Vantaan kaupunki

Yrityskoordinaattori, 7 paikkaa, Get Work -hanke

  • Sijainti Vantaa
  • Julkaistu 09.06.2023, 13:00
  • Suljettu 26.06.2023, 16:42
  • Tätä työpaikkaa voit hakea käyttäen Osaajaprofiilia pohjana!

Yrityskoordinaattori, 7 paikkaa, Get Work -hanke

Vantaan kaupunki, Kaupunkistrategia ja johto, Kasvupalvelut
Get Work – hanke, Vernissakatu 1, 01300 Vantaa

Työsuhteen kesto: Määräaikainen 01.08.2023 tai sopimuksen mukaan – 31.05.2025

Tule Vantaan kaupungille kehittämään ratkaisuja uuden ajan haasteisiin yrityskoordinaattorina. Get Work! -projektin tavoitteena on auttaa yrityksiä työllistämään englannin kieltä osaavia maahanmuuttajia ja kehittää uusia toimintamalleja sen mahdollistamiseksi. Edessämme on suuret tavoitteet, joihin tarvitaan intohimoista sitoutumista, laaja-alaista näkemystä sekä kykyä viedä uusia toimintamalleja käytäntöön.

GET WORK! -HANKKEEN TAUSTA

Vantaalla on Suomen kaikista kunnista eniten vieraskielisiä asukkaita suhteessa kunnan väestöön (23 %). Useiden työikäisten maahanmuuttajataustaisten työllistyminen on vaikeaa koska yleensä tehtäviin vaaditaan kotimaisen kielen hallintaa.

Ukrainan sotaa Suomeen paenneiden ja Vantaalle sijoittuneiden oleskeluluvan saaneiden henkilöiden työllistymishalut ovat korkeat. Vastaavasti iso osa yrityksistä on ilmaissut halunsa auttaa ja tarjota työtä tällaisille henkilöille. Yritysten rekrytointitarpeiden ja vieraskielisten työnhakijoiden osaamisen ja tahtotilan yhteensovittaminen vaatii kuitenkin työtä ja uusien toimintatapojen kokeilua.

Get Work! -projektin päätavoitteena on kehittää Vantaalle toimintamalli erityisesti vastikään Vantaalle sijoittuneiden maahanmuuttajien työllistämiseksi matalalla kynnyksellä. Hankkeen toimintatapaa pilotoidaan ensisijaisesti tilapäisen oleskeluluvan saaneiden ukrainalaisten kanssa, mutta kohderyhmänä ovat kaikki vähintään englannin kieltä osaavat maahanmuuttajataustaiset henkilöt.

Hanke tarjoaa palvelua 450 maahanmuuttajalle ja tekee yritysyhteistyötä yhteensä 100 työnantajan kanssa. Hankkeen tuloksena 225 maahanmuuttaja-asiakasta työllistyy. Hankkeen toimintamalli otetaan käyttöön sekä TE24 että kotouudistuksen kautta ja hyviä käytäntöjä siirretään myös Tikkurilaan suunniteltuun oppimiskampukseen. Hankkeen toimintamalli koulutetaan asiantuntijoille ja tuloksia levitetään lähikuntiin ja suuriin kaupunkeihin.

YRITYSKOORDINAATTORIN TEHTÄVÄ

Projektin tiimiin tulee kuulumaan yhteensä vähintään 11 henkilöä. Yhteishankkeen kokonaisuuteen kuuluu Vantaan kaupungin osalta 9 henkilöä (projektipäällikkö, projektikoordinaattori sekä 7 yrityskoordinaattoria). Yhteistyökumppaneiden (Laurea- ja Metropolia ammattikorkeakoulut) osalta tiimiin kuuluu myös uravalmentajia (1 + 1,5).

Haemme Get Work! -projektin uuteen tiimiin nyt yrityskoordinaattoreita (7 kpl), joiden tehtävä alkaa aikaisintaan 1.8. tai sopimuksen mukaan myöhemmin. Yrityskoordinaattorin tehtävänä on toimia maahanmuuttajien työllistymistä edistävän työn piirissä sekä yritys- että henkilöasiakkaiden (työnhakijoiden) kanssa.

Koska projekti ja koko tiimi ovat uusia, yrityskoordinaattorin työnkuva tulee kehittymään työn aloittamisen jälkeenkin. Tässä vaiheessa tiedämme, että tehtävään tulee sisältymään seuraavia asioita:

  • pk-yritysten ja vieraskielisten työnhakijoiden kontaktointi ja yhteydenpito
  • rekrytapahtumien ja muiden kohtaantokampanjoiden suunnittelu ja toteutus
  • yritysten rekrytointi- ja muiden tarpeiden kartoitus ja arviointi
  • vieraskielisten työnhakijoiden profilointi ja osaamisen kartoittaminen
  • sopivien työnhakijoiden tarjoaminen yritysasiakkaille
  • alkavien työsuhteiden tukeminen
  • olemassa olevien työnhakija- ja yrityspalveluiden hallitseminen ja asiakkaiden (sekä yritys- että henkilöasiakkaiden) ohjaaminen niihin
  • uusien palveluiden kehittäminen ja markkinointi yhdessä tiimin kanssa

MITÄ EDELLYTÄMME JA TOIVOMME HAKIJOILTA?

