Suomen ihanteellisimmat työnantajat 2019

LAURA Rekrytointi Oy Paranna työnantajakuvaa, Uutishuone

Lähes 13 000 korkeakouluopiskelijaa vastasi tutkimukseen, mitkä ovat ihanteellisimmat työnantajat Suomessa. Tutkimusyritys Universumin toteuttamasta opiskelijatutkimuksesta* käy myös ilmi, että suomalaisten opiskelijoiden odotukset tulevaisuuden työstään painottuvat työtehtävien monipuolisuuden, työn ja vapaa-ajan tasapainon sekä merkityksellisyyden ympärille. Lisäksi selvitettiin vastaajien ihanteelliset työnantajat.  

Kaupallisen alan opiskelijoiden ihannetyönantajien kärjessä pysyi Finnair (1), toiseksi tuli Google (2) ja kolmanneksi nousi hieman yllättäen Marimekko edellisen vuoden kuudennelta sijalta. Hyviä nousuja tekivät tämän listan Top 20 joukossa Scandic Hotels, TUI Nordic, MTV sekä myös Stockmann.

Kone säilytti kärkipaikkansa Tekniikan alan opiskelijoiden ihannetyönantajana. Toiselle sijalle tuli tänäkin vuonna ABB(2) ja kolmanneksi Wärtsilä(3). Neste nousi sijalle neljä, viime vuoden sijalta 8. Muita kovia nousijoita olivat Sweco, Stora Enso ja A-Insinöörit.

Google säilytti IT-alan opiskelijoiden ihannetyönantajan johtopaikkansa myös tänä vuonna. Toiselle sijalle tuli Microsoft, ja kolmanneksi Supercell. Listan Top 6 säilyi samana kuin 2018, eli IT opiskelijoilla on selkeä ja vakaa kuva itseään houkuttelevista työnantajista. Listan kärkikymmenikössä suurimman huomion vie Finnair, joka on noussut vuodessa sijalta 17, sijalle 8.

Muita tutkittuja aloja olivat Luonnontieteet, Humanistit, Laki sekä Terveysala.

Luonnontieteet Top 3: 1. Luonnonvarakeskus, 2. Suomen Ympäristökeskus, 3. Orion

Humanistit Top 3: 1.YLE, 2. Helsingin Kaupunki, 3. Opetus -ja Kulttuuriministeriö

Laki Top 3: 1. Tuomioistuimet, 2. Oikeusministeriö, 3. Euroopan Unioni

Terveysala Top 3: 1. Terveystalo, 2. Mehiläinen, 3. HUS

Eri alojen opiskelijoiden ihanteellisimmat työnantajat on julkaistu Rekrytointi.comin sivuilla. Katso, mitkä ovat Suomen ihanteellisimmat työnantajat eri alojen opiskelijoiden näkökulmasta ja tutustu näiden työnantajien avoimiin työpaikkoihin. Rekrytointi.com toimii Universumin yhteistyökumppanina Suomessa.”

* Tutkimuksessa haastateltiin loka-huhtikuussa yhteensä 12 633 korkeakouluopiskelijaa, jotka kertoivat näkemyksiään työnantajista ja työelämästä.

 

Lisätiedot:
Mika Sallinen
Maajohtaja, Universum Finland
040 5279149
mika.sallinen@universumglobal.com

 

Lue myös artikkelimme Universumin tutkimuksessa esille tulleista opiskelijoiden palkkaodotuksista ja toiveista työelämän suhteen.

 

Kerro miten voimme auttaa!

Jätä yhteystietosi, niin asiantuntijamme ottavat yhteyttä. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi!

Rekrytointi.com-palvelua, Rekrytointi.com Osaajapankkia ja LAURA™-rekrytointijärjestelmää toimittaa suomalainen ura- ja rekrytointiyritys LAURA Rekrytointi Oy.