Rekrytointijärjestelmä kansainvälisen rekrytoinnin apuvälineenä

LAURA Rekrytointi Oy Vinkkejä kv-rekrytointiin, Vinkkejä työntekijän palkkaamiseen

LAURA™-rekrytointijärjestelmä on täysin suomalainen tuote, mutta se taipuu helposti myös kansainvälisen rekrytoinnin apuvälineeksi. Jos yritys on laajentamassa toimintaansa Suomen ulkopuolelle, kaipaa ulkomaalaista työvoimaa tai on perustamassa yksikköä vaikka Kiinaan, LAURA™-järjestelmällä rekrytointi sujuu yhtä vaivattomasti, kuin kotimaassakin.

Järjestelmästä on tällä hetkellä saatavilla suomen kielen lisäksi kieliversiot englanti, ruotsi, viro, venäjä ja kiina. Kaikilla kielillä perusjärjestelmä toimii kuten suomeksikin, mutta joidenkin kielten kohdalla esimerkiksi integraatioiden tuki saattaa olla suppeampi. Englanninkielinen versio on  kuitenkin aivan yhtä kattava kuin suomenkielinen.

”LAURA™-järjestelmän ehdoton etu kansainvälisessä rekrytoinnissa on sen helppo muokattavuus. Jossakin maissa rekrytointiprosessi on hyvinkin byrokraattinen, toisaalla taas varsin simppeli. LAURA™-järjestelmää käyttäen molemmat sujuvat vaivatta”, sanoo Uranus Oy:n asiakkuusjohtaja Kaarlo Vennervirta.

LAURA™-järjestelmän selainpohjaisuuden ansiosta kansainvälisesti toimiva yritys tarvitsee vain yhden rekrytointijärjestelmän, jota voidaan käyttää ympäri maailman. Tapoja on monia.

”Osalla yrityksistä on yhteen maahan keskitetyt HR-palvelut, joista rekrytointi-ilmoituksia voidaan välittää muihin maihin. Toiset taas tekevät ilmoitukset maakohtaisesti, mutta hyväksyttävät ne tietyssä paikassa. LAURA™-järjestelmässä kaikki rekrytoinnin kanssa työskentelevät voivat viestiä toisilleen prosessien etenemisestä, joten puhelinsoittoja ja sähköpostilistoja ei tarvita”, Vennervirta jatkaa.

Uranuksen LAURA™-asiakkaista muun muassa Kiilto rekrytoi kansainvälisesti. He käyttävät LAURA™-järjestelmää Suomen lisäksi Puolassa, Ruotsissa, Baltiassa, Venäjällä ja IVY-alueella.

”LAURAsta on ilman muuta apua myös kansainvälisesti. Täytyy muistaa, että pelkästään yksi rekrytointi voi poikia yli 100 hakemusta. Tiedämme hyvin mikä tuollaisesta määrästä seuraa työtä. LAURA™-järjestelmän vahvuus on se, että Uranukselta saa tukea nopeasti tilanteessa kuin tilanteessa”, kertoo Kiillon HR Manager Antti Uski.

Kun yritys päättää hyödyntää LAURA™-järjestelmää myös kansainvälisesti, homma hoituu helposti ja nopeasti.

”Kansainvälisen rekrytoinnin aloittaminen LAURA™-järjestelmällä hoituu Uranuksen puolelta yhtä nopeasti, kuin mikä tahansa muukin päivitys”, Kaarlo Vennervirta lupaa.

Lue lisää LAURA™-rekrytointijärjestelmästä täältä.Kansainvälinen rekrytointi rekrytointijärjestelmän avulla