Helpoin tapa löytää töitä – Löydä. Hae. Tule löydetyksi.

Löydät tältä sivulta vastauksia työnhakijoiden usein esittämiin kysymyksiin.
Mikäli sinulla on kysymyksiä, jotka koskevat työpaikan hakemista, ota yhteyttä siihen ilmoittajaan, jonka paikkaa olet hakemassa. Ilmoittajan yhteystiedot löydät kyseisestä työpaikkailmoituksesta.

Kaipaatko apua urasi kehittämiseen?
Katso työnhaku- ja uravinkkimme osoitteessa: rekrytointi.com/tyonhaku

Yrityksen yhteystiedot löydät ilmoituksesta tai yrityksen verkkosivuilta. Mikäli rekrytointi-ilmoituksessa on ilmoitettu kysymyksiin vastaavan yhteyshenkilön yhteystiedot, ota häneen yhteyttä. Rekrytointi.com ei rekrytoi henkilöstöä yrityksille, vaan listaa avoimia työpaikkoja osaajien löydettäväksi.
Jotkut yritykset käyttävät LAURA™ rekrytointijärjestelmää rekrytoinnin apuna, jolloin pääset hakuaikana muokkaamaan hakemustasi. Etsi oikea rekrytointi-ilmoitus ja klikkaa ”muokkaa hakemustasi”. Ensimmäisen hakemuksen lähettämisen yhteydessä olet saanut tunnukset, joita käyttämällä pääset kirjautumaan sisään ja muokkaamaan hakemustasi. Jos olet unohtanut salasanan, voit tilata uudet painamalla ”oletko unohtanut salasanasi?” Muista tarkistaa roskapostikansio ja käyttää tunnustasi oikeassa muodossa.
Rekrytointi.com ei rekrytoi yrityksille työntekijöitä, voimme vain auttaa sinut rekrytointi-ilmoitusten äärelle ja antaa vinkkejä työnhakuun. Katso siis työnhakuvinkit (suomeksi ja englanniksi), tarkista rekrytointi-ilmoitukset sivuiltamme, luo Osaajaprofiili ja laita Hakuvahti päälle.
Jos haluat poistaa hakuvahtisi tai muokata sitä, voit käydä muokkaamassa, poistamassa käytöstä tai poistamassa kokonaan luomasi hakuvahdin osoitteessa https://rekrytointi.com/hakuvahdit/. Kirjautumisen jälkeen sinulle aukeaa näkymä, jossa näet luomasi hakuvahdit. Myös hakuvahti-viestissä on tulosten alapuolella suora linkki, josta voit perua hakuvahtisi. Voit myös poistaa kaikki tietosi palvelustamme (myös hakuvahdin). Lähetä silloin sähköpostia osoitteeseen info@rekrytointi.com. Me vastaamme sinulle viestillä, jossa pyydämme sinua vahvistamaan, että todella itse lähetit poistopyynnon. Vastattuasi sähköpostiin, ja näin vahvistettuasi, että todella olet itse pyytänyt tilin poistoa, aloitamme tilin poistamisen järjestelmästämme. Profiilin poistossa voi kestää 3–4 viikkoa.
Rekrytointi.com listaa avoimia työpaikkoja. Löydät täältä myös työnhakuvinkkejä ja voit laittaa päälle hakuvahdin. Pääset myös luomaan Osaajaprofiilin, jota käyttämällä olet helpommin työnantajien löydettävissä ja sinua kiinnostavien työpaikkojen hakeminen helpottuu. LAURA™ on työnantajien käyttämä järjestelmä, jonka avulla rekrytointiprosessi hoituu helposti. Työnhakijalla voi olla tunnukset LAURAn puolelle, jos hän on hakenut LAURA-järjestelmää käyttävän työnantajan työpaikkaa. Näillä tunnuksilla työntekijä pääsee muokkaamaan hakemustaan.
Voit käydä muokkaamassa, poistamassa käytöstä tai poistamassa kokonaan luomasi hakuvahdin osoitteessa https://rekrytointi.com/hakuvahdit/. Kirjautumisen jälkeen sinulle aukeaa näkymä, jossa näet luomasi hakuvahdit. Myös hakuvahti-viestissä on tulosten alapuolella suora linkki, josta voit perua hakuvahtisi.
Viemällä hiiren hakuvahdin päälle näet erilaisia toimintoja, joita voit hakuvahdin suhteen tehdä:
  • Voit muokata hakuvahtiasi, jotta se vastaisi paremmin sinua kiinnostavia työpaikkoja.
  • Jos haluat poistaa hakuvahdin kokonaan käytöstä, paina ”Poista”.
  • Jos haluat jättää hakuvahdin käyttäjätunnuksellesi, mutta et halua sen olevan aktiivinen, paina ”Poista käytöstä”.
Jos haluat myöhemmin aktivoida tekemäsi hakuvahdin, paina ”Ota käyttöön”. Kun olet poistanut hakuvahdin käytöstä, sinulle ei enää tule sähköpostiviestillä tietoa avoimista, sinua kiinnostavista uramahdollisuuksista.
