Lomautus uhkaa – mikä neuvoksi?

Mikko Kuhalampi Apua uran eri vaiheisiin, Etusivu - työnhakuvinkit

Yhteiskunnan ja maailman muutoksilla voi olla merkittävä vaikutus yritysten toimintaan. Odottamattomissa ja haastavissa tilanteissa yrityksellä voi olla edessä YT-neuvottelut, jotka voivat johtaa työntekijöiden lomautuksiin tai pahimmassa tapauksessa irtisanomisiin. Tämä on molemmille osapuolille kova paikka. Jos lomautus tai irtisanominen sitten osuu omalle kohdalle, mitä seuraavaksi?

Ei hätää! Et ole ainoa, joka on tällaisen tilanteen edessä

Lomautus tai irtisanominen on aina ikävä tilanne. Siinä ei kuitenkaan ole mitään hävettävää etkä varmasti ole ainoa, joka on saman tilanteen edessä. Lomautusta tai irtisanomista ei kannata ottaa henkilökohtaisesti, vaikka se pahalta tuntuukin. Tilanne kannattaa pyrkiä kääntämään eduksi ja pysähtyä miettimään oman uran suuntaa.

Oma talous voi tietysti ottaa hetkellisesti osumaa ja tässä kohdassa varmasti kannattaakin käydä omia kuluja läpi ja miettiä, voisiko niistä karsia jotain. Kääntyminen ammattijärjestön, työttömyyskassan tai KELAn puoleen korvauksien hakemisessa on myös ajankohtaista. Kannattaa katsoa läpi myös TE-toimistojen palvelut, sillä TE-toimistojen ensisijainen tehtävä on tukea työttömäksi jääneitä työllistymään.

CV ja profiilit kuntoon

Lomautus- tai irtisanomisuhka on usein viimeistään se hetki, jolloin tulee tarve päivittää omat tiedot ajan tasalle. CV:n päivittäminen työnhakukuntoon on totta kai monelle se ensimmäinen askel. Katso vinkkimme, miten teet hyvän CV:n.

Sosiaalinen media kannattaa muistaa työnhaussa ja myös sitä kautta voi hakea puhtia työnhakuun. Sosiaalisessa mediassa työnhakija voi verkostoitua ja markkinoida osaamistaan. Katso vinkkimme somen hyödyntämiseen työnhaussa.

LinkedInin lisäksi osaajaprofiili kannattaa aktivoida myös erilaisissa CV-pankeissa. Osaajaprofiilin luonti Rekrytointi.com Osaajapankkiin onnistuu helposti täältä! Eikö olisikin mukavaa tulla headhuntatuksi?

Oman osaamisen kehittäminen

Vapautuvaa aikaa on suositeltavaa käyttää myös itsensä kehittämiseen. Kouluttautumalla on mahdollista selättää myös muut työelämän haasteet. Koulutusmahdollisuuksia löytyy aina yksittäisistä kursseista laajempiin kokonaisuuksiin. Kannattaa seurata erityisesti oman alan uutisointia ja lukea myös kirjoja aiheesta. Varsinkin, jos hankala tilanne jatkuu pidempään, on työnhaussa helppo osoittaa oma aktiivisuus käydyillä kursseilla ja koulutuksilla. Rekrytointi.comissa julkaistut avoimet koulutukset löydät täältä!

Luitko jo nämä jutut?

Avoimet työpaikat

Hae työpaikkoja osoitteessa rekrytointi.com

Avoimet koulutuspaikat

Hae avoimia koulutuspaikkoja osoitteessa rekrytointi.com