Suorahaku Rekrytointi.com Osaajapankin avulla lyhentää rekrytointiin käytettävää aikaa

Suorahaku Rekrytointi.com Osaajapankin avulla – lyhennä rekrytointiin käytettävää aikaa

Ramona Westersund Vinkkejä työntekijän palkkaamiseen

Haluatko lisää hakijoita? Tai löytää tekijän NYT? Silloin avuksi astuu Rekrytointi.com Osaajapankki. Rekrytointi.com Osaajapankki on Suomen nopeimmin kasvava osaajapankki. Löydät 200 000 osaajaprofiilia ja joka kuukausi 5000 uutta! Suorahaku Rekrytointi.com Osaajapankin avulla on helppoa ja rekrytointiin käytettävä aika lyhenee, kun osaajiin voi olla suoraan yhteydessä ilman hakuajan tuomaa viivettä. Tässä artikkelissa annamme vinkkejä Rekrytointi.com Osaajapankin käytön aloittamiseen sekä tehokkaaseen hyödyntämiseen rekrytoinnin välineenä ja lisähakijoiden lähteenä.

Osaajien tavoittaminen ja suorahaku Rekrytointi.com Osaajapankin avulla

Rekrytointi.com Osaajapankki perustettiin vuonna 2019 helpottamaan rekrytoivien yritysten ja työtä hakevien osaajien kohtaamista.

Osaajalle Rekrytointi.com Osaajapankki toimii alustana, jossa hän voi tuoda omaa osaamistaan esille, ylläpitää osaajaprofiiliaan ja tulla löydetyksi potentiaalisille työnantajille. Palveluun luotua osaajaprofiilia pystyy hyödyntämään myös työhakemusten pohjana ja lisäksi osaaja saa joka viikko sähköpostiinsa tekoälyn kohdistamia työpaikkasuosituksia eli tiedon työpaikoista, jotka sopivat hänen osaamiseensa.

Työnantajalle Rekrytointi.com Osaajapankki toimii puolestaan keinona lyhentää rekrytointiin kuluvaa aikaa, kun tehtävään sopivia osaajia voi etsiä itse suoraan palvelusta ja olla yhteydessä osaajiin. Mikäli perinteinen rekrytointi-ilmoitus ei ole tuonut vielä riittävästi hakijoita, palvelusta löydetyille osaajille voi myös vinkata avoinna olevasta tehtävästä lähettämällä kohdistetun viestin, jossa osaajia kannustetaan hakemaan tehtävää.

Osaajahakujen tekeminen Rekrytointi.com Osaajapankin avulla on helppoa ja koko palvelun osaajakantaa pystyy selailemaan anonyymisti, jolloin hakutulokset keskittyvät puhtaasti osaamiseen ja esimerkiksi sijaintiin. Ikä, nimi, kielitaito ja muut yksilöivät tiedot ovat selailuvaiheessa piilotettuina, mikä mahdollistaa monimuotoisuuden edistämisen rekrytoinneissa.

Suorahaku ja osaajan kontaktoiminen on mahdollista, kun työnantaja päättää avata hakijan osaajaprofiilin. Tällöin työnantaja saa lisätietoa osaajasta ja osaajan yhteystiedot.

Lisätietoa Rekrytointi.com Osaajapankin avausmääriin perustuvista käyttöoikeustasoista.

Palvelun käyttöönotto

Voit tehdä Rekrytointi.com Osaajapankkiin joko määräaikaistilauksen tai jatkuvan tilauksen. Tilauksen yhteydessä sitoudut palvelun käyttöehtoihin ja pääset antamaan kaikkien organisaatioonne liitettävien henkilöiden sähköpostiosoitteet. Huomaa, että GDPR-syistä emme tee käyttäjätunnuksia yleisosoitteisiin esim. info@yritys.fi, vaan luomme tunnukset ainoastaan henkilökohtaisiin sähköpostiosoitteisiin. Jos olet jo LAURA™-rekrytointijärjestelmämme käyttäjä, pääset selailemaan osaajia heti samoilla järjestelmätunnuksillasi.