Rekrytointi.com’issa voit hakea alueesi työpaikkoja määrittelemällä hakukriteereihin tietyn alueen. Ota seurantaan myös oman kuntasi avoimia työpaikkoja listaava Facebook -sivumme! Omaa osaamistasi vastaava työnhaku taas kannattaa käynnistää laittamalla Hakuvahti päälle. Pääset hakuvahtiin tästä linkistä. Kirjautumisen jälkeen sinulle aukeaa näkymä, jossa näet luomasi hakuvahdit. Myös hakuvahti-viestissä on tulosten alapuolella suora linkki, josta voit perua hakuvahtisi. Jos salasana on unohtunut, niin saat sen täältä: https://rekrytointi.com/omat-tiedot/salasana-unohtunut/.
Emme tarjoa henkilökohtaista uraohjausta. Rekyrtointi.com:sta löydät kuitenkin paljon erilaisia artikkeleita työnhakuun liittyen. Seuraa meitä myös somessa, missä jaamme paljon vinkkejä liittyen työnhakuun.
Rekrytointi-ilmoituksessa on joko linkki tai sähköposti johon hakemuksen voi lähettää. Varmista oikea sähköpostiosoite kopioimalla osoite huolellisesti. Joskus on myös hyvä tarkistaa oman sähköpostiosoitteen ammattimaisuus. Suositut sähköpostiosoitteet 90-luvulta eivät välttämättä pääse palomuurien läpi (esim. xnkisuliini@esimerkki.com). Paras sähköpostiosoite on yleensä oma etu-ja sukunimesi. Jos olet hakenut käyttäen yrityksen Laura™ -järjestelmää, pääset muokkaamaan hakemustasi hakemuksen ”muokkaa hakemustasi” painikkeen kautta.
Yritys listaa yleensä ilmoitukseen aikahaarukan, jonka jälkeen he ilmoittavat hakijoille hakuprosessista. Mikäli sinua mietityttää hakuprosessissa jokin, ota rohkeasti yhteyttä rekrytointi-ilmoituksen listanneeseen yritykseen. Etsi sopivaa yhteydenottokanavaa joko ilmoituksesta (esim. paikasta lisätietoja tarjoavaan henkilöön) tai yrityksen verkkosivuilta (esim. yrityksen infosähköposti).
Rekrytointi.com Osaajapankki-sivun oranssista Kirjaudu osaajaprofiiliisi -painikkeesta. Jos olet unohtanut salasanasi/käyttäjätunnuksesi, saat tilattua ne Tunnus/salasana hukassa? -painikkeesta. Jos tunnus ei löydy Saapuneet-kansiosta, kannattaa tarkistaa myös Roskaposti-kansio. Rekrytointi.com:n unohtuneen salasananan saat täältä.
Rekrytointi.com Osaajapankissa voit luoda Osaajaprofiilin, joka helpottaa eri työnantajien rekrytointi-ilmoituksiin vastaamista. Saat Rekrytointi.com Osaajapankista valmiin pohjan, eikä kaikkia ilmoituksiin tarvittavia tietoja tarvitse täyttää joka kerta, vaan järjestelmä täyttää tiedot puolestasi. Osaajaprofiili on myös tiettyjen työnantajien nähtävillä ja tätä kautta työnantajat voivat löytää tekijän ilman rekrytointi-ilmoitusta. Työnantaja voi siis ottaa sinuun yhteyttä suoraan Rekrytointi.com Osaajapankin kautta ja kutsua haastatteluun!
Hakemuksen perustiedot eli nimi, asuinpaikka, yhteystietosi, sekä lisäämäsi CV.
Käyttäjätunnusta ei valitettavasti voi valita itse. Salasanan voit käydä vaihtamassa kirjautumalla Rekrytointi.com Osaajapankkiin ja siellä asetuksista voit vaihtaa salasanaksi oman, itselle helpomman salasanan.
Työkokemussarakkeet on rajattu kymmeneen ja koulutussarakkeet viiteen kappaleeseen.
Jos profiilin tila on ”piilotettu”, vain osaaja itse näkee sen sisällön. Jos tila on ”näkyvissä”, rekrytoivat työnantajat voivat nähdä kaikki profiiliin syötetyt tiedot. Etunimi, sukunimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero näkyvät piilotettuina kirjautuneelle työnantajalle. Työnantaja näkee nämä tiedot, kun hän päättää avata profiilisi.
Pääset muokkaamaan osaajaprofiiliasi etusivulla olevasta ’’muokkaa’’-painikkeesta. Muokkaus-sivun alalaidassa olevasta pudotusvalikosta voit vaihtaa profiilisi julkisuuden tilan (näkyvissä tai piilotettu).Paina lopuksi esikatsele ja lähetä-painiketta, jolloin pääset tarkastelemaan tekemiäsi muutoksia. Paina lopuksi yläosassa olevaa ’’tallenna osaajaprofiili’’-painiketta tallentaaksesi muutokset.
Voit poistua postituslistalta painamalla viestin yläosassa olevaa ’’poistu postituslistalta’’-painiketta. Sama painike löytyy myös viestin alaosasta.
Pääset poistamaan osaajaprofiilisi kirjautumalla Rekrytointi.com Osaajapankkiin Osaajapankki-sivun oranssista Kirjaudu osaajaprofiiliisi -painikkeesta. Kirjautumisen jälkeen Osaajaprofiilissasi on mahdollisuus valita kohta “Poista”. Jos olet unohtanut salasanasi/käyttäjätunnuksesi, saat tilattua ne Tunnus/salasana hukassa? -painikkeesta. Jos tunnus ei löydy Saapuneet-kansiosta, kannattaa tarkistaa myös Roskaposti-kansio.