Kelpoisuusvaatimukset

  • soveltuva korkeakoulututkinto
  • suomen ja englannin kielen hallinta

Hankkeen työnhakija-asiakkaat eivät pääsääntöisesti puhu suomea ja projektin tavoitteiden mukaisesti palvelumuotoilu kohdistuu sellaisiin maahanmuuttajiin, jotka puhuvat englantia, minkä vuoksi englannin kielen hallinta on ehdoton edellytys. Suomen kielen taito on osaltaan edellytyksenä työskentelyyn yritysasiakkaiden kanssa. Muu kielitaito samoin kuin kokemus maahanmuuttajien, erityisesti ukrainalaistaustaisten, kanssa toimimisesta katsotaan eduksi.

Yrityskoordinaattorin tehtävässä onnistumiseksi toivomme hakijoilta:

  • ennakkoluulotonta ja kehittämismyönteistä asennetta
  • vastuullista ja tarkkaa työskentelytapaa
  • kykyä toimia joustavasti ja rakentavasti epävarmuudessa ja muutoksissa
  • oma-aloitteista ja ystävällistä yhteistyö- ja asiakaspalvelutaitoa
  • kykyä omaksua ja hyödyntää uutta tietoa
  • verkostoitumis- ja esiintymiskykyä

Toivomme, että sinulla olisi työkokemuksen tai koulutuksen kautta hankittua syvempää osaamista joissakin seuraavista asioista:

  • yritysneuvonta
  • B2B-myynti ja markkinointi
  • rekrytointi
  • yrityksen / organisaation kehittäminen
  • henkilöstön osaamisen kehittäminen
  • työllisyyshallinnon ja / tai julkisten yrityspalveluiden osaaminen
  • koulutus- ja valmennusosaaminen

Vantaalla viihtyy varmasti

Vantaan kaupungilla työskentelee noin 8300 eri alojen osaajaa, jotka rakentavat yhdessä toimivaa kaupunkia ja sujuvaa arkea Vantaalla asuville, työskenteleville ja vieraileville.

Meillä pääset tekemään monipuolisia ja mielenkiintoisia töitä sekä kehittämään työtäsi ja osaamistasi. Vantaalla on avoin ja rento, yhdenvertaisuuteen perustuva ilmapiiri sekä esimiehen ja työyhteisön tuki työssäsi. Olemme vastuullinen ja turvallinen työnantaja. Vantaa on hyvin johdettu kaupunki ja edelläkävijä kuntapalvelujen kehittämisessä.
 
Vantaalla on hyvät kulkuyhteydet niin kunnan sisällä kuin lähikuntiin. Työnantaja tukee hyvinvointiasi esimerkiksi liikunta- ja kulttuuriedulla, työmatkaedulla ja lounasedulla.

Jos jäit vielä pohtimaan, mitä Vantaalla on sinulle tarjottavaa, käy verkkosivuillamme lukemassa lisää syitä valita Vantaa.

Toivottavasti saimme mielenkiintosi heräämään. Jätä hakemuksesi jo tänään ja #vantaudu työkaveriksemme! Tervetuloa meille töihin!

Työsuhteen tietoja

Kelpoisuusvaatimus:  Soveltuva korkeakoulututkinto

Luemme eduksi: Suomen ja englannin kielen taidon, muu kielitaito on eduksi

Palvelussuhteen ehdot määräytyvät Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) mukaisesti

Palkkaus: 3200 euroa/kk, lisäksi mahdollinen aikaisempaan työkokemukseen perustuva lisä.

Työpaikkojen lukumäärä: 7

Koeaika: Tehtävässä noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa

Kokoaika-/osa-aikatyö: Kokoaikainen

Palvelusuhteen muoto: Virkasuhde

Työaika: 36 h 15 min/viikko 

 

Yhteystiedot:

Projektipäällikkö 

Janis Cukurs

040 139 7898, 045 678 9842

Tavoitettavissa arkisin 9-15

Tehtävää koskevat lisäkysymykset ensisijaisesti Janikselle.

 

TAI

Palveluesimies 

Kari Ahlström

050-3124520

kari.ahlstrom@vantaa.fi

Tavoitettavissa arkisin 9-16

 

Vantaa on vastuullinen työnantaja. Tuemme työntekijöidemme hyvinvointia ja osaamista sekä työyhteisöjen hyvää ilmapiiriä. Kehitämme jatkuvasti esimiestyötämme.

Lähetä hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta. Vantaan hakujen hakuaika päättyy klo 16:00.

Rekrytointiprosessissa saatetaan käyttää videohaastattelua.

Osaamisalue: ,