VR Group Oyj

Cloud Architect

  • Sijainti Helsinki
  • Julkaistu 08.08.2022, 9:00
  • Suljettu 02.10.2022, 0:42
  • Tätä työpaikkaa voit hakea käyttäen Osaajaprofiilia pohjana!

Cloud Architect

Haluatko työskennellä Suomen yhteiskuntaa pyörittävän vastuullisen liikenteen parissa ja olla kiihdyttämässä digitalisaatiota moderneilla pilvipalveluilla?

VR Groupin IT eli Digital Crew kehittää konsernin digitaalisia palveluja yhdessä liiketoimintojen kanssa ja rakentaa kyvykkyyksiä, joilla varmistetaan kehittämisen sujuvuus, tehokkuus ja tietoturvallisuus tuotteiden ja palvelujen alkuvaiheesta elinkaaren loppuun saakka. 

Autamme liiketoimintoja saamaan tehot irti digitaalisuudesta asiakaskokemuksen ja -tyytyväisyyden parantamisessa, prosessien tehostamisessa sekä uusien liiketoiminta-alueiden kehittämisessä.

Datan, ohjelmistokehittämisen, arkkitehtuurin ja laadunvalvonnan, sekä operoinnin ja jatkuvien palveluiden kyvykkyystiimien lisäksi yksikössä on konsernin kuhunkin liiketoimintaan keskittyvät tiimit, jotka kehittävät digitaalisia palveluja ja järjestelmiä asiakkaidemme tarpeisiin. Haluamme panostaa digitalisaation onnistumiseen ja sen tekijöihin. 

Nyt haemme Cloud Platform -tiimiin sinua Cloud Architectiksi täydentämään huippuasiantuntijarivejämme!

Millainen työn sisältö on?  

Vastaat pilviympäristöjemme ja -palveluidemme kokonaisvaltaisesta kehittämisestä ja suunnittelusta moderneilla teknologioilla, sekä toimit yhteistyössä sovelluskehittäjien ja pilvi-infran toimittajien kanssa osana uutta ja kehittyvää tiimiä.

Pääset mukaan myös pilviin liittyvien prosessien kehittämiseen, sekä suunnittelemaan niiden automatisointia pilvialustojen osalta. Draivaat yhdessä muiden ammattilaisten kanssa toimintamalleja ja tapoja, jolla pilvialustakehitystä tehdään isossa konsernissa, hands-on-otteella.

Mitä odotamme sinulta?

  • Olet kokenut asiantuntija ja sinulla on vahva arkkitehtuurillinen osaaminen AWS ja/tai Azure pilvistä enterprise-ympäristössä
  • Tunnet pilvien parhaat käytännöt ja konseptit kuten Cloud Adoption Framework (CAF), Enterprise Scale Landing Zones, Well-Architected Framework (WAF)
  • Kykenet tuottamaan laadukasta teknistä dokumentaatiota sekä roadmap-suunnitelmia niin suomen kuin englannin kielellä
  • Osaat analysoida omaa ja tiimisi tekemistä
  • Esität selkeitä ja toteutuskelpoisia kehitysehdotuksia ja vedät niitä eteenpäin
  • Tiimiläistesi tukeminen ja tiimityön kehittäminen on sinulle tärkeää

Törmäät päivittäisessä työssäsi myös näihin:

  • Terraform ja Infrastructure As Code
  • DevOps -työkalut ja -toimintatavat, GitHub, GitHub Actions
  • Kontti- ja serverless-teknologiat
  • Monitorointi, lokitus, tietoturva ja kustannusten seuranta
  • Skriptauskielet, kuten Python, Bash, Powershell
  • IAM, Azure AD, SSO
  • Jira & Confluence

Miksi valitsisit meidät? 
Tulevaisuus liikkuu raiteilla. Ei ole yhdentekevää, miten raideliikenteen digitaalisia ratkaisuja kehitetään. Meillä työskennellessä olet lähellä liiketoimintaa, kehittäminen on pitkäjänteistä ja näet suoraan työsi hyötyjen vaikutuksen.

Viime vuosien aikana olemme modernisoineet ympäristöjämme, ottaneet kehityksen itsellemme ja kehittäneet uusia digitaalisia palveluita kovalla kunnianhimolla. Väitämme, että vaikka emme ole vielä kaikessa valmiita, emme myöskään ole ihan niin kankeita, mitä meistä työpaikkana saatetaan ajatella. Matka on vielä kesken ja pääset osaamisellasi mukaan vaikuttamaan.

Haluamme luoda parasta työntekijäkokemusta, koska uskomme sen tuottavan parhaan asiakaskokemuksen. Meillä arvostetaan työn joustavuutta, mahdollisuuksia työskennellä etänä sekä tasapainottaa työ ja perhe-elämä. Hyvien työsuhde-etujen lisäksi saat mahdollisuuden liikkua vapaasti Suomen rautateillä. Digitalisaatioon panostaminen on ratkaisevassa roolissa, kun tulevaisuus kulkee vastuullisesti raiteilla ja toimimme Suomen yhteiskunnan tukirankana.

Kiinnostuitko?  

Hienoa! Kuulisimme mieluusti sinusta. Jätä hakemus palkkatoiveineen 1.10.2022 mennessä oheisen linkin kautta. Huomioithan, että aloitamme haastattelut jo hakuaikana. Sopivan ehdokkaan löydyttyä tehtävä täytetään ennen hakuajan päättymistä.

Kaipaatko lisätietoa?

Lisätietoja tehtävästä antaa Cloud Platforms Lead Sami Koskivaara, p. 045 78801446 tai laittamalla viestiä LinkedInin kautta.

Tutustu lisää millaista on olla digikehittäjänä VR Groupilla täältä

Olemme matkustuksen, logistiikan ja kunnossapidon vastuullinen palveluyritys, joka kuljettaa kohti hyvinvoivaa ja hiilineutraalia Suomea. Liiketoiminnoistamme VR vastaa matkustajaliikenteestä, VR Transpoint logistiikasta ja VR FleetCare kunnossapidosta. Junaliikennöinti huolehtii vetureista ja häiriötilanteiden hallinnasta, kiinteistöyksikkö puolestaan kiinteistöjen kehityksestä ja vuokrauksesta. Liiketoimintaa tukevat konsernipalvelut. Vuonna 2021 junillamme tehtiin noin 55 miljoonaa matkaa ja kuljetettiin 37,4 miljoonaa tonnia tavaraa. Palveluksessamme työskentelee noin 5 600 eri alojen rautaista ammattilaista ja olemme pitäneet suomalaisen yhteiskunnan liikkeessä 160 vuoden ajan. 

Osaamisalue: