Kirjaa harrastukset ansioluetteloon

Laura CV, Työnhaku

Voivatko harrastukset vaikuttaa työpaikan saamiseen? Lue meille lähetetty tarina, jossa ennustetaan harrastusten vaikuttavan työllistymiseen!

”Olin juuri valmistunut korkeakoulusta ja etsin työtä. Melkeinpä epätoivoisesti. Olin käynyt monessa työhönottohaastattelussa, mutta paikkaa vain en ollut onnistunut saamaan. Olin taas kerran menossa haastatteluun enkä elätellyt turhia toiveita lopputuloksesta. Haastattelun aikana haastattelija, joka oli firman johtaja, luki käytännössä ääneen mumisten hakupapereitani. Häntä hämmästytti yksi rivi harrastuksistani cv:ni loppupuolessa: Mainitsin harrastavani kädestäennustamista. Hän pyysi minua antamaan näytteen taidoistani. Eipä siinä auttanut muu kuin tarttua ojennettuun käteen. Tutkailin kättä ja kerroin sitten hänelle hiukan hänen luonteestaan ja tulevaisuudestaan ja sanoin lopuksi reippaasti: ”Näen tästä senkin, että aiotte ottaa minut työhön.”

Runsaan viikon kuluttua aloitin työnteon yrityksessä.”
—————-
Saimme edellä esitetyn kirjoituksen lukijalta.  Työllistyminen tapahtui varsin mielenkiintoisella tavalla ja osoittaa jokaisen tilanteen ja harrastusten merkityksen työhaastattelussa.

Ansioluettelon loppussa kannattaa aina mainita muutamalla sanalla omista harrastuksista. Harrastukset kertovat hakijan persoonasta ja voivat osoittautua työhaastattelussa mielenkiinnon herättäjiksi, niin kuin edellä mainitussa tapauksessakin kävi. Jutustelu voi johtaa tuttavuuteen ja kynnys työsuhteen tarjoamiseen madaltuu merkittävästi työnantajapuolella.

Muista kuitenkin, että olet hakemassa työpaikkaa eikä harrastuksia ole syytä korostaa muun osaamisesi kustannuksella. Hakemukseen kannattaa jättää vain myönteisimmin sinua personoiva harrastus. Harrastuksesi ovat kuin pippuri keitossa: mahdollisesti tarpeen, mutta jos suola puuttuu ei pippurilla ole merkitystä.