Vantaan kaupunki

Sosiaalityöntekijä, nuortenkeskus Nuppi

  • Sijainti Vantaa
  • Julkaistu 02.08.2022, 13:00
  • Suljettu 16.08.2022, 16:42
  • Tätä työpaikkaa voit hakea käyttäen Osaajaprofiilia pohjana!

Sosiaalityöntekijä, nuortenkeskus Nuppi

Vantaan kaupunki, Sosiaali- ja terveystoimi, Perhe- ja sosiaalipalvelut
Nuortenkeskus Nuppi

Vernissakatu 6, 01300 Vantaa

Työsuhteen kesto: Vakituinen, alkaen 29.08.2022 (tai sopimuksen mukaan)

Haemme sosiaalityöntekijää moniammatilliseen, osaavaan ja kehittämismyönteiseen työryhmäämme nuortenkeskus Nuppi Tikkurilaan! 

Kiinnostaako Sinua psykososiaalinen sosiaalityö nuorten päihde- ja mielenterveyteen liittyvien asioiden parissa? Haluatko olla mukana kehittämässä laadukasta ja asiakaslähtöistä nuorten matalankynnyksen päihde- ja mielenterveyspalvelua? Laajennamme nuortenkeskus Nupin toimintaa ja olemme avanneet toisen toimipisteen Myyrmäkeen. Nyt meiltä puuttu vielä yksi sosiaalityöntekijä Tikkurilan toimipisteestämme.  

Nuortenkeskus Nupin sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisista koostuva moniammatillinen työryhmä tarjoaa tukea vantaalaisille 13–21 -vuotiaille nuorille ja heidän perheilleen mielenterveyteen, elämänhallintaan ja riippuvuuksiin liittyvissä kysymyksissä. Työ perustuu palvelutarpeen arviointiin, joka tehdään yhdessä nuoren ja hänen lähiverkostonsa kanssa. Työote on ratkaisukeskeinen, nuoren ja hänen läheistensä vahvuuksiin perustuva. Käytössä on lyhytterapeuttisia, näyttöön perustuvia yksilö- ja ryhmätyömuotoja.  Yksikkö tekee tiiviistä yhteistyötä muiden nuorten kanssa toimivien tahojen kanssa ja kuuluu hallinnollisesti Vantaan perhe- ja sosiaalipalvelujen psykososiaalisiin palveluihin. Tammikuussa 2023 olemme osa Vantaa-Kerava hyvinvointialuetta. 

Vantaan malli on olla rohkea ja aktiivinen. Arvomme ovat avoimuus, rohkeus, vastuullisuus ja yhteisöllisyys. Työmme tärkeitä periaatteita ovat arvostava ja asiakaslähtöinen tapa toimia, voimavarakeskeinen ajattelu ja kehittyvät työtavat. Työtä kehitetään osana Vantaan nuorten ja perheiden palveluita ja olemme aktiivisesti mukana nuorten ja perheiden palveluiden kehittämistyössä osana tulevaa Vantaa-Kerava hyvinvointialuetta.  Keskeisiä kehittämisalueita ovat mm.  moniammatillinen yhteistyö, vanhemmuuden tuki ja ryhmätoiminnot. Nupin työntekijät kertovat, että Nupissa arvostetaan ja kunnioitetaan nuoria ja tiimissä on ammatillinen, kehittämismyönteinen ja lämmin henki.

Nupin moniammatillinen työryhmä koostuu jatkossa kuudesta sosiaalityöntekijästä, psykologeista, perheterapeuteista, sairaanhoitajista, sosiaaliohjaajista, johtavasta sosiaalityöntekijästä ja yksikön esimiehestä . Yksikössämme on myös kaksi vakinaista lääkäriä ja oma toimistosihteeri. Nuortenkeskus Nupin sosiaalityöntekijän työhön kuuluu monipuolinen asiakastyö; muun muassa palvelutarpeen arviointi, sosiaalihuoltolain mukaisten palveluiden järjestäminen, lyhytinterventioluonteinen psykososiaalinen tuki, yksilö-, perhe- ja ryhmätapaamiset sekä vanhemmuuden tuki. 

Työnantaja tarjoaa hyvän perehdytyksen, kehittämismyönteisen ympäristön, lähiesimiesten vahvan tuen, työnohjauksen ja koulutusta sopimuksen mukaan. Tarjoamme sinulle työn hoitamiseen mukavat työtilat ja tarvittavat mobiilit työvälineet. Toimipisteemme sijaitsevat tällä hetkellä Tikkurilassa ja Myyrmäessä. Työpisteesi tulee sijoittumaan nykyisiin Nupin tiloihin Tikkurilaan. 

Työn menestyksellinen hoitaminen edellyttää vankkaa kokemusta ja tietämystä nuorten mielenterveys- ja päihdeasioista, voimavarakeskeisyyttä ja aktiivista työotetta. Odotamme sinulta erinomaisia vuorovaikutustaitoja sekä hyvää organisointikykyä ja joustavuutta. Jos tunnistit itsesi kuvauksesta, lämpimästi tervetuloa hakemaan!

Käy tutustumassa toimintaamme somessa:

Työsuhteen tietoja

Kelpoisuusvaatimus: Sosiaalityöntekijä (Laki 817/2015 7§ mukainen laillistus)

Kelpoisuusvaatimuksen lisäksi edellytämme: 

  • Kokemusta nuorten ja heidän perheidensä kanssa työskentelemisestä
  •  Kokemusta mielenterveys- ja päihdetyöstä
  •  Kokemusta verkostoyhteistyöstä, kuten lastensuojelu- ja oppilaitosyhteistyöstä

Luemme eduksi: 

  • Osaamisen näyttöön perustuvista menetelmistä, jotka tukevat nuorten ja perheiden hyvinvointia 
  • Voimavarakeskeisen lähestymistavan 
  • Hyvät yhteistyötaidot
  •  Kokemuksen ryhmien ohjaamisesta. 
  • Työkokemuksen maahanmuuttajataustaisten perheiden parissa

Palvelussuhteen ehdot määräytyvät Sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimuksen (SOTE-sopimus) mukaisesti.

Palkkaus: 3550,02
euroa/kk, lisäksi mahdollinen aikaisempaan työkokemukseen perustuva lisä.

Edellytettävät luvat: Valitun henkilön tulee esittää voimassa oleva rikosrekisteriote, Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48§:n mukaista rokotussuojaa, Ennen valintaa on esitettävä hyväksyttävä työterveyshuollon todistus terveydentilasta

Työpaikkojen lukumäärä: 1

Koeaika: Tehtävässä noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa

Kokoaika-/osa-aikatyö: Kokoaikainen

Palvelusuhteen muoto: Virkasuhde

Työaika: Sovellettavan virka- ja työehtosopimuksen mukaan 

Yhteystiedot:

Esimies (vs), Nuorten psykososiaaliset palvelut
Niskanen Henna
043 8269440
henna.niskanen@vantaa.fi

Johtava sosiaalityöntekijä
Hanna-Mari Nybacka
050 3036469
hanna-mari.nybacka@vantaa.fi

Vantaa on vastuullinen työnantaja. Tuemme työntekijöidemme hyvinvointia ja osaamista sekä työyhteisöjen hyvää ilmapiiriä. Kehitämme jatkuvasti esimiestyötämme.

Lähetä hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta. Vantaan hakujen hakuaika päättyy klo 16:00.

Rekrytointiprosessissa saatetaan käyttää videohaastattelua.

Osaamisalue: