Heikki Vienola

Yrittäjätarina: Autotalli-yrittäjä nousi kansainvälisen pörssiyhtiön johtoon

Rekrytointi.com Haluatko yrittäjäksi, Yrittäjätarinoita

Pörssinoteeratun toimistotarvikealan konsernin, Wulff-Yhtiöt Oyj:n pääosakas ja vetäjä Heikki Vienola aloitti yrittäjäuransa kirjaimellisesti autotallista. Kansainvälistynyt konserni työllistää lähes 500 ihmistä, pääosan myynnissä. Tässä Heikin yrittäjätarina.

”Yrittäjän esteet ovat madaltuneet sinä aikana, kun olen 80-luvun alkupuolelta ollut yrityselämässä”, tietää Heikki Vienola, Wulff-Yhtiöt Oyj:n konsernijohtaja.

Kun hän itse aloitti yrittäjäuransa, toimiston virkaa toimitti autotalli. Ennen ensimmäisen yrityksensä perustamista Vienola sai ylioppilaslakkinsa 1980 Meilahden lukiosta, kävi laivaston ja marssi sitten Kauppakorkeakouluun.

”Kauppakorkeakoulu tuntui luonnolliselta valinnalta”, hän sanoo.

Vienola perusti vuonna 1984 ensimmäisen firmansa, Vinstockin, joka edelleen kuuluu Wulff-konserniin. Vinstock alkoi arkistolaatikoiden myynnillä autotallista käsin kahden miehen firmana.
Pian yritystoiminta alkoi laajentua.

”Rakensimme valtakunnallista organisaatiota Vinstockille 1980-luvulla”, Vienola muistaa.

Vinstock markkinoi toimistotarvikkeita, jotka yrityksen myyjät saivat nopeasti leviämään ympäri Suomen. Yrityksen kasvu oli huimaa. Kun Vinstock oli kasvanut maailmanlaajuiseksi toimistotarvikkeiden markkinoijaksi, sille tarjottiin myytäväksi ATK-oheistuotteita ja ergonomiatuotteita. Näitä varten perustettiin uusi yritys, Beltton Oy, vuonna 1990. Siitä alkoi Vienolan suunta kohti pörssiyrityksen johtoa.

Vuonna 1999 Beltton osti vanhan ja kunnioitetun Wulffin. Vuonna 2000 Beltton Yhtiöt Oyj listautui pörssiin. Yhtiö toimii nykyään myös Ruotsissa, Norjassa ja Baltiassa sekä suunnittelee laajenemista Itä-Euroopassa. Suomessa se on omilla alueillaan markkinajohtaja ja Pohjoismaiden ainoa oman alansa pörssiyritys. Vuonna 2008 Beltton-Yhtiöt muutti nimensä Wulff-Yhtiöiksi. Tytäryrityksiä on nykyisin jo yli 20.

Lähes 500 hengen henkilöstöstä 65 prosenttia työskentelee myynnissä, loput logistiikassa ja hallinnossa. Heikki Vienola omistaa yhtiöstä lähes 40 prosenttia.

Nykyisen konsernin myymiä tuotteita ovat toimistotarvikkeet, ATK-oheistuotteet, ergonomiatuotteen, liikelahjat, imagotuotteet, yritystekstiilit, kuten työasut sekä messu- ja tapahtumamarkkinointipalvelut.

Mikäli tämä yrittäjätarina sai sinut inspiroitumaan, käy lukemassa myös muita yrittäjätarinoita!

Luitko jo nämä jutut?

Avoimet työpaikat

Hae työpaikkoja osoitteessa rekrytointi.com

Avoimet koulutuspaikat

Hae avoimia koulutuspaikkoja osoitteessa rekrytointi.com