Franchising on nopeasti laajeneva yrittäjyyden muoto. Mitä se oikein on ja millaisia asioita franchising-sopimus pitää sisällään? Mitä franchising-yrittäjä saa tai ei saa tehdä? Mitkä ovat toimiluvan antajan velvollisuudet uutta yrittäjää kohtaan? Franchising -yrittäjyys perustuu yksinkertaisimmillaan siihen, että jokin suuri ketju jakaa yrittäjyysoikeuksia niitä hakeville. Suurimpia laajalti tunnettuja franchising-ketjuja Suomessa ovat McDonald´s, R-kioskit, Kotipizza ja The Body Shop. Yrittäjä maksaa toimiluvasta …
Miten kevytyrittäjyys eroaa yrittäjyydestä? 6 syytä aloittaa ensin kevytyrittäjänä
Oletko aina haaveillut yrittäjyydestä, mutta jokin siinä jännittää niin kovasti, ettet ole vielä tarttunut toimeen? Yrittämiseen kuuluu aina riskinotto, mutta riskiä voi madaltaa esimerkiksi testaamalla liikeideaa ensin kevytyrittäjänä. Kevytyrittäjyys on melko uusi työn tekemisen tapa, joka mahdollistaa yrittäjämäisen työskentelyn ilman oman yrityksen perustamista. Se sopii sinulle loistavasti, jos liikeideasi ytimessä on oma osaamisesi. Esimerkiksi konsultille, sisällöntuottajalle tai maalarille kevytyrittäjyys sopii …
Minustako yrittäjä? Yrittäjäyhteisön avulla kohti menestyvää yritystä
Oman yrityksen perustaminen on monelle tapa työllistyä ja päästä tekemään juuri itseä kiinnostavia asioita. Yrittäjä saattaa kuitenkin välillä tuntea olevansa yksin asiansa kanssa ja toimivien verkostojen löytäminen voi olla haastavaa. Osa saattaa myös näistä syistä jättää yrityksen perustamatta. Apua on onneksi saatavilla! Lue, miten Niko Kajala löysi Suomen suurimmasta yrittäjäyhteisöstä apua yrittäjyyteen. Alta löydät myös Nikon neljä muuta konkreettista vinkkiä, …
Yrittäjät eivät halua työskennellä pelkästään työpaikalla
Tänä vuonna on puhuttu paljon etätöistä ja sen kiinnostavuudesta työntekijöiden näkökulmasta. Mutta miten on yrittäjien ja yrittäjyydestä kiinnostuneiden laita? Ovatko yrittäjät kiinnostuneita etätöistä? Me otimme selvää! Kevään ja kesän 2020 aikana tehdyssä kävijätutkimuksessamme tiedustelimme kävijöiden etätyökiinnostusta. Tuloksista huomasimmekin jo, että henkilön koulutustasolla on suora yhteys etätyön kiinnostavuuteen. Tuloksista ilmeni kuitenkin myös toinen mielenkiintoinen seikka. Yrittäjät ja yrittäjyydestä kiinnostuneet henkilöt, joiden …
Yrittäjyys on varteenotettava uravaihtoehto nuorelle
Korkea koulutus ei enää takaa automaattisesti töitä etenkään pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Oman yrityksen perustaminen on monelle tapa työllistyä ja päästä tekemään itseä kiinnostavia asioita. Finnvera rahoittaa nuoria yrittäjiä lainoin ja takauksin. Kun Reetta Karppinen, 34, valmistui äidinkielen ja kirjallisuuden opettajaksi, olivat uranäkymät heikot Karppisen kotiseudulla Keski-Suomessa, jossa hän halusi pysyä. Huonojen työllistymisnäkymien vuoksi Karppinen teki rohkean päätöksen yritystoiminnan aloittamisesta ja perusti …
Uusia yrityksiä syntyy koko ajan
Heikosta taloustilanteesta huolimatta uusia yrityksiä syntyy jatkuvasti. Yksi merkittävä apu uuden yrityksen perustamiseen on Uusyrityskeskusten neuvonta. Tammi-syyskuussa 2014 aloitti Uusyrityskeskusten neuvonnan avulla 6000 uutta yritystä. Määrässä on nousua 2 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verraten. ”Taloustilanteeseen nähden tulos on ilahduttava. Lukujen taustalla vaikuttaa alueelliset erot ja paikalliset tapahtumat. Työttömien osuus uusyrityskeskusten asiakkaista on nousussa. Sivutoimiyrittäjyys on lisääntynyt jo jonkin aikaan. …
