Vantaan kaupunki

Sosiaalityöntekijä, asumisen sosiaalityö

  • Sijainti Vantaa
  • Julkaistu 25.07.2022, 13:00
  • Suljettu 22.08.2022, 16:42
  • Tätä työpaikkaa voit hakea käyttäen Osaajaprofiilia pohjana!

Sosiaalityöntekijä, asumisen sosiaalityö

Vantaan kaupunki, Sosiaali- ja terveystoimi, Perhe- ja sosiaalipalvelut
Asumisen sosiaalityö

Vernissakatu 8 c, 01300 Vantaa

Työsuhteen kesto: Määräaikainen, alkaen 01.09.2022 (tai sopimuksen mukaan) – 08.07.2023

Hei sosiaalityöntekijä tai loppuvaiheen sosiaalityön opiskelija! Tule tekemään kanssamme asiakaslähtöistä, pitkäaikaisia ratkaisuja etsivää sosiaalityötä!

Tarjolla sosiaalityöntekijän sijaisuus ajalle 1.9.2022-8.7.2023 Vantaan Asumisen sosiaalityössä hyväntuulisessa ja keskustelevassa tiimissä. Tehtävä painottuu pitkäaikaisesti tuen tarpeessa olevien asunnottomien kanssa tehtävään sosiaalityöhön. Kanssasi työskentelee 3 sosiaalityöntekijää ja 2 sosiaaliohjaajaa, joilla on pitkä ja monipuolinen työkokemus ja into tehdä asunnottomuustyötä. 

Toivomme, että tuot asiantuntemuksesi asiakkaidemme ja koko työyhteisömme käyttöön. Uskomme, että yhdessä tekemällä ja keskustelemalla löydämme hyviä ratkaisuja ja pystymme kehittämään työtämme siten, että asiakkaamme saavat heille sopivat palvelut. Kannustamme kokeilemaan matalalla kynnyksellä uusia toimintatapoja ja odotamme innolla sinun tuoreita näkemyksiäsi. Yksikössämme ollaan innostuneita myös rakenteellisesta sosiaalityöstä ja sosiaalisesta raportoinnista ja rake-työn tekemiseen on luotu puitteet.

Meillä Vantaalla on meneillään asunnottomuuden ehkäisyhanke sekä sosiaalisen kuntoutuksen hanke Noste. Pääset yhteistyöhön myös hankkeiden kanssa ja siten kehittämään entistä parempia asumisen tuen ja sosiaalisen kuntoutuksen palveluita. Vuoden 2023 alusta olemme osa Vantaan ja Keravan hyvinvointialuetta.

Asumisen sosiaalityön ja sosiaalisen kuntoutuksen toimintayksikössä työskennellään asumisen tuen tarpeessa olevien asunnottomien, mielenterveyskuntoutujien ja asunnottomiksi vapautuvien vankien kanssa. Tiimiisi asunnottomien sosiaalityöhön asiakkaaksi ohjautuvat henkilöt, joilla palveluntarpeen perusteella on vahvaa tuen tarvetta ja asunnottomuustaustaa, kevyempiä palveluita on usein jo kokeiltu. Käytössämme on monipuolisesti omia ja ostettuja asumisen tuen palveluita. Työote on asiakaslähtöinen, suunnitelmallinen ja kuntouttava. Vantaalla Asumisen sosiaalityössä toimimme toipumisorientaation mukaisesti. Asumisen sosiaalityön ja sosiaalisen kuntoutuksen oman henkilökunnan lisäksi yhteistyökumppaneitasi ovat yksityiset palveluntuottajat, hoitotahot, Työllisyyspalvelut, Kela ja sekä sosiaalialalla toimivat järjestöt.

Työssäsi sinulla on käytössäsi mm. kannettava tietokone, älypuhelin, lakimiesyksikön tuki ja asiantunteva työyhteisö. Vantaan kaupunki tukee työmatkojasi työmatkaseteleinä. Työpiste sijaitsee Tikkurilassa aseman läheisyydessä Versossa (Vernissakatu 8 C), jonne asumisen sosiaalityö on keskitetty. Työnohjaus on kuukausittain ja tiimipalaverit pidetään viikoittain. Etätyötä voi tehdä joustavasti työtehtävien sen salliessa. Vantaan järjestämän koulutuksen lisäksi tarjolla on asumisen tuen teemoista mm. Aran ja Ympäristöministeriön sekä Soccan järjestämää koulutusta. Vantaalla on käytössä asiakastietojärjestelmä Apotti.

Pätevien hakijoiden puuttuessa voidaan sijaisuuteen valita myös henkilö, jolla on suoritettuna laissa määritelty riittävä määrä sosiaalityön opintoja. 

Tervetuloa meille töihin!  

Vantaan kaupungilla työskentelee yhteensä lähes 11 000 eri alojen ammattilaista. Meistä noin puolet on töissä opetus- ja kasvatustehtävissä, kolmannes hoito- ja hoiva-aloilla sekä loput teknisissä tehtävissä ja hallinnossa. Vantaa on rohkea ja rento työnantaja, joka tarjoaa:

  • Avoimen työilmapiirin
  • Mahdollisuuden kokeilla uusia työ- ja toimintatapoja
  • Vastuullista työtä, jota ohjaavat suunnitelmallisuus ja selkeät tavoitteet.

Työsuhteen tietoja

Kelpoisuusvaatimus: Sosiaalityöntekijä (Laki 817/2015 7§ mukainen laillistus)

Luemme eduksi: asumissosiaalisen työn tuntemuksen, sekä Apottiosaamisen. Työssä menestyminen vaatii sekä itsenäistä työotetta että kykyä työskennellä osana tiimiä sekä asiakaslähtöistä ajattelutapaa.

Palvelussuhteen ehdot määräytyvät Sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimuksen (SOTE-sopimus) mukaisesti.

Palkkaus: 3550,02 euroa/kk, lisäksi mahdollinen aikaisempaan työkokemukseen perustuva lisä.

Edellytettävät luvat: Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48§:n mukaista rokotussuojaa, Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48a §:n mukaista rokotussuojaa (covid-19)

Työpaikkojen lukumäärä: 1

Koeaika: Tehtävässä noudatettava koeaika on puolet työsuhteen kestosta

Kokoaika-/osa-aikatyö: Kokoaikainen

Palvelusuhteen muoto: Virkasuhde

Työaika: Sovellettavan virka- ja työehtosopimuksen mukaan 

Yhteystiedot:

Sosiaalityön esimies
Kankkunen Liisa
043 826 7658
liisa.kankkunen@vantaa.fi

Hanna Tuomisto
0438272585
hanna.tuomisto@vantaa.fi

Vantaa on vastuullinen työnantaja. Tuemme työntekijöidemme hyvinvointia ja osaamista sekä työyhteisöjen hyvää ilmapiiriä. Kehitämme jatkuvasti esimiestyötämme.

Lähetä hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta. Vantaan hakujen hakuaika päättyy klo 16:00.

Rekrytointiprosessissa saatetaan käyttää videohaastattelua.

Osaamisalue: