Digirekrytointia 20 vuotta

Digirekrytointia jo 20 vuotta

Pekka Miettinen Uutishuone

Olemme jo 20 vuoden ajan tehneet työtä osaajien työllistymisen edistämiseksi ja vallanneet ensimmäisten joukossa digirekrytoinnin markkinoita Suomessa. Lue alta lisää, mistä kaikki lähti liikkeelle 20 vuotta sitten.

Huhtikuussa 1999 Helsingin Fredrikinkadulla kuusi kerrosta Pub Angleterresta ylöspäin kävi kuhina. Vajaan vuoden kova työ huipentui, kun www.uranusfin.com -työelämäpalvelu julkistettiin Internetin vielä melko ihmeelliseen maailmaan. Palvelun sisältö koostui isosta määrästä vinkkiartikkeleita työnhakijoille ja omaa uraansa miettiville. Palveluista löytyi myös ihmisten uratarinoita ja yritysideoita. Yhtään maksullista ilmoitusta siellä ei ollut, mutta yrittäjä Hannu Solanteella oli (pienen & osa-aikaisen) tiiminsä kanssa vahva usko, että kauppaakin syntyisi ja heti ensimmäisenä päivänä käynnistyivät työpaikka- ja koulutusilmoitusten myyntisoitot.

Ja kauppaahan alkoi syntyä! Parin viikon päästä viikolla 20/1999 laskutus www-ilmoittelusta oli 12 600 markkaa ja Hannun konsultointipalveluista 17 000 markkaa. Pian konsultoinnit jäivät minimirooliin, kun iskevän hinnoittelun myötä Uranus alkoi vallata netti-ilmoittelun markkinaa.

Kuvankaappaus alkuaikojemme hinnoittelusta.

Tuolloin Suomessa oli tiedettävästi maailman kallein rekrytointi-ilmoittelun hinnoittelu sanomalehdissä. Uranusfin perustettiin paitsi tukemaan uranvaihtajaa, mutta myös samalla laskemaan rekrytoinnin kustannuksia Suomessa. Näin hinnoittelukin oli suunnattu suoraan printtiä vastaan, kuten alkuaikojen hinnasto näyttää.

Isot printtipelurit taistelivat kannattavan bisneksensä puolesta ja kehittivät internet-palvelujaan vastentahtoisesti ja hitaasti. Näin pienille toimijoille, kuten Uranukselle jäi suunnannäyttäjän rooli. Uranus kehittikin ainutlaatuisen sisältökokonaisuuden sekä CV-tietokannan ja sen pohjalta pian myös rekrytointijärjestelmän luoden näin alalle uusia markkinoita Suomessa. Pahimmat kilpailijat tuolloin olivat printti-ilmoittelun lisäksi Rekry.com, Mol.fi ja Jobline.fi.

Vuonna 2019 Rekrytointi.com taistelee paljon moninaisemmassa markkinassa ja Uranus konsultointi Oy:n perintöä vaaliva LAURA Rekrytointi Oy tarjoaa vieläkin moninaisemmat ratkaisut osaajien tavoittamiseen ja rekrytointiprosessien hoitamiseen Suomessa ja maailmalla. Mutta historiasta voi silti ammentaa, vaikkapa come-backeja niin kuin Tiger Woods teki. Talvella 1999 saimme kasaan CV-tietokantapalvelumme ensimmäiset 500 CV:tä. Hetken aikaa tauolla ollut palvelumme on nyt täysin täysin uudistunut ja Rekrytointi.com Osaajapankki kasvaa tällä hetkellä 10 000 osaajaprofiililla kuukaudessa.

Juhlavuoden kunniaksi muistelemme tänä vuonna vielä lisää aikoja, jolloin internet oli uusmediaa, ATK ei ollut läppätermi, Kotimikro-messuilla valittiin Miss Internet ja ainakin minä ”googlasin” Northern Lightilla. Stay tuned!


20-vuotisen taipaleemme kunniaksi haluamme tarjota Rekrytointi.comin parhaimmailla näkyvyydellä varustetun korostetun ilmoituksen synttärialennuksella -20 %. Hinta synttäritarjouksella 368 € +alv (norm. 460 € +alv).

Korostetun ilmoituksen avulla tavoitatte teille parhaat osaajat, sillä se saa merkittävän näkyvyyden palvelussamme sekä eri kumppanimedioissamme. Aiheesta tuoreimpana esimerkkinä Suomen Syöpäpotilas ry:n omistaman yrityksen Tolle Oy:n kokemukset korostetun ilmoituksen tehokkuudesta ja palveluasenteestamme.

Ota Rekrytointi.com -etusi heti käyttöön seuraavaan rekrytointiinne käyttämällä koodia RekrytointiCom20v verkkokaupassamme*.

Käytä synttärietu!

*Ohjeet edun lunastamiseen

Alennus koskee korostettua ilmoitusta ja on voimassa 31.5.2019 asti.

Valitse verkkokaupastamme Korostettu työpaikkailmoitus. Lisää maksuvaiheessa kohtaan ”Kuponkikoodi” RekrytointiCom20v ja paina ”käytä kuponki”. Alennus vähennetään automaattisesti.