osaajapankki

Rekrytointi.com Osaajapankki ratkaisuna työnhaussa

Mikko Kuhalampi Apua uran eri vaiheisiin

Työnhaku. Rekrytointi. Pitkiä ja raskaita prosesseja. Vai onko?

Usein kuulee puhuttavan tilanteesta, jossa työtä hakevat ihmiset kertovat työtilanteen olevan huono, ja että omasta kotikaupungista on haasteellista löytää töitä. Samalla paikalliset kasvavat yritykset kertovat suurimmaksi esteeksi kasvulle osaavan työvoiman löytämisen. Voidaan puhua työvoiman kohtaanto-ongelmasta.

Nykypäivänä tilanne on kiristynyt entisestään. Rekrytointia tehdään aktiivisesti, mutta osaajien tavoittaminen on yhä haastavampaa. LAURA™-järjestelmää käyttävät työnantajat tekivät palvelumme kautta yli 26 000 rekrytointia vuonna 2018, saman luvun ollessa noin 20 000 vuonna 2017. Tästä huolimatta järjestelmän kautta jätettyjen hakemusten määrä oli vuonna 2018 huomattavasti pienempi kuin vuonna 2017: organisaatiot saivat noin 30 % vähemmän hakemuksia työpaikkaa kohden. Muutos on suuri, ja rekrytoivien organisaatioiden täytyy löytää uusia tapoja osaajien löytämiseen rekrytoinnin vaikeuduttua huomattavasti.

Digitaalisen rekrytoinnin pitkäaikaisena toimijana meillä on mahdollisuus vaikuttaa tähän yhteiskunnalliseen ongelmaan, ja haluamme tarttua siihen. Tarjoamalla apua työnantajan ja työntekijän kohtaamisessa mahdollistamme rekrytointiprosessin tehostumisen organisaatioissa ympäri Suomen.

Rekrytointi.com Osaajapankki

Olemme tuoneet markkinoille uuden tuotteen, Rekrytointi.com Osaajapankin. Työnantajat voivat etsiä palvelusta uusia tekijöitä avoimiin tehtäviinsä, kun taas osaajat voivat parantaa mahdollisuuksiaan tulla löydetyksi työmarkkinoilla lisäämällä oman profiilinsa palveluun. Antamalla mahdollisimman kattavan kuvauksen osaamisestaan, osaaja pystyy erottumaan massasta. Rekrytointi.com Osaajapankin kautta haluamme siis tuoda osaajat ja työpaikat yhteen. Tavoitteenamme on lyhentää työttömyysaikoja ja vähentää epäonnistuneita rekrytointeja. Osaajat saavat työtarjouksia työpaikoista, joita he eivät muutoin olisi löytäneet.

Aloitimme profiilien keräämisen marraskuussa 2018, ja Rekrytointi.com Osaajapankin koko on tällä hetkellä jo yli 20 000 profiilia. Uskomme rikkovamme 100 000 osaajan rajapyykin syksyllä 2019. Tällä määrällä Rekrytointi.com Osaajapankki on Suomen suurin. Haluamme luoda palvelun, joka helpottaa osaajan ja työnantajan kohtaamista merkittävästi.

Osaaja, nyt on sinun mahdollisuutesi parantaa näkyvyyttäsi työmarkkinoilla lisäämällä profiili Rekrytointi.com Osaajapankkiin! Voit erottua joukosta osaajapankissa kertomalla tarkkaan osaamisestasi, ja työtehtävistä, joita haluaisit tehdä tulevaisuudessa. Myös kirjoittamalla osaamisalueitasi listauksena perusmuodossa, voit osua tehokkaammin rekrytoijien hakuihin.


Tekstin kirjoittaja Mikko Kuhalampi toimii Rekrytointi.com Osaajapankin tuotepäällikkönä.

Luitko jo nämä jutut?

Avoimet työpaikat

Hae työpaikkoja osoitteessa rekrytointi.com