaita vantaalaisia lapsia ja nuoria. Työ osastolla sisältää sijoitettujen lasten lastensuojelutarpeen arviointia, hoito- ja kasvatustyötä, yhteistyötä perheiden ja lapsen verkostojen kanssa. Arviointiosaston ohjaajana osallistut sijoituksen aikaisen arviointiprosessin eteenpäin viemiseen yhdessä moniammatillisen työryhmän kanssa. Sijoitetut lapset ovat haastavahoitoisia johtuen perheen mahdollisesta kriisitilanteesta sekä esimerkiksi lasten erilaisista psyykkisistä ja neurologisista haasteista. Työtä tehdään kolmessa vuorossa. Työ sisältää kevyitä kodinhoidollisia tehtäviä.

Arviointiosasto Vaahteramäessä työskentelee kahdeksan sosiaaliohjaajaa, joiden arviointityötä tukevat sairaanhoitaja, toimintaterapeutti ja psykologi. Osaston lähiesimiehenä toimii yksikön vastaava ohjaaja. Haemme positiiviseen ja motivoituneeseen Vaahteramäen työryhmään innokasta tiimityöntekijää, jolla on hyvät yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot, sujuva dokumentaatio-osaaminen sekä kyky sekä itsenäiseen oman työn ohjaamiseen että työryhmätyöskentelyyn. Vaahteramäessä sinua odottaa työtovereista välittävä ilmapiiri ja maaseudun ihanat maisemat. Työ edellyttää nopeaa mukautumiskykyä vaihtuviin tilanteisiin sekä kykyä toimia haastavissakin asiakastilanteissa. 

Vastaanotto-osasto Terhola sijaitsee samassa kiinteistössä osasto Vaahteramäen kanssa Vantaan Seutulassa. Terhola vastaanottaa pääsääntöisesti kiireellisiä sijoituksia mutta on toiminnaltaan muuten hyvin samanlainen, kun arviointiosasto Vaahteramäki.  

Vaahteramäki ja Terhola kuuluvat Vantaan lasten ja nuorten vastaanottotoiminnan kokonaisuuteen, johon sisältyvät kaksi erillistä toimipistettä ja yhteensä viisi osastoa. Tammirinteentiellä Seutulassa sijaitsee lasten vastaanotto-osasto Terhola sekä lasten ja nuorten arviointiosasto Vaahteramäki. Liljatiellä Viertolassa sijaitsee nuorten vastaanotto-osastot 1 ja 2, sekä vastaanottoperheyksikkö. Vastaanottokokonaisuutta johdetaan ja kehitetään yhdessä saman esimiehen alaisuudessa.

Vantaan Kaupunki on luotettava työnantaja, johon on helppo sitoutua vuosiksi eteenpäin. Työtäsi ja työssäjaksamista tuemme mm. kuukausittaisella työnohjauksella, tyhy-toiminnalla ja ammattitaitoisella tiimillä. Meillä on toimiva työterveys, koulutusmahdollisuudet, työmatkasetelit ja muut ison työnantajat tuomat etuudet. Tammirinteentiellä Seutulassa on oma ruokapalveluvastaava, joka loihtii asiakkaille sekä työntekijöille mitä maittavimmat ruoat päivittäin, joita voit syödä Vantaalla edullisesti.

Asutko pk-seutua etäämmällä ja mahdollinen muutto Vantaalle työn perässä arveluttaa asuntoasioiden vuoksi? Eipä hätää, sillä Vantaan kaupungilla on tarjota sinulle kohtuuhintaista vuokra-asumista palvelussuhdeasunnoissamme. Hyvällä tuurilla pääset valitsemaan sinulle sopivan sijainnin. Kysy rohkeasti lisätietoa!

Vantaan kaupungilla työskentelee yhteensä lähes 11 000 eri alojen ammattilaista. Meistä noin puolet on töissä opetus- ja kasvatustehtävissä, kolmannes hoito- ja hoiva-aloilla sekä loput teknisissä tehtävissä ja hallinnossa. Vantaa on rohkea ja rento työnantaja, joka tarjoaa:

  • Avoimen työilmapiirin
  • Mahdollisuuden kokeilla uusia työ- ja toimintatapoja
  • Vastuullista työtä, jota ohjaavat suunnitelmallisuus ja selkeät tavoitteet.

Tervetuloa töihin Vantaalle!

Tehtävä siirtyy 1.1.2023 Vantaan kaupungin organisaatiosta hyvinvointialueelle. 

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue tuottaa sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut vuoden 2023 alussa 275 000 asukkaalle. Hyvinvointialueella työskentelee tuolloin 4 800 asiantuntijaa ja ammattilaista. Rakennamme dynaamista ja kehittyvää toimintatapaa voidaksemme lunastaa lupauksemme olla asiakkaan asialla. 

Työsuhteen tietoja

Kelpoisuusvaatimus: Sosiaaliohjaaja (Laki 817/2015 8§ mukainen laillistus). Voit olla myös lastensuojeluun erikoistunut opiskelija, jolla on esim. viimenen harjoittelu vielä suorittamatta.

Kelpoisuusvaatimuksen lisäksi edellytämme: Tiimityötaitoja ja hyviä vuorovaikutustaitoja

Luemme eduksi: 
• Ajokortti ja autolla ajotaito
• LOVe-LOP (lääkkeenjako-koulutus)
• Kokemus lastensuojelusta
• Kokemus ja/tai koulutus perhetyön menetelmistä
• Hygieniapassi
• Kokemus haastavahoitoisista lapsista ja perheistä.

Palvelussuhteen ehdot määräytyvät Sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimuksen (SOTE-sopimus) mukaisesti.

Palkkaus: 2580,59
euroa/kk, lisäksi mahdollinen aikaisempaan työkokemukseen perustuva lisä.

Edellytettävät luvat: Valitun henkilön tulee esittää voimassa oleva rikosrekisteriote. Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48§:n mukaista rokotussuojaa.

Työpaikkojen lukumäärä: 1

Koeaika: Tehtävässä noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa

Kokoaika-/osa-aikatyö: Kokoaikainen

Palvelusuhteen muoto: Työsuhde

Työaika: Sovellettavan virka- ja työehtosopimuksen mukaan jaksotyö

Yhteystiedot:

Yksikön vastaava ohjaaja
Gabriella Mäkinen
0400 703 934
gabriella.makinen@vantaa.fi

Tavoitettavissa arkisin klo 8-16.

Lastensuojelulaitoksen esimiehen sijainen
Jenni Myllymäki
043 825 6378

Vantaa on vastuullinen työnantaja. Tuemme työntekijöidemme hyvinvointia ja osaamista sekä työyhteisöjen hyvää ilmapiiriä. Kehitämme jatkuvasti esimiestyötämme.

Lähetä hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta. Vantaan hakujen hakuaika päättyy klo 16:00.

Rekrytointiprosessissa saatetaan käyttää videohaastattelua.

Osaamisalue: