Osaajapankissa osaaja ja yritys kohtaavat – Rekrytointi.comin uusi palvelu helpottaa yrityksiä osaajien löytämisessä

Tuukka Lindholm Uutishuone, Vinkkejä työntekijän palkkaamiseen

Yrityksien etsiessä taitavaa väkeä, kovat osaajat voivat olla kiven alla – tai siltä ainakin tuntuu. Suomessa on edelleen huomattava kohtaanto-ongelma siinä, miten rekrytoivat yritykset ja osaajat saadaan saatettua yhteen onnellisten tähtien alla. Rekrytointi.com Osaajapankki syntyi ideasta, että näille kohtaamisille pitäisi tarjota alusta, joka todella toimii – ja hyödyttää kaikkia osapuolia. 

Mikko Kuhalampi Rekrytointi.comista kertoo, että Osaajapankki laitettiin pystyyn vuoden 2018 lopussa. ”Ryhdyimme keräämään osaajien profiileja tietokantaamme ja toiminta lähti kovaan kasvuun.”

Ensimmäisen yhdeksän kuukauden jälkeen Osaajapankista löytyy jo 60 000 osaajaprofiilia, mikä tekee siitä valtakunnan nopeimmin kasvavan osaajapankin. ”Tavoite tälle vuodelle on 100 000 profiilia”, Kuhalampi kertoo.

Osaajapankki avaa ”ovensa” yrityksille

Palvelu on myös uudistumassa: lokakuusta lähtien rekrytoivat yritykset pystyvät selaamaan Osaajapankin profiileja sekä ottamaan suoraan yhteyttä osaajiin. ”Homma toimii siten, että yritykset voivat tehdä hakuja erilaisia kriteerejä käyttäen. Näin voidaan rajata hakijat vaikkapa koulutustason, osaamisalueen, tehtävänimikkeen tai paikkakunnan mukaan”, kertoo Kuhalampi.

”Lisäksi voidaan käyttää vapaata sanahakua, joka löytää vastaavuudet myös käyttäjän CV:n sisältä.”

Uuden palvelun kanssa on tehty rajusti töitä ja erilaisia asiakastestauksia on toteutettu, jotta uudet ominaisuudet on saatu sopimaan yritysten pirtaan. Kuhalampi kertoo, että yrityksiltä saadun palautteen mukaan omatoiminen, räätälöitävissä oleva haku on juuri sitä, mitä tänä päivänä halutaan.

”Pilotoimme palvelua toimittamalla itse viisi sopivinta osaajaa asiakkaalla avoinna olevaan paikkaan. Näin opimme itse, miten palvelua voidaan kehittää. Nyt asiakkaalle annetaan vielä enemmän pelivaraa ja mahdollisuuksia löytää oikeat henkilöt”, hän toteaa.

Osaajapankista löydät tekijöitä laidasta laitaan

Uusi palvelu toimii kuukausiveloitteisesti siten, että asiakas voi valita itselleen parhaiten sopivan palvelutason. ”Palvelutaso riippuu kuukaudessa avattujen profiilien määrästä. Järjestelmän kautta voi tehdä maksuttomia hakuja, jolloin profiilien tiedot ovat anonymisoituja. Kiinnostuttuaan osaajasta tarkemmin, palvelun tilannut rekrytoija voi avata profiilin tarkemmat tiedot.”

Kuhalammen mukaan yrityksessä osattiin arvata Osaajapankin menestyvän, koska vastaavat palvelut maailmalla ovat pärjänneet erittäin hyvin. ”Tällainen CV-pankki ei ole mikään uusi asia kansainvälisessä katsannossa, mutta me halusimme tehdä Suomeen palvelun, joka sopii juuri tänne. Saadun palautteen perusteella olemme onnistuneet tässä varsin hyvin.”

Osaajapankki ei myöskään ole vain milleniaalien rekryareena: Kuhalampi kertoo, että hakijoiden joukossa on kaikenikäisiä.

”Ikähaitari on meillä laaja, mutta isoimmat ikäluokat ovat 20-25-vuotiaat ja 26-30-vuotiaat.”

Tekoälyä tullaan hyödyntämään jatkossa

Rekrytointi.com hyödyntää myös tekoälyä uusien palveluiden ja ominaisuuksien luomisessa. Kuhalampi kertoo, että keväällä starttasi yhteistyökumppanin kanssa toteutettava AI-projekti, joka etsii esimerkiksi ”matchejä” semanttisten asiayhteyksien perusteella.

”Projekti mahdollistaa aivan uudenlaisia törmäytyksiä ja olemme jo nähneet varsin rohkaisevia tuloksia”, paljastaa Kuhalampi.

Tämä artikkeli on  julkaistu alunperin HR Viestissä.

Lue myös:

Rekrytointi.comin Osaajapankki yhdistää työnantajan ja osaavan tekijän

 

Kerro miten voimme auttaa!

Jätä yhteystietosi, niin asiantuntijamme ottavat yhteyttä. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi!

Rekrytointi.com-palvelua, Rekrytointi.com Osaajapankkia ja LAURA™-rekrytointijärjestelmää toimittaa suomalainen ura- ja rekrytointiyritys LAURA Rekrytointi Oy.