Kohdennettu viesti osaajille tehostaa rekrytointia

Kohdennettu viesti osaajille tehostaa rekrytointia ja tuo rekrytointi-ilmoitukseenne laadukasta liikennettä

Ramona Westersund Uutishuone, Vinkkejä työntekijän palkkaamiseen

Rekrytoinnin ydin ja suurin haaste on tavoittaa juuri oikea osaaja. Rekrytointeja tehdään usein akuuttiin tarpeeseen, jolloin hakuajat ovat lyhyitä ja oikea osaaja tarvittaisiin käytännössä heti töihin. Mahdollisuus, että juuri sopivimmat osaajat näkevät ilmoituksesi oikealla hetkellä, on melko pieni – tämä korostuu erityisesti passiivisten hakijoiden keskuudessa, joita suurin osa hakijoista on. Tästä syystä perinteinen rekrytointi-ilmoitus ei enää nykypäivänä riitä, vaan kohdennettua rekrytointimarkkinointia tulee tehdä laajasti. Eikö olisi hienoa, kun voisit vain lähettää sopiville osaajille viestin ja kannustaa heitä hakemaan tehtävää? Uskotko, kun kerromme että tämä on mahdollista? Rekrytointi.com Osaajapankin kohdennettu viesti osaajille on rakennettu juuri tähän tarpeeseen. Kohdennettu viesti osaajille kasvattaa merkittävästi rekrytointisi osumistodennäköisyyttä laadukkaan hakijajoukon keskuudessa.

Tee kohdennettua rekrytointimarkkinointia osaajille Rekrytointi.comin avulla

Kohdistetut rekrytointikampanjat

Niin kuin kaikessa markkinoinnissa, myös rekrytointimarkkinoinnissa, kohdentaminen on nykypäivänä välttämätöntä. Valtava tietotulva useista lähteistä heikentää mainonnan tuottoarvoa, jos vastaanottaja ei koe nähtyä mainosta itselleen olennaiseksi tai puhuttelevaksi eikä hetki ole hänelle juuri otollinen. Mahdollisuus, että juuri sopivimmat osaajat näkevät ilmoituksesi oikealla hetkellä on melko pieni – tämä korostuu erityisesti passiivisten hakijoiden keskuudessa, joita suurin osa hakijoista on. Jos työnhakija näkee rekrytointi-ilmoituksen, joka ei puhuttele häntä eikä vastaa hänen osaamistaan tai urahaaveitaan, rekrytointimarkkinointiin käyttämäsi eurot on heitetty hukkaan. Moni rekrytoija käyttääkin euronsa nykyään viisaasti kohdistettuihin rekrytointikampanjoihin, joilla sopivan kohderyhmän tavoittaa tehokkaasti eri sosiaalisen median kanavissa tai Google-mainonnan kautta.

Kohdistettujen rekrytointikampanjoiden avulla tavoitat tehokkaasti sekä aktiiviset että passiiviset hakijat. Kampanjoissa kohdistamme työpaikan sopivalle kohderyhmälle asiantuntemuksemme sekä antamiesi kriteerien ja tietojen pohjalta. Hyödynnämme sosiaalisen median kohdentamistietoja, hakusanakäyttäytymistä sekä eri medioita sopivan kohderyhmän tavoittamiseen. Tyypillisesti ilmoitus saa kymmeniätuhansia näyttökertoja erittäin relevantissa kohderyhmässä.

Fakta on kuitenkin se, että vaikka somen ja Googlen kautta tavoittaakin yleensä tehokkaasti kohderyhmään sopivia osaajia, näissäkin kanavissa tietotulva on sellainen, että osalta rekrytointimainontasi menee sielläkin ohi. Eikö olisi hienoa, että voisit vain lähestyä sopivia osaajia suoraan sähköpostitse, jota kuitenkin lähes kaikki, niin aktiiviset työnhakijat kuin passiivisetkin, seuraavat aktiivisesti? Tämä on mahdollista Rekrytointi.com Osaajapankin kautta.

Lue lisää, miten tavoitat passiiviset työnhakijat.

Työpaikkasuositukset

Ensinnäkin Rekrytointi.com Osaajapankin lähes 200 000 osaajalle lähetetään viikoittain tekoälyn kohdentamia työpaikkasuosituksia heidän osaamisprofiiliinsa perustuen. Tällöin Rekrytointi.com-työpaikkasivustolla julkaistu avoin rekrytointi-ilmoituksesi tuodaan viikoittain näkyviin Rekrytointi.com Osaajapankin käyttäjille, joiden osaaminen vastaa avointa tehtävää. Käyttäjien osaamiseen kohdennetut työpaikkasuositukset tekevät rekrytointi-ilmoitukseen ohjautuvasta liikenteestä laadukkaampaa ja työpaikkasuositusten kautta tulevat käyttäjät viettävät todennäköisemmin pidemmän aikaa sivustollamme työpaikkailmoitukseen tutustuen, ja päätyvät myös todennäköisemmin hakemaan työpaikkaa.

Pääset siis hyötymään Rekrytointi.com Osaajapankin kohdennetusta viestinnästä osaajille yksinkertaisimmillaan vain julkaisemalla avoimen tehtäväsi Rekrytointi.com-työpaikkasivustolla.

Esimerkki Rekrytointi.com Osaajapankin käyttäjälle lähetetystä työpaikkasuositusviestistä

Kohdennettu viestintä rajatulle osaajajoukolle

Sen lisäksi, että lähetämme kaikille Rekrytointi.com Osaajapankkiin rekisteröityneille osaajille viikoittain heidän osaamiseensa kohdistettuja työpaikkasuosituksia Rekrytointi.comissa julkaistuista avoimista työpaikoista, voimme lähettää myös eksklusiivisesti vain yhteen työnantajaan ja rekrytointi-ilmoitukseen sidottuja kohdennettuja viestejä tarkasti rajatulle osaajajoukolle. Jos haluat varmistaa, että sopivat potentiaaliset osaajat näkevät varmasti juuri teidän organisaationne avoimen rekrytointi-ilmoituksen, kannattaa sille ostaa lisäpalveluna kohdennettu viesti osaajille.

Kohdennettu viesti osaajille pitää sisällään avoimeen tehtäväänne räätälöidyn eksklusiivisen sähköpostiviestin, joka lähetetään Rekrytointi.com Osaajapankista tarkoin valikoidulle osaajajoukolle. Asiantuntijamme rajaavat sopivan kohderyhmän ja huolehtivat myös viestin sisällöstä ja sen lähettämisestä. Kyseessä on siis tehokas ja optimoitu viestintä avoimesta tehtävästä juuri oikealla kohderyhmälle.

Kohdennettu viesti osaajille on lisäpalvelu, jota tarjoamme kustannustehokkaaseen 400 euron (+ ALV 24%) hintaan. Kohderyhmän koko on 100 osaajaa, jotka omaavat sopivan taustan avoinna olevaan työpaikkaan. Kohdennettu viesti on toteutettavissa myös isommalle osaajakohderyhmälle.

Haluatko kuulla lisää? Ota meihin yhteyttä!

 

Ota yhteyttä

 

Katso myös, millaisia osaajia on Rekrytointi.com Osaajapankissa on tarjolla!

 

Kerro miten voimme auttaa!

Jätä yhteystietosi, niin asiantuntijamme ottavat yhteyttä. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi!

Rekrytointi.com-palvelua, Rekrytointi.com Osaajapankkia ja LAURA™-rekrytointijärjestelmää toimittaa suomalainen ura- ja rekrytointiyritys LAURA Rekrytointi Oy.