Näin hoituu rekrytointi Kiinassa

LAURA Rekrytointi Oy Vinkkejä kv-rekrytointiin, Vinkkejä työntekijän palkkaamiseen

Teppo HellesSuomalainen Teppo Helles työskentelee Pekingissä Kiinan johtavassa rekrytointiportaaliyrityksessä, ChinaHR.com:ssa, asiakaspalveluiden varatoimitusjohtajana. Hän tietää millaiset rekrytointitavat toimivat Kiinassa ja mikä paikallisessa rekrytointimaailmassa on nosteessa. Helles kertoo nyt oleellisimmat asiat, mitä ulkomaalaisen yrityksen on syytä tietää rekrytoidessaan Kiinassa.

Kun suomalainen yritys miettii rekrytointien hoitamista Kiinassa, mitä kannattaa erityisesti huomioida?

Koska Kiina on niin valtava maa, tärkeintä on olla perillä paikallisista rekrytointi- ja työllisyysmarkkinoista kohdekaupungeissa ja -provinsseissa. On hyvä myös tiedostaa oman firman tai brändin tunnettavuus. Työtehtävästä riippuen on tärkeätä käyttää oikeanlaisia rekrytointikanavia sopivien kandidaattien löytämiseen: Välillä online-rekrytointi ei ole riittävää, jolloin headhunt-palveluiden ohella vaihtoehdoiksi saattaa sopia myös ChinHR.com:in tarjoamat RPO-palvelut. Parhaiten näistä pääsee selville ottamalla meihin yhteyttä LAURA Rekrytointi Oy:n kautta.

Miten rekrytointi Kiinassa eroaa suomalaisesta käytännöstä?

Kiinassa online-rekrytoinnin osalta on melko tärkeää tiedostaa, onko parempi hakea kandidaatteja työilmoitusten kautta vai CV-tietokannan avulla. Bannerit ja työpaikkailmoitukset ovat toimivia vaihtoehtoja, mikäli rekrytoiva yritys on tunnettu tai tehtävänimike on tarpeeksi korkea. Muissa tapauksissa on järkevää käyttää CV-tietokantaa ja lähestyä itse sopivia kandidaatteja. Kiinalaiset ovat melko valmiita kokeilemaan uusia tuulia työn suhteen parin vuoden välein, eivätkä välttämättä ole itse aina niin aktiivisia, kun Kiinassa on hyvin tyypillistä saada puhelinsoittoja rekrytoijilta.

Olet ollut nyt Kiinassa seitsemän vuotta, miten rekrytointi ja osaajien löytäminen on Kiinassa muuttunut?

Viimeisten vuosien aikana suurimmat muutokset ovat olleet headhunting- ja RPO-palveluiden voimakas kehitys. Tämän lisäksi kampus-rekrytoinnin osalta työnantajan brändäämisestä on tullut yhä tärkeämpää. Online-rekrytoinnin suhteen erilaiset sosiaali- ja mobiilimediat ovat vielä melko alku askeleissa, mutta tekevät koko ajan vahvaa tuloa eri muodoissa ja luultavasti tulevat pelaamaan tärkeää roolia seuraavan kolmen vuoden kuluessa.

Miten paljon Kiinassa rekrytoidaan yli maan rajojen?

Kansainvälinen rekrytointi kasvaa eksponentiaalisesti koko ajan. Tällä hetkellä asiakkaidemme pääpaino on haalia takaisin Kiinasta lähteneitä kykyjä, eli kiinalaisia henkilöitä, jotka ovat muuttaneet ulkomaille tutkintojen ja työn perään etsiessään parempaa koulutusta ja työllisyyttä. Kiinassa on jopa oma termi kuvaamaan näitä henkilöitä: haigui eli merikilpikonna. Kansantalouden kiihtyneen kehittymisen myötä näille henkilöille tarjolla olevien työtehtävien kompensaatiot ovat monessa tapauksessa aivan länsimaisissa tasoissa, etenkin johtotehtävissä. Valtaosin siis korkeammalla kuin Suomessa yleensä.

Mitkä ovat tyypillisiä sudenkuoppia Kiinassa rekrytoivalle ulkomaiselle yritykselle?

Työnantajan on tärkeä tiedostaa paikallinen työlainsäädäntö ja sen sallimat vaihtoehdot, joissa myös alueellisia eroja etenkin minimipalkan ja velvollisuuksien suhteen. Tämän takia on tärkeää palkata luotettava taho hoitamaan ja edustamaan henkilöstöasioissa Kiinassa. Työntekijöiden rekrytoinnissa ja pitämisessä on hyvä tiedostaa, kenen kanssa kilpailee samoista kyvyistä ja näin ollen vertailla markkinatilannetta niin kilpailijoiden kuin työntekijöille tarjotun paketin suhteen.

Keitä ChinaHR:n kautta tavoittaa parhaiten?

ChinaHR:n kautta voi tavoittaa oikeastaan kenet vain. Kattavien online- ja offline-palveluiden kautta kuin myös 180 kaupungin kattavan rekrytointiverkoston ja 2,500 työntekijän kautta kaikki on mahdollista. Autamme päivittäin paikallista asiakaskuntaamme selviämään kaikista rekrytointiin liittyvistä haasteista.

__________________________________________________________________________________

ChinaHR.com perustettiin vuonna 1997 ja on täten yksi Kiinan ensimmäisistä online-rekrytointipalvelun tarjoajista. Nykyään se kattaa 180 kaupunkia ympäri Kiinan. ChinaHR.com tarjoaa integroituja rekrytointiratkaisuja työnantajalle sisältäen online-rekrytointipalveluita sekä räätälöityjä offline-rekrytointiratkaisuja. ChinaHR.com on kansainvälisen rekrytointiverkosto The Networkin kautta Rekrytointi.comin yhteistyökumppani Kiinassa. Kauttamme saat lisätietoa ChinaHR.com:n palveluista (info@rekrytointi.com).