Rekrytointi.com kesäterveiset: työnhaun kohtaamisten laatu ja valta-asetelma

Pekka Miettinen Uutishuone

Tämän artikkelin myötä Rekrytointi.com toivottaa sekä uranvaihtajille että rekrytoijille aivan mahtavaa kesää!

Aika lienee oikea, kun käyttämäni softatkin alkavat olla kesätuulella…

Pysytään kartalla kesälläkin

Rekrytointi.com:ssa hakutoimintojen kehittäminen ja näin ollen työnhakijan ja rekrytoijan sekä myös koulutuksia etsivän ja markkinoivan kohtaamisen auttaminen ovat olleet vahvasti tapetilla koko kevään. Toivottavasti olemme onnistuneet ja kehitys jatkuu koko ajan – palaute on tervetullutta!

Työpaikan sijainti on luonnollisesti näin aikana ennen teleporttausta yksi ehdoton avainkriteeri: käytämme Googlen laadukasta karttapalvelua hakumme taustalla avoimissa työpaikoissa ja koulutuksissa. Näin työnhakija näkee kätevästi kodin, kesämökin tai muun kiintopisteen lähellä olevat työpaikat. Tämä vaatii työpaikkailmoitukseen tiedon työpaikan sijainnista. Työpaikkailmoitusten laatu ja nimenomaan hakukriteerien laatu ovat Rekrytointi.com:ssa avainasemassa. Paras tieto kriteereistä tulee rekrytoijalta, mutta lisäksi oma ilmoitustiimimme tarkastaa ilmoitukset ja varmistaa osaltaan niiden laadun. Lisäämme esimerkiksi puuttuvia sijainteja, jos tieto on saatavilla.

Työhakemus – nykyajan rakkauskirje

Kauan, ainakin 20 vuotta sitten, kun aloitin alalla, monet rekrytoijat miettivät esimerkiksi näin:

  • Jos työnhakijasta työpaikan sijainti oman kodin lähellä ja sujuva työmatka ovat avainkriteerinä, hän ei aidosti ole motivoitunut työtehtävästä.
  • Jos työnhakija ei jaksa täyttää seitsemän sivun mittaista hakulomaketta räätälöidysti, niin motivaatio on kateissa.
  • Me emme ehdi asettaa työpaikkailmoituksen kriteerejä erityisen tarkasti – kyllä hakijan pitää löytää meidät muutenkin.
  • Kerromme sitten valituille hakijoille ja muille, jos aika ja jaksaminen riittävät.

Työnhaussa valta tuntui olevan rekrytoijilla ja vastuu työnhakijoilla.

Valta-asetelma on muuttunut:

  • rekrytoijat haluavat palvella työnhakijoita ja hakijat myös odottavat laadukasta palvelua
  • ohjeistukset neuvovat rekrytoijia käsittelemään jokaista työhakemusta kuin rakkauskirjettä
  • työnantajakuva on alan kuuma peruna

Toki ennenkin aina moni rekrytoija on ymmärtänyt hakijoiden ja heidän joukossaan tulevaisuuden tekijöidensä olevan kullanarvoisia. Ja nykyäänkin on paljon huonoa rekrytointia, huonoa viestintää ja hakijoiden kyykytystä. Mutta suunta on ollut selvä.

Yksi on kuitenkin pysynyt. Vaikka some, videot, verkostot ja esimerkiksi Rekrytointi.com Osaajapankki sitä haastavatkin. Ja vaikka se on kauan sitten kuoliaaksi julistettu. Työpaikkailmoitus on edelleen suomalaisen rekrytoinnin kulmakivi*. Sekä terminä, että tapana.

Ennemmin tai myöhemmin tämäkin muuttuu, mutta toistaiseksi me jatkamme työtämme yhdessä työnhakijoiden, rekrytoijien ja alan toimijoiden kanssa laadukkaiden työpaikkailmoitusten ja sen myötä laadukkaiden kohtaamisten puolesta.

Kesä on hienoa aikaa rentoutua, miettiä vapaasti työuraansa ja omia tekemisiään ja… myös hakea työtä tai tekijää. Tervetuloa esimerkiksi kokeilemaan karttahakuamme ja katsomaan millaisia työpaikkoja ja koulutusmahdollisuuksia lomapaikan lähistöltä löytyy. Ja työnhakija: käytä valtaasi, luo osaajaprofiili Osaajapankkiin ja anna rekrytoijan löytää sinut!

Mahtavaa kesää kaikille!

* Molemmista asioista on ihan tuorettakin kyselytietoa: Työmarkkinatorin työpajassa Työpaikkailmoitus klassikkoterminä voitti haastajansa kirkkaasti ja tutkiessamme Rekrytointi.com:n kävijöitä kysyimme 530 vastaajalta ”Miten toivoisit saavasi tietoa uusista työmahdollisuuksista?” Työpaikkailmoitus urasivustolla oli sekä suosituin että vähiten negatiiviseksi koettu vaihtoehto. Myönnän toki auliisti, että oma kyselymme on kohderyhmän osalta hiukan valikoitunut – olemmehan työpaikkasivusto.

PS. Katso myös LAURA:mme kesätervehdys