Vastaanotettuamme Rekrytointi.com Osaajapankki -tilauksesi, luomme sinulle tunnukset. Saat sähköpostiisi salasanan ja käyttäjätunnuksen sekä tervetuloviestin. Tervetuloviestissä on mukana kirjautumisosoite Rekrytointi.com Osaajapankkiin. Säilytä viesti ja/tai tallenna kirjautumissivu nettiselaimesi kirjanmerkkeihin.

Kirjautuessasi palveluun näet etusivulla tilaustiedot sekä montako avausta organisaatiollanne on vielä jäljellä ennen seuraavaa resetointipäivää. Jos organisaatiosi on esim. Rekrytointi.com Osaajapankin Pronssi-tason tilaaja, on käytössä 100 avausta 30 päivän aikana, jonka jälkeen avausmäärä nollautuu ja uudelle jaksolle kirjautuu uudet 100 avausta.

Vinkkejä suorahakuun Rekrytointi.com Osaajapankista

Tehtävänimikkeen ja hakutermien määrittäminen

Osaajien suorahaku kannattaa aina aloittaa miettimällä, mikä on tavoiteltu tehtävänimike. Eri yrityksillä voi olla käytössä eri tehtävänimikkeitä samankaltaisiin tehtäviin, joten kannattaa hakea monipuolisesti eri hakunimikkeillä esim. tekninen myyjä, Sales Consult, myyntikonsultti jne.

Hauissa kannattaa tehdä myös kokeiluja eli tehdä haku, avata lupaavanoloinen osaajaprofiili, tutkia profiilissa käytettyjä termejä ja hyödyntää niitä omissa hauissasi. Voit myös miettiä, käyttäisitkö pätkittyä sanaa esim. “sairaanh” (sairaanhoitaja, sairaanhoito).

Hakujen rajaaminen vapaasanahauissa

Rekrytointi.com Osaajapankissa tehtäviä osaajahakuja voi rajata erilaisilla toiminnoilla. Jos kyseessä on oletettavasti vaikeammin täytettävä tehtävä, haut kannattaa pitää laajoina ja hyödyntää monipuolisesti erilaisia hakutermejä. Vapaasanahakuja voi rajata hyödyntämällä palvelun OR-, AND- ja/tai NOT-hakukomentoja. Ei ole merkitystä onko välissä pilkku tai välilyönti tai iso tai pieni kirjain.

Valitse OR-hakuihin hakutermejä, joista joidenkin toivot täyttyvän. Esimerkiksi haulla: myynti päällikkö, saat hakutuloksena kaikki profiilit, joissa on mainittu sana myynti TAI päällikkö tai myyntipäällikkö. Myynti-sana voi olla sanan alussa, keskellä tai lopussa.

AND-hakuihin valitaan hakutermejä, joiden kaikkien tulee täyttyä. Esimerkiksi haulla: myynti päällikkö logistiikka, hakutulokseen tulevat profiilit, joissa esiintyvät KAIKKI määrittämäsi hakutermit. Termien ei kuitenkaan tarvitse olla yhdessä kentässä vaan niitä voi olla täytetyissä kentissä ja osaajan lisäämissä liitteissä.

NOT-hakua käytetään yhdessä OR- tai AND-hakujen kanssa. Esimerkiksi OR-hakuun syötetään hakutermi: toimitusjohtaja ja NOT-hakuun: “toimitusjohtajan assistentti” “toimitusjohtajan sihteeri”. Esimerkin NOT-haussa on käytetty fraasihakua eli heittomerkkejä hakutermien ympärillä. Tällöin haku sulkee siis pois osaajaprofiilit, joista kyseinen hakutermi löytyy tismalleen annetussa muodossa.

Fraasihaku on erinomainen haku haettaessa suurista massoista osaajia eli kun hakutermeinä on termejä, joita löytyy laajalti osaajaprofiileista. Esimerkiksi OR- tai AND-haku: Sales Manager tuottaa hakutuloksia sekä sanoilla Sales että Manager. Mikäli halutaan, että nimenomaan titteli “Sales Manager” löytyy osaajaprofiilista tismalleen tässä muodossa, tulee heittomerkit lisätä halutun fraasin ympärille. Fraasihaku myös nopeuttaa suuriin massoihin kohdistuvia hakuja hieman.