Yrityksen perustaminen – Näin se tehdään
Onko sinulla timanttinen liikeidea, jonka haluaisit laittaa käytäntöön? Suunnitteletko yrittäjäksi ryhtymistä, mutta et oikein tiedä, miten yrityksen perustaminen käytännössä onnistuu? Näillä vinkeillä pääset alkuun yrittäjän uralla! Yrityksen perustaminen askel kerrallaan Tee liiketoimintasuunnitelma Valitse yritysmuoto Keksi yritykselle nimi Hanki rahoitus Selvitä tarvittavat luvat Tee perustamisilmoitus Suojaa liikeidea Muut tärkeät seikat 1. Tee liiketoimintasuunnitelma Mieti, miten saat liiketoimintasi kannattamaan. Millä hinnalla myyt …
”Yrittämisen ei tarvitse olla ryppyotsaista”
Sisältöstrategiatoimisto Vapa Media Oy:n perustajakaksikko Ida Hakola ja Ilona Hiila palkittiin keväällä 2014 vuoden nuoriksi helsinkiläisiksi yrittäjiksi. Vuonna 2010 perustetun yrityksen kasvu on ollut huimaa. Ida Hakola kertoo omia ajatuksiaan yrittämisestä ja yrittäjäksi ryhtymisestä. Helsinkiläinen sisältöstrategiatoimisto Vapa Median liikeidea syntyi perustajien työelämässä tekemistä huomioista. Ennen Vapa Median perustamista sekä Hakola että Hiila työskentelivät erilaisissa media-alan ja viestinnän työtehtävissä. Kaksikko kiinnitti …
Oppilaitoksen osuuskunta – Nuoren luontevin reitti yrittäjyyteen
Yrittäjyyden suosio uravaihtoehtona on lisännyt paljon suosiotaan nuorten keskuudessa. Valitettavaa vain on, että yrittäjyyteen kouluttautumiseen on vähän hyviä mahdollisuuksia suomalaisessa yhteiskunnassa. Osuuskunta voisi olla toimiva keino saada yrittäjyys helposti mukaan opiskelijoiden elämään. Useissa kouluissa ja oppilaitoksissa on kasvavassa määrin yrittäjyyteen liittyvää koulutusta. Paras esimerkki lienee Jyväskylän AMK:n Tiimiakatemia. Tiimiakatemiassa pystytetään osuuskuntamuotoisia yrityksiä koko amk-opiskelun kestäväksi ajaksi ja nämä oikeat osuuskunnat ovat …
Haluatko yrittäjäksi opiskelijana?
Yrittäjäksi aikoville suunnatut oppaat korostavat usein yrittämisen vaikeutta ja sen asettamia vaatimuksia. Päätoimisen yrittäjän on syytä suhtautua varoituksiin vakavasti. Nuori voi kuitenkin lähteä yrittäjäksi opiskelijana, mikä tarjoaa erilaisen näkökulman yrittämiseen: yrittäminen voi olla harrastus, jolloin useimmat varoitukset voi unohtaa. Kokeilemalla yrittäjyyttä esimerkiksi opiskeluaikana saa valmiuksia päätoimiseen yrittämiseen myöhemmin. Opiskelun aikana kaikki aika ei vielä mene työn ja perheen parissa. Omaa yritystä …
Yrittäjä pienestä pitäen
Yrittäjä Päivikki Palosaaren elämysmatkailuun erikoistuneet hotelli- ja ravintolayritykset työllistävät Levillä ja Kemissä ympäri vuoden noin 160 ihmistä ja sesonkiaikoina yli 300. Hän onkin Lapin suurimpia yksityisiä työnantajia. ”Työelämäni alkoi käpyjä keräämällä pikkutyttönä. Piti etsiä suon reunasta niin pieniä puita että yletti oksiin”, kertoo Päivikki Palosaari. Siemenkäpyjen keruu on osa metsätalouden tuotantoketjua. ”Perheessä ei ollut yrittäjiä mutta mie tiesin jo pienenä …
- Page 1 of 2
- 1
- 2