Global Talent Study 2018 – Maailman suurin työmarkkinatutkimus

Pekka Miettinen Uutishuone, Vinkkejä kv-rekrytointiin

Rekrytointi.com on mukana The Networkin ja Boston Consulting Groupin (BCG) laatimassa maailman suurimmassa työmarkkinatutkimuksessa, Global Talent Study:ssa (GTS). Kysely tutkii miten digitalisaatio ja globalisaatio vaikuttavat työllisyyteen ja työvoiman liikkuvuuteen maailmanlaajuisesti.

Edellisen kerran kansainvälistä työvoiman liikkuvuutta tutkittiin vuonna 2014, jolloin yli 200 000 työnhakijaa ympäri maailmaa kertoi näkemyksistään työelämästä. Keväällä 2018 kyselyyn vastasi yli 360 000 työnhakijaa 197 maassa. Tällä kertaa myös rekrytoijat ja HR pääsivät kertomaan oman näkökulmansa.

Rekrytoijat voivat hyödyntää tutkimustuloksia ja vahvistaa asemaansa kansainvälisten osaajien houkuttelemiseen. Tutkimustuloksista selviää muun muassa miten digitalisaatio ja globalisaatio vaikuttavat työskentelytapoihin, osaajien kysyntään ja tarjontaan sekä työvoiman liikkuvuuteen maailmanlaajuisesti. Tutkimuksen mukaan työskentely ulkomailla houkuttelee yhä useampaa työnhakijaa Suomessa, ja erityisesti nuoret ovat halukkaita muuttamaan toiseen maahan töihin. Trendi maailmalla menee toiseen suuntaan. Lue millainen työvoimapulan tuplauhka Suomea vaanii.

Lue lisää Decoding Global Talent 2018 -tutkimuksesta.

Vilkaise alta The Networkin lyhyt esittelyvideo tutkimuksesta.

Tutustu lisäksi tarjontaamme osaajien tavoittamiseen ja rekrytoinnin helpottamiseen.