videohaastattelu

LAURA™ -rekrytointijärjestelmään saatavilla videohaastattelutyökalu

LAURA Rekrytointi Oy Uutishuone

LAURA™ -rekrytointijärjestelmää on kehitetty asiakaspalautteen pohjalta ja järjestelmään on nyt saatavissa näppärä RecRightin kehittämä videohaastattelutyökalu. Uusi integraatio tarjoaa LAURA™ -asiakkaille mahdollisuuden entistäkin tehokkaampaan rekrytointiin.

LAURA™ ja RecRightin työkalu sopivat hyvin yhteen, sillä molempien tarkoitus on auttaa rekrytoijaa hoitamaan työnsä nopeasti, helposti ja tehokkaasti. ”Tarkoituksena on integroida kaikki kahden järjestelmän väliset rajapinnat niin, että kaiken tarvittavan tiedon saa parilla klikkauksella. Tässä projektissa etenemme asiakkaiden toiveita kuunnellen”, sanoo LAURA™ -järjestelmää toimittavan LAURA Rekrytointi Oy:n asiakkuusjohtaja Kaarlo Vennervirta.

Myös rekrytoijien mielestä videohaastattelut helpottavat rekrytointiprosessin läpiviemistä. ”Videot kiinnostavat, koska meille tulee joihinkin tehtäviin tosi paljon hakemuksia. Videon avulla olisi helppo tehdä esikarsintaa ja turhat haastattelut jäisivät pois. Meillä on myös toimintoja ympäri Suomen sekä ulkomailla, joten videon avulla saadaan yhteys hakijaan maantieteellisestä sijainnista huolimatta”, sanoo Kiilto Family Oy:n HR-koordinaattori Leena Koskimaa.

Valion HR-koordinaattorin Tiina Ahosen mielestä video on toisinaan välttämätön. ”Kansainvälisissä yrityksissä, joissa rekrytoija tai hänen esimiehensä saattaa olla ihan toisessa maassa kuin hakijat, video on ihan välttämätön apuväline rekrytoinnissa”, hän sanoi Talouselämä-lehden haastattelussa.

Myös Fonectalla luotetaan videon voimaan. ”Hyväksi myyjäksi voi tulla niin monenlaisella taustalla. Videohaastattelulla haluamme varmistaa, ettei yksikään helmi pääse valahtamaan käsistämme”, sanoi Fonectan HR-asiantuntija Tanja Kulmala Talouselämälle.