koronapandemian vaikutukset rekrytointeihin

Mitkä ovat koronapandemian vaikutukset rekrytointeihin?

Ramona Westersund Uutishuone, y-Etusivun nosto

Kun yrityksen taloudellinen tilanne heikkenee, rekrytoinnit ovat useimmiten se, mistä tingitään ensimmäisenä. Koronapandemian vaikutukset rekrytointeihin näkyivät hyvin nopeasti Suomessa. Rekrytointien aloitukset Suomen suosituimmassa rekrytointijärjestelmässä, LAURA™:ssa ja rekrytointi-ilmoitusten määrä Rekrytointi.com-palvelussa romahtivat heti valtioneuvoston ilmoitettua poikkeustilasta.

Alla olevassa kuvaajassa on aloitettujen rekrytointien määrä viikoittain verrattuna vuoden takaisiin. Alkuvuosi mentiin hieman edellisvuotta pienemmällä rekrytointimäärällä, mutta viikolla 11 tuli koronapandemiasta johtuva romahdus. Romahduksesta palauduttiin osittain neljän viikon kuluttua mutta rekrytoinnit ovat edelleen noin 30 – 40 % vuoden takaista alemmalla tasolla.

Koronapandemian vaikutukset rekrytointeihin

Työtä hakevien määrä noussut

Samaan aikaan, kun koronapandemian vaikutukset rekrytointeihin näkyvät työpaikkailmoitusten määrän laskuna, työtä hakevien määrä on lomautusten ja irtisanomisten myötä kasvanut. Sen vuoksi huhtikuussa työnhakijoiden määrä avointa työpaikkaa kohti kasvoi huikeat 55 % vuoden takaiseen verrattuna. Organisaatiot, jotka pystyvät nyt rekrytoimaan, voivat valita suuremmasta osaajajoukosta kuin vain muutamia kuukausia aiemmin. Huominen luodaan osaamisella – osaajat ovat nyt liikkeellä!

Nyt on siis hyvä aika vahvistaa organisaatioita osaajilla, joita tarvitaan syksyllä. Rekrytoijan kannattaa hyödyntää tämänhetkinen tilanne ja laittaa rekrykampanja liikkeelle. Helpoiten se onnistuu tilaamalla kohdistettu rekrytointikampanja, jonka toimitamme avaimet käteen periaatteella.

Jos suuri hakemustulva pelottaa, ota avuksesi LAURA™ -rekrytointijärjestelmä. LAURA™ puolittaa perinteisen sähköpostin kautta hoidetun rekrytointiprosessiin kuluvan ajan. LAURA™:n saat nopeasti käyttöösi rekrytointiin, jota olet nyt käynnistämässä.

Kesä on hyvä aika rekrytoida

Vielä viimeinen vinkki rekrytoijalle. Kesä on itse asiassa hyvä aika rekrytoida. Kesäisin avoinna olevat työpaikat saavat enemmän hakemuksia kuin syksyllä avoinna olevat paikat. Tämä johtuu siitä, että avoimia paikkoja on kesäisin vähän, mutta monet ihmiset miettivät, voisiko syksyn aloittaa uudessa työpaikassa. Nyt kannattaa siis laittaa rekrytoinnit liikkeelle useasta syystä.

Täältä pääset julkaisemaan työpaikkailmoituksesi.

Lue lisää:

Kuinka rekrytoijat ovat sopeutuneet koronaviruspandemiaan ja miltä näyttää rekrytoinnin tulevaisuus tästä eteenpäin?

Miä HR-organisaatio voi tehdä, kun koronapandemia laittoi rekrytoinnit jäihin?