Huomaa, että mikäli käytät hauissa sekä OR-, AND- ja NOT-hakuja, toimii näiden hakujen välillä AND-ehto eli tällöin kaikkien asetettujen hakuehtojen tulee täyttyä.

Osaajien suorahaku on helppoa monipuolisten hakukriteerien avulla.

Osaajien suorahaku on helppoa Rekrytointi.com Osaajapankin monipuolisten hakukriteerien avulla.

Muut keinot hakujen rajaamiseen

Vapaasanahaun lisäksi hakuja voi rajata Rekrytointi.com Osaajapankissa myös esim. postitoimipaikan, maakunnan tai profiilin päivitysajankohdan mukaan. Viimeisimpänä päivitetyt profiilit näkyvät hakutuloksissa aina ensimmäisinä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että vaikka osaaja ei olisikaan päivittänyt osaajaprofiilia hiljattain, ei se tarkoita sitä, etteikö hän olisi välttämättä aktiivinen työnhaussa.

Näytä lisää -valikosta löydät vielä lisää hakuehtoja:

  • Tehtävänimike-haku, jossa onnistuu myös haun rajaaminen vain viimeisimpään tehtävänimikkeeseen.
  • Koulutustaso-haku, jolla voi rajata osaajia ylimmän suoritetun tutkinnon mukaan.
  • Haku, joka kohdistuu osaajan täyttämiin valintoihin koskien uutta työtä: esim. haluttu osaamisalue, työsuhteen tyyppi tai työaika.
  • Kielitaito-haku

Esimerkki: Voit hakea sosiaali- & terveysalan määräaikaisuuksista kiinnostuneen ruotsia osaavan henkilön.

Hakujen tallentaminen

Kun olet työstänyt hyvät hakukriteerit, nimeä hakusi ja tallenna se omiin tallennettuihin hakuihin uudelleen käytettäväksi.

Kun haluat hyödyntää tallennettuja hakukriteerejäsi, löydät ne Osaajahaku-otsikon alla valikossa. Näin sinun on siis helppo palata etsimään haluttuja osaajia, kun tallennetut hakukriteerit saa ladattua suoraan näkyviin ja käynnistettyä haun uudelleen.

Osaajavertailu

Jos rekrytointiprosessissa on mukana useampia rekrytoijia ja/tai haluat vertailla osuvimpia osaajia, voit muodostaa avatuista profiileista omia suosikkilistoja eli siirtää valitut osaajat osaajavertailuun.

Tällöin kaikki organisaatiosi jäsenet pääsevät katsomaan avattujen profiilien tiedot ja vertailemaan osaajia ennen suorarekrytoinnissa etenemistä. Lokitietoihin jää viesti muille, kuka avasi kyseisen profiilin.

Aloita nyt suorahaku Rekrytointi.com Osaajapankin avulla

Hankkimalla tunnukset Rekrytointi.com Osaajapankkiin voitte etsiä teille sopivia osaajia 200 000 osaajan joukosta. Tilaamalla käyttöoikeuden Osaajapankkiin, saat oikeuden tehdä hakuja koko osaajamäärän laajuudelta ja avata profiileja valitun palvelutason sisältämän määrän. Selattavat profiilit ovat anonymisoituja, ja palvelutaso määrittyy kuukaudessa avattavien profiilien määrän perusteella.

 

Tilaa Rekrytointi.com Osaajapankki

 

Loppuun vielä vinkki! Mieti asia myös toisin päin. 200 000 osaajaa palvelussamme saa viikoittain työpaikkasuosittelut. Lähetämme siis joka kuukausi yli 400 000 viestiä, joissa mukana voi olla sinun rekrytointi-ilmoituksesi. Julkaise siis ilmoitus Rekrytointi.comissa ja saa ilmoituksellesi kohdistetumpaa liikennettä tekoälypohjaisen suositteluviestin avulla.

 

Julkaise ilmoitus Rekrytointi.comissa