Johannes Partanen

Johannes Partasen kehittämä Tiimiakatemia valmentaa yrittäjyyteen

Rekrytointi.com Haluatko yrittäjäksi, Yrittäjätarinoita

Jyväskylän ammattikorkeakoulun yrittäjyyskoulutusta antavan Tiimiakatemian johtaja, ja koulutusyritys Partuksen osakas Johannes Partanen valmentaa yrittäjyyteen käytännön kautta. 80 tunnin työviikon vastapainoksi hän lukee kirjan päivässä.

”Teen koko ajan kahta hommaa. Olen ADHD ja energia pitää suunnata johonkin, ettei se mene vaikka rikollisuuteen”, naurahtaa Johannes Partanen vilkasta ja runsasta elämäänsä.

Partanen valmistui ekonomiksi 1972 ja työn ohessa kauppatieteen maisteriksi 1975. Samalla hän hankki opettajan pätevyyden Helsingin Liikemiesten Kauppaopistossa. Nykyään hän vetää Jyväskylän ammattikorkeakoulussa Tiimiakatemiaa ja pääsee työssään yhdistämään yrittäjyyttä ja opettamista.

Työurallaan Partanen on ehtinyt tehdä kaikenlaista. 70–90-luvulla hän toimi yli 20 vuotta liiketalouden ja markkinoinnin lehtorina Jyväskylän ammattikorkeakoulussa (ent. kauppaoppilaitos). Lisäksi hän opetti Jyväskylän teknillisessä oppilaitoksessa sekä yliopistossa.

Koulumaailman lisäksi Partasella on kokemusta yritysmaailmasta. Hän on ollut perustamassa yrityksiä Tietoykkönen Oy (ent. Markkinasihti Oy) sekä koulutus- ja konsulttiyritys Patrus Oy. Jyväskylän kauppaoppilaitoksen muuttuessa ammattikorkeakouluksi, Partanen sai ajatuksen. Hän toi yritystoiminnan koulutuksen osaksi ja teki siitä yrittäjyyden opiskelun pääinstrumentin.

”Olin ollut melkoisen ajan opettajana ja yhtenä päivänä tuntui siltä, että eipä jää elämästä jälkiä eikä kuvaa seinälle, jos entiseen malliin jatkan. Pitääkö jatkaa päätoimisena opettajana vai ruveta päätoimiseksi yrittäjäksi? Tein molemmat ja sanoin oppilailleni, että jos ruvettais tekemään oikeasti hommia. He innostuivat.”

Rehtorin sekä yliopistomiesten tuella perustettiin vuonna 1993 Tiimiakatemia, jonka johtaja Partanen on ollut alusta pitäen. Tiimiakatemian opiskelijat perustavat joka syksy kolme osuuskuntaa, jotka muodostavat alustan, jonka puitteissa aletaan tehdä oikeaa bisnestä. Viime vuosina Tiimiakatemian osuuskunnat ovat tehneet jo yli kahden miljoonan euron liikevaihdon.

”Miten yrittäjyyttä voi oppia muuten kuin yrittämällä? Meillä ei opeteta, vaan opitaan. Opettajia ei ole, vaan valmentajia.”

Tiimiakatemia toimii Partasen itse kehittämällä mallilla. Kyseistä yrittäjyyskoulutuksen vallankumousta kaupallistaa ja toteuttaa hänen yrityksensä Partus Oy. Tiimiopiskelumalli myös kansainvälistyy hyvää vauhtia. Partanen siis onnistui yhdistämään opettamisen ja yrittämisen juuri haluamallaan tavalla ja työskentelee nykyään Patrus Oy:n hallituksen puheenjohtajana sekä Tiimiakatemian valmentajana.

”Elämä heittelee, mutta sitä ei tarvitse pelätä. Rohkeus on yrittäjyydessä ja markkinoinnissa tärkeintä”, Partanen summaa.

Tutustu Tiimiakatemiaan tarkemmin täältä.

Luitko jo nämä jutut?

Avoimet työpaikat

Hae työpaikkoja osoitteessa rekrytointi.com

Avoimet koulutuspaikat

Hae avoimia koulutuspaikkoja osoitteessa rekrytointi.com